× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Inspirativní webdesign

[ http://programujte.com/profil/20356-jakub-dubec/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       20. 5. 2006       15 282×

Recenze knihy inspirativní webdesign, koho zajíma webdesign, neměla by mu chybět.

Tato kniha není žádnou učebnicí webového designu. Obsahuje „pouze“ 606 screenshotů webů z celého světa, bez hodnocení i bez systematického řazení. Kniha Inspirativní webdesign vám ale může být užitečná právě tím, že v ní můžete listovat, prohlížet si stránky a nechat se inspirovat, nebo si – možná – také říci „Tak takhle ne!“.

Tak takto knihu specifikují jejich autoři M. Kučera a L. Žitník. Mají naprostou pravdu. Při prvním pohledu na obálku vás zaujme čistota grafického provedení, nic přeplácaného. Mimochodem, obrázků je hodně spíše uvnitř. Po krátké předmluvě se vám otevře svět kreativního webdesignu, předvedený 606 screenshoty webů, které autory nějakým způsobem zaujaly.

Z pohledu designéra mě kniha potěšila, každý má totiž někdy chvíle, kdy ze sebe nedostane žádný nápad. A právě tato kniha vás může zachránit. Ne tím, že prostě okopírujete screenshot, který se vám líbí, ale tím, že do vás vnese spoustu nových myšlenek. Od toho také název knihy, INSPIRATIVNÍ webdesign.

Na druhou stranu mi zde chyběly nějaké texty které by nám podložily fakta, kniha bez textu není kniha, toto mi připadlo jako přerostlé fotoalbum.

Jako příklad uvádím náhodný výběr odkazů z této knihy:

Knihu si určitě založte na dobře viditelné místo a když budete přemýšlet nad svými stránkami, neváhejte a podívejte se do ní, kniha za svoji cenu stojí za zakoupení, a pokud vás po otevření nemile překvapí, vězte, že to překvapení přijde.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006050703-inspirativni-webdesign/ ].