× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

dBpowerAMP Music Converter

[ http://programujte.com/profil/27-jiri-chytil/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       9. 5. 2006       10 496×

Program pro grabování hudby z CD a konvertování souborů na disku. Program podporuje internetovou databázi, ze které je schopen získat informace o disku, a tak může probíhat zálohování vaší sbírky velmi rychle a nemusíte se trápit s pojmenováním.

Kdysi dávno jsem hledal program, který je schopný převádět hudbu z jednoho formátu do druhého. To se mi nakonec povedlo, když jsem narazil na dBpowerAMP Music Converter. Program se mi velice zalíbil, je jednoduchý, je k němu spousta pluginů, umí získat data o kompaktním disku, díky plug-inům podporuje spoustu formátů (např. mp4, m4a, m4a, m4b, aac, mpc, mp+, mpp, ogg, wma, asf, wmv, tta; a to jsem jich vyjmenoval snad necelou pětinu), nezabírá moc místa a jeho rychlost je solidní.

  • stáhnout [ http://www.download.com/3001-2140_4-10440846.html ]
  • Domovská stránka [ http://www.dbpoweramp.com/ ]
  • Pluginy [ http://www.dbpoweramp.com/codec-central.htm ]

No teď se vrhneme na instalaci. Takto vypadá dialog instalace:

Během – no tedy spíše ke konci – budete mít možnost nastavit určité záležitosti, které přispívají k vašemu pohodlí, ale někomu mohou být na obtíž. Dialog nastvení:

První z nastavení způsobí to, že pokud zůstanete na určitou dobu s kurzorem nad ikonou písničky, vyroluje seznam, na kterém mohou být následující údaje:

Jiné přidá do kontextové nabídky položku Convert To či Edit Tag.

Nebo si můžete zapnout úpravu tagů přímo v dialogu vlastností Woken.

No a poslední nezmíněné nastavení umožňuje ve zobrazení „podrobnosti“ třídit podle názvu skladby, podle alba, podle interpreta atd.

No ale teď k samotnému programu. Pokud budete chtít konvertovat, tak se vám první objeví Common Dialog (okno společné pro spoustu aplikací, používá se např. pro uložení souboru, otevření souboru a výběr barev nebo tiskárny), v něm si vyberete to, co chcete konvertovat. V dalším dialogu…

…si vyberete formát a kvalitu, ta bude zajisté jiná, když budete chtít své nahrávky uložit do zálohy a nějakých 50 MB sem tam vás nebolí, anebo když se budete snažit narvat co nejvíc do některého mp3 přehrávače. Pak už jen potvrdíte a čekáte, než se práce dokončí.

Program pro grabování CD vypadá takto:

Jeho ovládání je také velice intuitivní. Pokud chcete grabovat a něco si nastavit a ne jet podle posledního, tak si vyberte možnost Rip with options.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006050704-dbpoweramp-music-converter/ ].