× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

IFA 2006 – už o 3 mesiace

[ http://programujte.com/profil/7799-martin-valent/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       12. 6. 2006       8 236×

Rozmer IFA

IFA predstavuje jednu z najvplyvnejších akcií, čoho dôkazom je návštevnosť novinárov, návštevníkov, ale aj veľkosť plochy, na ktorej výstava prebieha. V týchto smeroch IFA prekonáva aj CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies, Japonsko) a CES (Consumer Electronic Show, Las Vegas), ktorá si prvenstvo uchováva len počtom vystavovateľov. Produkty sú prezentované najmä z marketingovej stránky a podľa štatistík väčšina spotrebiteľov uprednostňuje kvalitu pred cenou. V budúcnosti budú najväčšiu kúpnu silu tvoriť dva segmenty. Spomínaný high-end (spotrebitelia vyhľadávajúci vysokokvalitné produkty) a low-end segment. S takouto orientáciou trhu sa počíta až do roku 2010, pričom pokles tzv. medium range produktov je zaznamenávaný už od roku 1986. Partnetom IFA 2006 je KES (Korea Electronics Show), ktorý patrí medzí významné veľtrhy elektroniky a spotrebných technológií a tento rok sa uskutoční 17. – 21. októbra.

Predstavené technológie a produkty

Usporiadatelia tohto veľtrhu sa zamerajú na jeho kvalitu, nie na kvantitu, dôkazom čoho budú predstavované produkty. Používatelia sa môžu tešiť na nové možnosti formátov videa a HDTV prijímačov s plochou obrazovkou. Taktiež budú uvedené hybridné videodisky s možnosťou výberu formátu

sledovania obrazu a do bežného života pre všetkých používateľov sa dostane aj nový formát viackanálového zvuku, tentoraz v konfigurácii 8.1, ktorá bude vhodná na prehrávanie záznamov zo živých koncertov a používateľ sa tak kvalitou a rozsahom zvuku môže priblížiť ku kinám a obrovským sálam. Bežnou súčasťou pre spotrebiteľov budú aj videokamery nahrávajúce obraz v reálnom čase v kvalite High Definition videa. Na trh budú uvedené nové a kvalitnejšie displeje do mobilných zariadení určených pre hráčov. Pre domácich spotrebiteľov sa sprístupní vytvorenie vlastného multimediálneho servera s distribúciou HD videa do mobilných zariadení, ale aj do klasických plazmových prijímačov. Ďalšie novinky budú aj v oblasti osobných počítačov určených do obývačky, prakticky pôjde najmä o podporu pripravovaného operačného systému a zdokonalenie multimediálnych funkcií a implementovanie známych, no ešte nie bežných technologických štandardov. Fanúšikovia športu ocenia interaktívny televízny prenos s možnosťou získavania informácií o hráčoch a zápase na základe vlastnej požiadavky. Cez IPTV si tak používatelia budú môcť objednať vlastný výber programov bez toho, aby naň museli čakať neúmernú dobu. Na uvedenie sa taktiež pripravujú novinky vo forme zlepšenej koncepcie DVD.

Očakávané trendy

Trendy jasne ukazujú nárast predaja a výroby prenosných zariadení a teraz nemáme na mysli len mobilné telefóny. Tie tvoria samostatnú kategóriu, ktorú nie je vhodné porovnávať s nárastom predaja PDA, hudobných prehrávačov, notebookov, alebo prenosných DVB prijímačov. Kombinovanie produktov bude citeľné v ešte väčšej miere a tak nebude výnimkou mobilný telefón s príjmom digitálneho televízneho vysielania, displej a funkcie tomu budú pochopiteľne zodpovedať. Veľtrh IFA v Berlíne ale nebude len o samotnej zábave a finálnych spotrebiteľských produktoch, ale aj o technológiách. Konkrétne budú predstavené nové koncepcie chladenia PC s nízkou hlučnosťou, lebo práve to sa môže stať prekážkou pri uvádzaní nových produktov z tejto kategórie spotrebnej elektroniky do obývačky. Trend kúpy kvalitnejšej (a drahšej) techniky potvrdí aj plánovaný nákup LCD TV prijímačov s obrazom vo formáte 16:9, ktorý vzrastie v tomto roku takmer o 50 % oproti vlaňajšiemu roku. S poklesom cien sa očakáva aj nárast predaja DVD rekordérov, ktoré budú tvoriť zároveň najsilnejší segment na trhu v oblasti domáceho videa a zariadení na jeho prehrávanie. Lacnejšie produkty a nové formy sledovania televízneho obsahu (on-demand vysielanie, rýchle pripojenie, interaktivita) podľa štatistík zapríčiní aj 13% nárast sledovanosti TV z pôvodných 205 minút na 232. Nárast je očakávaný aj v predaji hudobných prehrávačov, digitálnych fotoaparátov a prenosných zariadení na sprostredkovanie zvuku a videa (DVD prehrávače, herné konzoly s možnosťou prehrávania videa a zvuku, multimediálne PDA). Pribúda tiež priaznivcov navigačných systémov, nehovoriac o implementácii týchto systémov do výbavy automobilov vyššej triedy. Zvyšovanie mobility nebude charakteristické iba pre segment zábavy, ale aj práce.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006061101-ifa-2006-uz-o-3-mesiace/ ].