× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Čím nahradit programy z Windows v GNU/Linuxu

[ http://programujte.com/profil/27-jiri-chytil/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/20356-michal-zima/ ]Google [ ?rel=author ]       14. 6. 2006       14 381×

Pomalu, ale jistě přecházím ze systému Windows na GNU/Linux a s tím nastává problém jaké používat programy, pokud jsou vůbec nějaké alternativy. A kde je hledat.

Nainstaloval jsem si SuSE Linux a začal jsem shánět programy, které mi chyběly oproti těm, co jsem používal ve Windows. Nebylo jich mnoho, ale našel se například FTP klient. Brouzdal jsem, až sem narazil na stránky http://proc.linux.cz [ http://proc.linux.cz/ ]. A tam jsem našel právě seznam programů pro Windows a k nim alternativy, které běží pod GNU/Linuxem: http://proc.linux.cz/ekvivalenty.html [ http://proc.linux.cz/ekvivalenty.html ]. Seznam je značně rozsáhlý. Je rozdělen do kategorií a podkategorií. A doufám, že vám pomůže při hledání softwaru pro váš systém.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006061105-cim-nahradit-programy-z-windows-v-gnu-linuxu/ ].