Creative Live! Motion
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Creative Live! MotionCreative Live! Motion

 

Creative Live! Motion

Google       Google       25. 6. 2006       8 863×

Creative Live! Motion je natáčacia kamera, ktorá sa dokáže zamerať na vašu tvár a udržať ju stále v strede obrazu. Zatiaľ má len jediného konkurenta (Logitech QuickCam Sphere), ktorého však výrazne predčí.

Praktická a pekná

Vzhľad kamery sa nesie v čisto technickom štýle doplnenom o efektné kruhové podsvietenia na bočných stranách. Okrem prehľadnej strednej časti, ktorá kryje objektív, je všetko uložené v kovovo šedom plaste. Kameru môžeme postaviť na stôl (vďaka rozkladacej základni), zavesiť na LCD monitor alebo displej prenosného počítača. Súčasťou kamery je aj externé slúchadlo s mikrofónom, ktoré však nie je príliš pohodlné na používanie.

Aplikácie

Programové vybavenie kamery je určené iba pre operačný systém Windows XP, okrem základného ovládania kamery tu nájdete aj videochat alebo stráženie priestoru pred kamerou. Creative Live! Motion vytvára fotografie v interpólovanom rozlíšení až 1280×960 bodov, videozáznamy v rozlíšení 640×480 bodov s plynulými tridsiatimi snímkami za sekundu. Veľmi šikovnou funkciou je snímanie panoramatických záberov, keď sa kamera sama otáča a spojuje vytvorené snímky do jedného veľkého širokého záberu. Kvalita výstupu zodpovedá priemernej webovej kamere. Kamera ukáže obraz i za horších svetelných podmienok, nemá ale rada privysoký kontrast. Farebnosť je v poriadku, naviac sa dá prípadne doladiť.

Takmer ako živý tvor

V porovnaní s konkurenčným zariadením od Logitechu má Live! Motion širšie uhly natáčania a širšie zorné pole. Automatické natáčanie funguje dobre a snímaný obraz je príjemne plynulý. Kamera si sama obraz približuje, aby tvár zabrala väčšinu obrazovky, rýchlosť zameriavania je však niekedy pomalá. Bežné pohyby zvláda bravúrne, no pri zložitejších sa aj kamera môže pomýliť a zameriať na niečo iné, ako vašu tvár – napríklad na váš svetlejší rukáv. Natáčanie sprevádza bzukot elektromotorov, nie je to však rušivý zvuk. Automatické natáčanie sa dá vypnúť a kameru nastaviť do ľubovoľnej pozície. Kamera je určená pre rozhranie USB 2.0, a dá sa preto predpokladať, že na staršom USB rozhraní bude záznam trhanejší. Istým obmedzením môže byť aj dĺžka prepojovacieho káblu – max. 120 centimetrov.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor sa zaujíma o šport, je aktívnym hudobníkom a v minulosti písal pre portál Programujte. V súčasnosti je prakticky nemožné zastihnúť ho.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý