× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Microsoft pomáha Mozille!

[ http://programujte.com/profil/1181-peter-orosz/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       11. 9. 2006       8 083×

Sam Ramji, riaditeľ open-source divízie spoločnosti Microsoft v diskusnom fóre vývojárov Mozilly adresoval tvorcom Firefoxu a Thunderbirdu ponuku na fifty-fifty spoluprácu medzi oboma spoločnosťami. Microsoft chce pomôcť vývojárom k čo najvyššej možnej kompatibilite známeho prehliadača a poštového klienta s operačným systémom Windows Vista.

Aj keď prvé betaverzie programov ukazujú, že pod betaverziou Visty bežia bez problémov, Mike Beltzner, hovorca Mozilly, oznámil, že sa spolupráci nebráni a definitívne príjma pozvanie do Redmondu na plodné diskusie o vyššej kvalite svojich produktov.

Vývojári Firefoxu a Thunderbirdu majú napríklad záujem diskutovať o integrácii programu InfoCard, spoločnej RSS databáze a službách, majú záujem o podporu kalendára a adresára kontaktov operačného systému Vista, hovoriť chcú tiež o efekte núdzového režimu na beh programov.

Podľa všetkého však tieto mozillácke výtvory ostanú naďalej free a pravdebodobne aj open-source. Významný krok pre obidve firmy, nemyslíte?

Viac informácií na PC_Space [ http://www.pcspace.sk/ ]

Zdroj: Slovenský IT magazín PC_Space

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006091101-microsoft-pomaha-mozille/ ].