× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Podrobná statistika přístupu na web? PHPmyVisites - zdarma!

[ http://programujte.com/profil/2592-jan-skrasek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       3. 10. 2006       23 623×

Určitě jste již někdy potřebovali/chtěli vědět všemožné informace o návštěvnících vašich webových stránek. Zřejmě jste začali s měřidly třetích stran. Počínaje jednoduchým počítadlem TOPlist a konče placenými službami. Dnes si ukážeme perfektní počítadlo v PHP, využívající databázi MySQL. Je zadarmo a statisky jsou podrobné a do nejmenších detailů.

PHPmyVisites je projekt zaměřený na vytvoření statistiky přístupů na váš web. Tento projekt je vytvořen v PHP a využívá databázový systém MySQL. Instalace je velmi jednoduchá a prostá. Potřebujte pouze webhosting s PHP a MySQL. Potom jenom vložíte krátký kód do stránky a můžete okmažitě sledovat vaši návštěvnost.

Co získáte

  • Statistiku návštěvnosti, grafy: počet, čas, délka návštevy
  • Statistiku čatnosti: návraty, nový návštěvníci
  • Statistiku jednotlivých stránek, čas jejich prohlížení
  • Pohyb návštěvníků, jejich první a poslední stránku
  • Lokalitu návštěvníka (Evropa, Asie, apod.), státy, poskytovatele Internetu
  • Statistiku nastavení prohlížeče návštěvníka: rozlišení, prohlížeč, moduly v prohlížeči, operační systém apod.
  • A jiné zajímavé věci…

Téměř všechny výše zmíněné informace máte k dispozici v podobě grafu (jinak v přehledné tabulce).

Instalace

Pro instalaci si stáhněte zazipovaný soubor ze stránky autorů [ http://www.phpmyvisites.net/telechargements.html ]. Také si můžete stáhnout přímo aktuální verzi [ http://www.phpmyvisites.net/phpmv2/phpmyvisites.php?url=http%3A%2F%2Fwww.phpmyvisites.net%2Fdl.php%3Fid%3Dphpmyvisites_2_2_RC2.zip&pagename=FILE:phpmyvisites%20downloads/phpmyvisites_2_2_RC2.zip&id=1 ]. Stažený soubor extrahujte nejlépe do nové složky, kterou vytvoříte jako podložku vašeho rootu. Nyní přejdětě na URL adresu této složky (http://example.com/mujweb/statistiky/) a po načtení stránky změňte vpravo nahoře jazyk na češtinu.

Screeny z instalace

V druhém kroku zkontrolujte, jestli máte všechny důležité věci přístupné, případně opravte chybějící (např.: práva k zápisu do složky). Velkou pozornost věnujte kroku číslo tři, kde nastavíte správné ůdaje pro přístup do databáze. Vytvořte pokud možno novou databázi. Jestli máte k dispozici pouze jednu, doporučuji nastavit prefix pro tabulky. Údaje pro připojení jsou stejné, jako používáte ve vašich PHP scriptech.

Systém si po potvrzení sám ověří, jestli jsou údaje správné. Proto NEJDŘÍV vytvořte potřebnou databázi apod. Pokud vše funguje správně, pustí vás k dalšímu kroku instalace.

Postupujte přesně podle pokynů. Vyplnění Obecných nastvení není snad třeba komentovat. Až krokem sedm to začíná být zajímavější. Tento krok se dělí na dvě části: zakladní nastavení a pokročilé. Do Jméno stránky zadejte název vašeho webu, Hlavní URL stránky vyplntě pravdivě – vložte přesnou adresu hlavní stránky! Pokud jste ochotni zobrazovat malý reklamní poružek, zaškrtněte Ano a kliknětze na odkaz Prohlédnout si dostupná loga. Na zvolené logo klepněte. Otevře se vám nové okno s možnými obrázky. V případě, že nechcete reklamnu zobrazovat, dejte Ne.

Screeny z instalace

Zaznamenávat proměnné GET? Této otázce budou rozumět ti, kterým se toto nastavení bude hodit. vy, kteří nevíte o co jde, nelámejte si s tím hlavu. Využijte jednoduché pravidlo: pokud máte stránky statické (pouze HTML), zaškrtněte Nezaznamenávat ŽÁDNOU proměnnou, vy ostatní, kteří využíváte PHP, zaškrtněte volbu Zaznamenávat VŠECHNY proměnné. Pokračujte dalším krokem.

Krok číslo 8 vám vypíše důležitý JavaScriptový kod, který vložíte do každé stránky, kterou chcete započítavat. Samozřejmě pokud využíváte PHP vložte kód jen do vaší hlavní stránky.

<!-- phpmyvisites -- >
<a href="http://www.phpmyvisites.net/" title="phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu"
onclick="window.open(this.href);return(false);"><script type="text/javascript">
<!--
var a_vars = Array();
var pagename='';

var phpmyvisitesSite = 1;
var phpmyvisitesURL = "http://vase_url/stats/phpmyvisites.php";
//-->
</script>
<script language="javascript" src="http://vase_url/stats/phpmyvisites.js" type="text/javascript"></script>
<noscript><p>phpMyVisites | Open source analýza návštěvnosti webu
<img src="http://vase_url/stats/phpmyvisites.php" alt="Statistics" style="border:0" />
</p></noscript></a>
<!-- /phpmyvisites -->

Text ve zdrojovém kodu http://vase_url bude automaticky nahrazen. takže nezbývá než jen zkopírovat a umístit do vašich stránek.

Tip

Pokud používáte statické stránky, změňte jeden řádek kódu → doplňte do každé stránky její název, případně bližší popis.

var pagename = "Váš název stránky, upřesnující...";

Vy, kteří používáte PHP, ale i všichni ostatní, můžete využít ještě jednu zajímavou vychytávku:

var pagename = document.title;

Stránky budou potom ve statistikách pojmenované podle tagu title. Tady ale pozor, aby celý váš web neměl stejnou hlavičku. Pomocí PHP můžete také nastavovat uplně libovolné názvy. Pokračujte v dokončení instalace.


Obrázky, náhledy systému v provozu

Výsledky našeho snažení

Přeji vám mnoho radostí nad tímto skvělým systémem!


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006091802-podrobna-statistika-pristupu-na-web-phpmyvisites-zdarma/ ].