× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

PHP na Vašem PC snadno a rychle

[ http://programujte.com/profil/20356-jan-palicka/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/2331-linda-erlichova/ ]Google [ ?rel=author ]       28. 9. 2006       15 887×

Tvoříte PHP a nemáte vytvořen virtuální server? Zkuste VertrigoServ...

Další z oblíbených balíčků umožňujících jednoduchou instalaci serveru Apache, podpory PHP5, databázového serveru MySQL a administračního nástroje PhpMyAdmin. S jedním instalátorem snadno nastavíte tuto webovými vývojáři oblíbenou kombinaci v prostředí Windows. Můžete tak ladit své stránky bez nutnosti jejich nahrávání na skutečný server.


Proč právě on? Tento program není jedinou kolekcí všeho potřebného pro rozběhaní PHP, ale nabízí příjemné uživatelské rozhraní a je aktualizován zhruba každý měsíc. Jeho ovládání je snadné a brzy se s ním naučí pracovat každý.


Co obsahuje? Ve dnech, kdy jsem připravoval tento článek byla aktuální verze 2.12. Verze obsahuje webový server Apachev. 2.0.59, PHP v.5.1.6, MySQL v.5.0.24a, SQLite v.3.3.7, PhpMyAdmin v.2.8.2.4, SQLiteManager v.1.2.0 a ZendOptimizer v.3.0.1. Díky PHP 5 podporuje nová rozšíření jazyka jako SimpleXML, SQLite a další. Více o PHP 5 najdete na PHP.net [ http://www.php.net ].


Uživatelské rozhraní Jak již bylo řečeno uživatelské rozhraní je velmi příjemné. Každý bude určitě mile překvapen českým instalátorem, který zaručí, že se v instalaci bezesporu neztratíte. Program sám je už, ale anglický nebo polský, protože pochází z klávesnice polského vývojáře (Dariusz Handzlik). Program nabízí nejenom širokou možnost konfigurace souboru php.ini, ale i programových komponent a složek.


Jak ho získat?

Program je freeware, uživatel ho však nesmí jakkoliv modifikovat. Pokud si Vertigo Serv chcete stáhnout, přejděte na Vertrigo.sourcesforge.net [ http://vertrigo.sourceforge.net ]


Konkurenti Mezi největší konkurenty patří program , který je dodáván spolu se systémem Windows. Další a nejvíce užívanou možností je manuální sestavení všech komponent do jednoho serveru.


Závěrečné posouzení Program VertrigoServ je sice programem relativně mladým, ale jeho funkce jsou velkorysé. Kdo ho jednou použije, už nikdy nesáhne po ničem jiném.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006092102-php-na-vasem-pc-snadno-a-rychle/ ].