× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Ochrana proti SPYWARE na themexp.org

[ http://programujte.com/profil/3225-jakub-lajmon/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/7799-martin-valent/ ]Google [ ?rel=author ]       28. 10. 2006       19 681×

Na servery themexp.org sa nachádza nespočetné množstvo štýlov, tapiet, bootovacích obrazoviek a loginov. Pre Win. XP sú však dostupné iba ako EXE súbory a je potrebné ich inštalovať, no zároveň s týmto obsahom si nainštalujete aj otravný a nepríjemný SPYWARE. V tomto článku Vám ukážem, ako získať požadovaný obsah bez inštalácie spywaru.

Najprv si ujasníme skutočnosť, že tieto EXE súbory boli pravdepodobne vytvorené v programe Wise na vytváranie inštalačných balíčkov. Keď sa chceme dostať k požadovanému obsahu bez SPYWARE, tak si tieto balíčky rozbalíme na časti, z ktorých bol tento balíček vytvorený. Prevedieme to pomocou programu WiseUnpacker(WUN.EXE). [ http://programujte.com/file.php?id=158_1158954307_wun ]

Postup:

› 1. Súbor WUN.EXE skopírujeme do ľubovolnej zložky v počítači, ale do nejakej základnej, aby bol k nej jednoduchý prístup z príkazového riadku.
› 2. Požadovaný štýl (resp. iné vylepšenie) z themexp.org [ http://www.themexp.org ] skopírujeme do adresára k súboru WUN.EXE.
› 3. Spustite príkazový riadok (Štart → Spusti → zadajte „cmd" a stlačte Enter).
› 4. V príkazovom riadku sa príkazom CD presuňte do zložky, kde máte uložený súbor WUN.EXE.
Napr.:
CD C:\Programs\WiseUnpacker
› 5. Zadajte príkaz:
WUN (medzera) NAZOV_TEMY (medzera) TMP
Napr.:
WUN 160858.EXE TMP


Po odoslaní príkazu prebehne rozbalenie inštalačného balíčka do vytvorenej podzložky TMP.

Ak Váš antispywarový alebo antivírusový program spustí poplach, nevšímajte si to, lebo SPYWARE samozrejme inštalovať nebudete. V zložke TMP sa môžu vyskytnúť aj podzložky, ktoré si takisto všímať nebudete. Vás bude zaujímať iba najväčší súbor v zložke TMP. Ten premenujte na THEME.ZIP a ostatné súbory, prípadné podzložky vymažte.


THEME.ZIP je už úplne čistá komprimovaná zložka, v ktorej sa nachádza požadovaný obsah zo serveru theme.xp, ktorý môžete bez obáv aplikovať do systému (pre aplikovanie schém si prečítajte tiež mnou napísaný článok o aplikovaní tém Tuning Win XP [ http://programujte.cz/clanek/2006092001 ])

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006092202-ochrana-proti-spyware-na-themexp-org/ ].