× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

USB Cell

[ http://programujte.com/profil/27-jiri-chytil/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       25. 9. 2006       10 778×

Společnost Moixa vyvinula akumulátor, který lze nabíjet z USB, a to bez jakékoliv nabíječky a kabelu – všechno je v něm jak konektor do USB, tak i nabíjecí elektronika – to se nepříznivě odráží především na jeho kapacitě, které je proti dnešním akumulátorům stejné kapacity přibližně poloviční, a to z toho důvodu, že konektor i elektronika zaberou dost místa.

To, co vše akumulátor obsahuje, se odrazí také na ceně, která se vyšplhala na 25 dolarů.

Co mluví pro a co proti. Pro mluví kompaktnost a celkem dobré řešení, člověk s sebou nemusí tahat nabíječky a podobné, i když doba nabíjení asi 5 hodin na 90 % je dost, tím se tedy dostávám k nevýhodám  – malá kapacita a vyšší cena.

Prodejce tohoto úžasného výrobku jsem u nás zatím bohužel nenašel, takže si budeme muset počkat.

V souvislosti s tímto článkem bych chtěl vytvořit takovou neoficiální soutěž, která by se odehrávala prostřednictvím komentářů, a mělo by jít o to, kdo najde největší šílenost, která se dá napojit do USB a je funkční, ale naprosto, pokud možno, zbytečná, trhlá, divná atd.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006092504-usb-cell/ ].