Názory ke článku Jak žije polistopadová generace – chtějí být in, ne socky – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Jak žije polistopadová generace – chtějí být in, ne socky – Programujte.comNázory ke článku Jak žije polistopadová generace – chtějí být in, ne socky – Programujte.com

 

Názory ke článku Jak žije polistopadová generace – chtějí být in, ne socky

paashi   NOVÝ
19. 10. 2006

Nedá mi, abych k tomu něco nenapsal. Tahle generace mi totiž připadá, že se naučila využívat systém a snaží se v něm žít co možná nejjednodušeji, tak aby pro ně to bylo dobré. Máme jim to mít za zlé? V zásadě ne, ale podle mého názoru se to trošku bije s životní filozofií společnosti, která tady existuje přibližně 50 let. Problém je, že podmínky pro život byly vytvořeny právě pro ten starší styl života, systém vzdělání, kultury, sociální sféra, atd. Polistopadová generace má malý zájem o všeobecnou kulturu, o vzdělání. Samozřejmě existují vyjímky, ale vidím to na výsledcích ve školách a na odezvě některých učitelů, ale i rodičů v mém okolí. Sametová revoluce a s ní spojené uvolnění svobod, v kombinaci s technologickým vývojem, mohlo být důvodem k tomuto trendu. Asi by to tak mělo být, vždyť se neustále vyvíjíme, ale změnit tu starší generaci, to se asi nikomu nepodaří. Já teda aspoň doufám, že spolu, takříkajíc, "vydržíme".

Bummer   NOVÝ
19. 10. 2006

Já sám spadám do té generace, o které tu byla řeč a myslím, že ji Curo dokázal vystihnout skutečně dokonale (snad proto, že je to mlaďas :)).
To, že se starším generacím "náš" životní styl nelíbí, chápu. Oni žili v době, kterou si zase nedokážeme představit my. Co ale nechápu, je, proč se nám ty svoje zvyky snaží tak často vnucovat...

kECUB   NOVÝ
19. 10. 2006

Musím s tímhle docela nesouhlasit. Házíte všechny do jednoho pytle. Navíc mi přijde že tu z toho "studentského slangu" děláte hroznou vědu. Asi je to přirozený dělo se to vždycky a všude. Navíc bych řekl že se to vyvíjí individuálně v každém kraji jinak. Abych se přiznal jsem teď na střední a „vymazlený“ ani „vrásky“ tam nikdo nepoužívá a co je „vágus“ fakt taky netušim. Já si se všema babičkama rozumim dobře.) Spíš jsem nemohl pochopit že dřív jednotka času byla vteřina ale to je trochu mimo.) A že se naše generace snaží žít tak aby to pro nás bylo dobré určitě není jen náš problém. Není málo důchodců kteří volí komunisty protože se za nich mělo dobře;)
Jsme vaše budoucnout a časem možná že i vaše přijmi tak nás berte taky trochu optimisticky:)

xHire   NOVÝ
19. 10. 2006

Taky s tímto článkem ne zcela souhlasím. Hlavně již zmíněné házení všech do jednoho pytle. Byla sice v anketě dotazována značný počet středoškoláků, ale to ještě neznamená, že takoví jsou všichni. Já třeba sprostě nemluvím a ani se tak nechovám, stejně jako nekouřím, nechlastám apod. (mám prostě jiný životní styl). Jsem sice výjimka, ale je dobré na sebe v tomto případě upozornit. ;c)

Jinak ale vcelku výstižný článek.

Bummer   NOVÝ
19. 10. 2006

No teda... Nerikam, ze lzes, ale v tom pripade bys byl skutecne prvni clovek v tomhle veku (ja osobne nikoho takovyho neznam), co ani trochu nemluvi sproste.

Pacik   NOVÝ
20. 10. 2006

Jak dlouho denně sedíte u PC ja o vsednich dnech kolem 5hodin a o vikendu tak 10-15hodin

olgo   NOVÝ
20. 10. 2006

dakujem Curovi ze publikuje o tejto problematike lebo si mislim ze to uz bolo ozaj nutne. Tika sa to sice mojej vekovej vrstvi ale uznavam ze ma uplnu praudu. Jednoducho to vo mne vre ked pocujem rozpravat nekoho kto nerozoznam software od hardwaru o tom co a ako vcera "juzol" a "čekol" na svojom "kompe".

Topple   NOVÝ
20. 10. 2006

Nemohu to asi objektivně komentovat, protože jsem, taky z této generace, ale myslím si, že je celkem logické, že v době kde jsou počíteče všude se i mládež mezi sebou baví počítačovým jazykem. A to že jim starší lidé nerozumí je jen o tom, že někteří se prostě počítače ,,bojí". A nechtějí si připustit, že se bez něho těžko obejdou.

Topple   NOVÝ
20. 10. 2006

PS: u počítače sedím ve všedních dnech v průměru 4 hodiny. Ale není to o hrání her, ale o tom, že hold studuju obor, tak trochu o počítačích. :o)

kECUB   NOVÝ
20. 10. 2006

Ne? Já teda jo.. ve třídě máme kluka a ten fakt neřekne sprostý slovo. Jen když jsem ho na vyletě ožrali tak sme ho nějaký naučili a pak nam rano nadaval že se to bude muset odnaučit:-D Já bohužel mluvím občas sprostě ale nerad.)

Curo, autor článku   NOVÝ
20. 10. 2006

Denně minimálně 10 hodin, ale většinou 16 hodin. Z toho 90% pri vyvoji tohoto portalu :)

Jasper   NOVÝ
20. 10. 2006

Mě poslední dobou komp přestává bavit, používám ho jen na sledování seriálů a pracovní věci :D I Net už mě taky nebaví, pořád dokola jsem jen prohlížel ty samé stránky co mám v záložkách, pak jsem nainstaloval RSS :D

Aldaris   NOVÝ
22. 10. 2006

Hmm, "trochu" opsane z Mf Dnes *rejp* :) Ale co, hlavne ze si to ostatni muzou precist ze.
Jinak taky mi obcas lezou na nervy ty "tejpci" co si hrajou na nejvetsi borce a pritom neumeji vubec nic, pritom mluvi jak dlazdici a lejou do sebe litry alkoholu ... Naopak treba ja (nepochvalim-li se sam, nikdo jiny to za me neudela :)) alkohol nepiju vubec, zajimavy je, ze se na me ostatni divaji jako na toho spatnyho, proste kdo nepije, neni zrejme clovek.

dědek   NOVÝ
11. 3. 2008

P Podobné články mne dovedou tak trochu vytočit. Patřím k té předlistopadové, dokonce předúnorové a dokonce předválečné generaci. V lednu mi bylo 71 let. Tedy podle diskutujících patřím do toho stáda počítačových blbců, kteří o tom nic neví a ničemu nerozumí. Na Internetu dělám 10 let, mám dva vlastní projekty v CZ a tři ve světě. Protože když jsem chodil do škol, angličtina se u nás nevyučovala, musel jsem se naučit anglicky sám. Mám několik kolegů a kolegyň plus-mínus stejně starých, kteří úspěšně podnikají na Internetu v řadě svých projektů. Když jsem začal v roce 1998 dělat na síti, mým učitelem byl jistý Mr. Calvin Smith z Vancouveru. Bylo mu v té době 74 let, měl 18 letého syna a chodil s nim 2x týdně na karate. Na druhou stranu mám 15 letého vnuka, který když k nám přijde na návštěvu, sedne k druhému PC a celý den nedělá nic, než hraje hry. Jestli tomu říkáte správné využívání PC, pak pozdrav pánbůh. Takže milí mladí přátelé, házet všechny lidi z předlistopadové generace do jednoho pytle není zrovna fér. Mimochodem, tato stránka vykazuje chyby v některých scriptech a navíc, při psaní se první znaky v řádku nezobrazují takže tam budou možná některé 2x. Přejí mnoho úspěchů tvůrcům tohoto portálu.

Markéta   NOVÝ
30. 9. 2008

Reagoval na komentář od uživatele dědek :

Já patřím do jedné z generací mezi dvěma popisovanými ( je mi 28 let), ale snad k tomu mám taky co říct.
Nevšimla jsem si, že by generace pana "dědka" byla popisována jako "počítačoví blbci", tak ji nazval až on. Že je ve svém věku takto počítčově aktivní ho jen šlechtí a mnoho seniorů mu to může závidět. Právě proto, aby nebyli starší lidé počítacově mimo, existuje nepřeberné množství kurzů, které je to mohu naučit.
Obávám se, že sebelepší průzkum neukáže, jaká ta dnešní mládež doopravdy je, pokud se nezeptá opravdu VŠECH jejích členů. Vždycky se na ni nadávalo a zřejmě to tak zůstane, ale existují bílé vrány.

Razor   NOVÝ
24. 2. 2018

#2 Bummer
drz hubu ty  zmrde zasranej zkurvenej

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý