× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Utility a zabezpečení Windows - 14. díl

[ http://programujte.com/profil/5720-shaimagal/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/20356-nebyla-provedena-korektura/ ]Google [ ?rel=author ]       24. 8. 2007       12 467×

Detailní popis tohoto ICQ a Email worma + odstranění

O co vlastně jde? ICQ a Email vir – Win32/Stration (Warezov) se začal poprvé vyskytovat 6. 10. 2006, kdy k večeru proběhla první vlna tohoto viru, kde rozesílal sám sebe po ICQ.

Z důvodu bezpečnosti jsem vypustil přesné názvy stránek.

7. 10. 2006
Virus rozesílá po ICQ tento odkaz: http://eu.tra{něco}reg.com/IM/rwit/lt.exe
17. 10. 2006
Virus se tváří jako JPG, například tento odkaz: http://al.{něco}.com/images/fghj/heas/34532.jpg, a přitom se to přesměruje na http://{něco}.com/goodday_movi.exe a připojuje „Look, a new office killer game. Go download and join the rest of us!“. Goodday_movi.exe je zmiňovaný virus. Nyní už ukazuje falešné chybové hlášení při spuštění.

18. 10. 2006
Virus se tváří jako GIF, například tento odkaz: http://na.{něco}.com/images/fghj/lpoq/34532.gif. Nyní už ukazuje jiné falešné hlášení.

19. 10. 2006
Virus se ukládá do HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\, HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows AppInit_DLLs a HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Opět přibily další varianty, navíc má opět nové falešné hlášení, tentokrát se vydává za aktualizaci Windows.

20. 10. 2006
Virový radar hlásí, že každý pátý e-mail, co projde na freemailech, je infikovaný, opět přibily další varianty.
26. 10. 2006
Virus se šíří po mailech stále víc a využívá sociálního inženýrství, v příloze je soubor Update-KB{něco}-x86.zip nebo Update-KB{něco}-x86.exe.
14. 11. 2006
Virus do infikovaného PC stahuje další havěť od spammerů, již je jisté, že tvůrce(i) spolupracuje(í) se spammery (je to velice častá spolupráce).

K napsání tohoto článku mě inspirovalo pár lidí z Programujte, kteří se mi svěřili se svým problémem s tímto virem, proto jsem tu sesmolil tenhle článek.

Nyní si zodpovíme pár otázek. Co když jsem spustil virus, co mi udělá?

  • zpomalí rychlost připojení k Iternetu
  • zpomalí PC
  • shazuje některé antiviry a firewally
  • zakazuje některým antivirům a firewallům aktualizace
  • zakazuje windowsovské aktualizace
  • rozesílá se lidem v ICQ contact-listu

Jak se ho zbavím?

  • ukončit rezidentní štíty
  • stáhnout avenger [ http://swandog46.geekstogo.com/avenger.exe ]
  • vepište URL (bez uvozovek): „http://www.pu-ma.ic.cz/stationkiller.txt“
  • klikněte na semafor a vše potvrďte, restartuje počítač

Nejde Vám NOD32? Zkuste tento skript [ http://shaimagal.org ].

Nejdou Vám aktualizace Windows? Zkuste tento skript [ http://www.pu-ma.ic.cz/aktualizacewindows.bat ].

Je problém s Avengerem? Použijte Brute Force Uninstaller [ http://www.majorgeeks.com/Brute_Force_Uninstaller_BFU_d4714.html ] a vložte tam tento skript [ http://www.pu-ma.ic.cz/FixStration.zip ]. Musí se to provést v nouzovém režimu. Po dokončení čisticího procesu se musí restartovat PC.

Stále máte nějaké problémy? Vyjádřete se do komentářů, pokud je ještě nějaký problém, můžete taky napsat, o čem byste chtěli příští články. V záloze mám už jen pár věcí ;-)

Příště Vám povím něco o tom, jak může být AutoRun nebezpečný.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006111701-utility-a-zabezpeceni-windows-14-dil/ ].