× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Piráti prý mohou za neprodejnost Visty

[ http://programujte.com/profil/6567-petr-hartl/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       26. 2. 2007       12 798×

Microsoft obviňuje počítačové piráty za to, že její nový operační systém Windows Vista se neprodává tak, jak se čekalo.

Vždy, když je nějaký problém, hledá se někdo, na koho by se dal hodit. Windows Vista se neprodává tak, jak analytici předpokládali, a společnost Microsoft samozřejmě našla viníky a nutno dodat, že jich není málo! Microsoft za to, že její nový operační systém nejde na dračku tak, jak se předpokládalo, viní počítačové piráty.

Vista se na některých warez stránkách objevila již několik dnů před oficiálním uvedením na trh, a tak si téměř kdokoli mohl stáhnout tento systém zcela zdarma s velkým předstihem, i když v angličtině. Microsoftu tak tedy každým dnem uniká obrovský zisk. Jelikož základní verze (Home Basic) stojí 270 €, to je v přepočtu zhruba 7 600 Kč, a nejnašlapanější verze (Ultimate) stojí 549 €, což je v přepočtu cca zaokrouhleno 15 600 Kč. Každý si může propočítat o kolik Microsoft přichází.

Já osobně bych neprodejnost Visty nesváděl na piráty, ale neříkám, že na tom nemají svůj podíl. Podle mě za to také může fakt, že Vista je na trhu poměrně nová a přináší nové technologie, například DirectX 10, který bude jen ve Vistě a v novějších Windows. Pro DirectX 10 zatím není moc programů a především her, takže se přechod hráčům na Vistu moc nevyplatí (prozatím). Další problém je, dle mého názoru, cena, ale musíme brát ohled i na to, že je to systém na trhu nový a u předchozích verzí tomu nebylo jinak (když bereme zřetel na dobu, kdy se dostaly na trh).

Osobně předpokládám, že za určitou dobu, až bude Vista levnější, bude větší počet her, programů apod., Windows Vista si koupí mnohem větší počet zájemců.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007022104-pirati-pry-mohou-za-neprodejnost-visty/ ].