× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Další test antivirů

[ http://programujte.com/profil/4089-zdenek-vecera/ ]Google [ https://plus.google.com/+ZdenekVecera?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       3. 3. 2007       34 995×

Andreas Clementi na webu AV-Comparatives.org [ http://www.av-comparatives.org/ ] zveřejňuje své testy antivirů. Jak informuje Igor Hák na Viry.cz [ http://www.viry.cz/ ], v nejnovějším testu se opět Andreas Clementi zaměřil na schopnost antivirů odhalit všemožné havěti, též známé jako „ZOO“.

Výsledky testů naleznete na stránkách AV-Comparatives.org [ http://www.av-comparatives.org/ ], v menu „Comparatives“. Test je označen jako „13. On-demand comparative“.

Hodnocení jednotlivých antivirů je již klasicky děleno na tři stupně STANDARD, ADVANCE a ADVANCE++, které je nejvyšším možným stupněm hodnocení. Těžko může zůstat bez povšimnutí fakt, že špičkový antivirový systém NOD32 [ http://www.nod32.cz ] tentokrát nedosáhl na nejvyšší stupeň hodnocení, proto se musí spokojit s hodnocením ADVANCE. Igor Hák s odvoláním na autora testu dodává: „…k zisku ADVANCED++ chybělo několik desetin procenta“.

České oblíbené antiviry Avast! [ http://www.avast.cz ] a AVG [ http://www.avg.cz ] se již tradičně drží postu ADVANCE, přičemž je také zajímavé, že výsledná skenovací schopnost AVG je vyšší o 2,5 % než u konkurenčního Avastu!, což je pro AVG v tomto typu testu zajisté rekordní výsledek.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007030206-dalsi-test-antiviru/ ].