× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Picnik - grafický editor ve vašem prohlížeči

[ http://programujte.com/profil/6567-petr-hartl/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       6. 3. 2007       14 922×

Picnik je na první pohled jednoduchý a mohlo by se zdát, že i obyčejný editor obrázků. Zdání však klame. Jediné, co musíte udělat, aby jste mohli upravovat obrázek, je jeho nahrání do editoru. Po uploadování vám již nic nebrání k tomu, abyste se mohli pustit do úprav. Picnik si můžete vyzkoušet na adrese Picnik.com [ http://picnik.com ]

A co vlastně pomocí Picniku můžete dělat? Picnik by se dal označit jako malý velký. Nabízí celkem osm funkcí. Konkrétně to je Auto-fix, čili upevnění; dále je tu Rotate, tedy otáčení obrázku; jako další v řadě je Crop, to umožňuje ořezávání obrázku; pak je k dispozici Resize – změna velikosti – a nyní se dostáváme do druhé poloviny funkcí. Je tady Exposure, zde ladíme kontrast a jas; po této funkci přichází ladění tónování barev, tato funkce má příznačný název Colors; další funkce je Sharpen, tou ladíme ostrost obrázku. No a nyní se dostáváme k osmé funkci, kterou je Red-eye. Každý si to umí přeložit, jedná se o červené oči, je tedy jasné, že zde budeme moci odstraňovat červené oči.

Vámi upravený obrázek si můžete vytisknout, zaslat e-mailem, nebo uložit do počítače. Picnik je tedy kvalitní grafický editor a na to, že ho můžeme používat pomocí prohlížeče, nabízí velmi mnoho funkcí.

Na tento program samozřejmě reagují i společnosti, které nabízí kvalitní, ale drahé grafické editory. Mezi ně patří i firma Adobe. Jak jsme vás informovali ve článku Photoshop online? [ clanek/2007030105 ], tak Adobe také chystá online grafický editor, který hodlá spustit do šesti měsíců.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007030214-picnik-graficky-editor-ve-vasem-prohlizeci/ ].