× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Ruský program napsal knihu!

[ http://programujte.com/profil/7066-martin-zikmund/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       17. 12. 2007       12 860×

Rusové vytvořili speciální program jménem PCWriter, kterému se podařilo za pouhopouhé tři dny napsat knihu o 320 stranách a osmi kapitolách. Její jméno je Opravdová láska a prodávat se začne v množství 10 000 kusů už v lednu nakladatelstvím Astrel.

Šéfredaktor nakladatelství Alexandr Prokopovič popisuje vznik knihy takto: „Vytvářeli jsme knihu o lásce. Chtěli jsme to mít napsáno objektivně, takž to nemohl stvořit muž ani žena. Chtělo to pohled ze třetí strany. S pomocí filologů a lingvistů jsme dopodrobna vypracovali algoritmy chování hrdinů existujících knih. Matrici s jejich charaktery jsme vložili do počítače.“ Je nutno říci, že v jeho podání to vypadá jako procházka růžovým sadem. Odborníci ale nevěří. Programátor Maxim Suslov konstatuje, že existence počítačového programu se schopností psát smysluplné knihy je zatím prakticky nemožná. Mnozí si myslí, že jde pouze o chytrý reklamní tah nakladatelství.

Pro ucelenost musíme dodat, že toto není první pokus o vytvoření takovéto aplikace. Rusové již předtím vytvořili program, který básnil na základě programátory zadaných veršů. Smysluplnost vzniklých děl sice byla na bodu mrazu, ale zaznamenala obrovský úspěch mezi lidmi.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007121309-rusky-program-napsal-knihu/ ].