× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

V hledáčku: Internet 2007

[ http://programujte.com/profil/2843-lukas-chadraba/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       24. 12. 2007       9 802×

Malá úvaha nad situací kolem Internetu, nových médií a komunikačního trhu.

Video, video a ještě jednou video

Online video zasáhlo letos plnou silou. Vždyť, kdo by předpokládal, že před rokem spuštěný video server Stream.cz koupí na podzim česká portálová jednička Seznam.cz. Streamu se tak razantně zvýšil počet uživatelů a návštěvníků. Obsahu také razantně přibývá – jak uživatelského, tak redakčního. Bylo velice zajímavé sledovat, jak návštěvnost stoupla v souvislosti s oznámením o koupi a hlavně po umístění odkazu na homepage Seznamu.

Seznam představil svoje plány s videem do budoucna. Začal nabízet video zpravodajství ve svém online bulváru Super.cz a rozjel první internetovou live show v Česku s názvem „Peklo s Landou“.

Počet českých návštěvníků stoupal výrazně i „Googlovu“ YouTube. Letos dokonce oznámil, že se v příštím roce se dočkáme české verze.

Centrum.cz: V mobilu zdarma a s novým majitelem

V uplynulém roce proběhlo několik zvěstí o internetové dvojce Centrum.cz. Jednak se měl spojit s Atlasem, jednak měla mít zájem k odkoupení CME (majitel TV Nova). Nakonec byl ovšem odkoupen zahraničním investorem Warburg Pincus.

Na pár měsíců bylo Centrum až na třetím místě v návštěvnosti. Idnes.cz ho totiž po zahrnutí domény Jizdnirady.cz do svého portfolia dokázalo předehnat stejně jako bývalý majitel této služby Atlas.cz před ním. Centrum si ale dokonale zareagovalo koupí Stahuj.cz, které jej vyneslo zpět na stříbrnou pozici.

Centrum již dva měsíce také testuje svůj nový freemail, který je nově pro zákazníky Telefónica O2 zdarma spolu se všemi službami Centrum.cz a O2 Active, což umožňuje přístup zdarma ke zpravodajství Aktuálně.cz, Idnes.cz, Blesku, ale také přístup k jízdním řádům, počasí, horoskopům, seznamkám, Xchatu a dalším službám. A to vše zdarma a na trvalo bez nutné aktivace. Od Centra je to krok, kterým zaručeně přiláká nové uživatele. Pro O2 je to snaha o záchranu, u uživatelů zřejmě nepochopeného, potenciálu WAPu. Nedivil bych se, kdyby podobný krok provedl také například Seznam s Vodafonem.

Půlka Česka online

Přes 5 milionů Čechů má přímý přístup k Internetu, ať už na pracovišti, ve škole nebo doma. Razantně se to projevuje na trhu s internetovou reklamou. Očekává se, že celkový objem za rok 2007 by mohl přesáhnout hodnotu 2,3 miliardy korun.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007121400-v-hledacku-internet-2007/ ].