× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Bill Gates predpovedá zmeny...

[ http://programujte.com/profil/6260-tocimanko/ ]Google [ ?rel=author ]       25. 1. 2008       14 828×

„Pridávame možnosť dotyku, pridávame videnie, aby počítač videl, čo robíme, a pridávame pero a reč," uviedol Gates pre britskú BBC. Najbohatší človek planéty otvoril desiaty krát v rade najväčší veľtrh spotrebnej elektroniky v Las Vegas svojím vystúpením. Tentoraz oznámil, že svet vstupuje do ďalšej digitálnej dekády, v ktorej ľudí čakajú veľké technologické zmeny.

Zároveň predstavil „povrchový" počítač pripomínajúci pracovný stôl. „Budem odvážny a poviem, že o päť rokov budú desiatky miliónov ľudí upravovať fotografie, vyberať hudbu na počúvanie a organizovať si život používaním dotykových zariadení," dodal. Svoje tvrdenia podložil veľkým záujmom spotrebiteľov o mobilný telefón iPhone s dotykovým displejom a ovládač hernej konzoly Nintendo Wii.

Gates nezabudol pripomenúť, že Microsoft za rok predal sto miliónov licencií na nový operačný systém Windows Vista. Zároveň priznal, že nie všetko sa Microsoftu podarilo. Spomenul najmä isté problémy s internetovým prehliadačom Explorer, ako aj fakt, že Microsoftu ušla príležitosť vytvoriť najpopulárnejší vyhľadávač na internete. V tejto oblasti sa presadila najmä spoločnosť Google.

Na konci príhovoru Gates oznámil, že je to jeho posledné vystúpenie na veľtrhu, pretože v Microsofte končí a bude sa spolu s manželkou naplno venovať ich nadácii. V rámci nej finančne podporuje napríklad vývoj liekov na HIV či boj proti malárii a tuberkulóze.

Naposledy oznámil, že podporí projekt výstavby vesmírneho teleskopu, ktorý bude vlastne najväčším a najvýkonnejším digitálnym fotoaparátom na svete.

Na záver divákom premietol krátky film, v ktorom s humorom vykreslil svoj posledný deň v Microsofte. S Bonom Voxom z U2 v ňom konzultuje svoju budúcu spevácku kariéru, s Hillary Clintonovou pôsobenie v politike či s Georgeom Clooneym a Stevenom Spielbergom vstup do filmového priemyslu.

Zdroj: Pravda

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2008012400-bill-gates-predpoveda-zmeny/ ].