Názory ke článku Práce s GPS moduly – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Práce s GPS moduly – Programujte.comNázory ke článku Práce s GPS moduly – Programujte.com

 

Názory ke článku Práce s GPS moduly

benghi   NOVÝ
17. 2. 2008

...leč tohle už mám za sebou. Ač někdo jinej možná ne, jsou to užitečný informace. Ono se to sice z těch dat dá vymyslet, leč...

Víc by mne ale zajímalo, KAM se chodí na moduly s normálním seriovým portem! Totiž implementovat do jednočipu USB stack jenom proto, abych v něm honil něco, co někde vevnitř používá seriák (což jaksi podle NMEA musí) a má to v sobě integrovanej konverzní obvod mi příjde jako neuvěřitelnej opruz.

Je reálně možný, že by ten USB krám šlo někde uvnitř ,,nažužlat'', ale o tom by musel podat zprávu někdo, kdo to už má. Já bych primárně rád sehnal GPS modul, kterej má seriovej port, protože to je zbraň jistota.

O co mi jde. Jednak tady už mám zařízení, který očekává NMEA data na seriovým vstupu a rád bych ho využil. Varianta téhož s USB vstupem neexistuje a imho ani nikdy existovat nebude (Kenwood TH-D7E).

Druhák bych rád udělal ,,krabici'' s nějakým rozumným displayem, kterou bych použil k zobrazení dat z toho modulu. Moderní GPS totiž mají spousty funkcí který nepotřebuju, ovšem zas nemají ty, který potřebuju, nebo je mají ve svý složitosti tak zališákovaný, že bych do toho soustavně musel klofat jak šílenec. Prostě si k tomu chci udělat vlastní zobrazovací krám, kterej bude dělat přesně to, co potřebuju, ovšem na to zas potřebuju ten seriovej port, neb představa, že budu do jednočipu prát USB stack je doopravdy velmi unapetytlich.

durmitor, autor článku   NOVÝ
17. 2. 2008

To benghi:

Jednou z možností je koupit moduly od fy leadtek, v současné době s nimi také experimentuji, takže by v dohledné době mohla být dostupná vývojová destička. Součástky lze nalézt na:
http://www.sectron.cz/?co=produkty&ref=31&sec=32

Jako další možnost bych viděl použít IO firmy Maxim. Mají velice zajímavý výběr a v jak to bývá obvyklé u solidních firem, nabízí pro vyzkoušení vzorek zdarma.

Pitrsonek   NOVÝ
19. 2. 2008

Ahoj chci vyvíjet aplikaci pro sportovce, která bude využívat GPS (mobil, PDA) postavené na OS WM 5/6. Nemám žádné zařízení, na kterém bych to mohl testovat. Uvažoval jsem, že bych si koupil nějaký HTC mobil s GPS a WM, ale asi se mi zatím do toho nechce tolik investovat, protože nepředpokládám, že by do budoucna ta aplikace tolik vydělala. Ale spíš bych chtěl poradit jak to nejlevněji vyřešit abych měl na čem testovat GPS a aplikaci v Win. Mobile. Napadlo mě koupit GPS modul pro notebook anebo nějaké levné PDA.

Děkuji za tip.

durmitor, autor článku   NOVÝ
22. 2. 2008

To Pitrsonek:

Já používám v článku zmíněný NaviLock GPS USB Receiver SiRF III. Ten lze pořídit za cenu cca 1300 korun, což je myslím přijatelná cena...

Marek   NOVÝ
9. 9. 2009

Reagoval na komentář od uživatele Pitrsonek :

nastuduj... vše tam je..i jak testovat bez zařízení...

http://www.sectron.cz/?co=produkty&ref=31&sec=32

Tody   NOVÝ
10. 10. 2009

Zdravím Vás. Máte tento kód velice pěkně zpracovaný pro C Sh. Nedokázal byste ho vyprodukovat i pro VB.NET... Předem děkuji za odpověď....

radar.sm   NOVÝ
30. 7. 2010

Dobrý den.
Můžete mě někdo pomoci, bohužel data pricházejí tak s minutovým zpožděním:(...Posílání funguje stoprocentne dobře, v programu pro sledování com portu, to vypisuje data v realnym čase.
Děkuji za pomoc.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý