× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

TV FOX a NBC spouštějí vlastní video portál Hulu

[ http://programujte.com/profil/331-petr-kaspar/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       12. 3. 2008       13 172×

Nový video portál Hulu.com [ http://www.hulu.com/ ], za nímž stojí americké televizní stanice FOX a NBC, byl dnes vypuštěn do vln Internetu. Doposud probíhala pouze několikaměsíční uzavřená betaverze.

Hulu.com je v podstatě služba typu Video on Demand (video na požádání). V současnosti jsou v nabídce vybrané seriály obou TV stanic v čele se Simpsonovi, The Office, Prison Break, My Name Is Earl, Battlestar Galactica a mnoho dalších [ http://www.hulu.com/browse/popular/tv ]. Mimo seriálů je k dispozici také množství filmů [ http://www.hulu.com/popular/feature_films/today ]. Zajímavostí je, že za nic nemusíte platit, ve videu se totiž bude zobrazovat reklama podobně jako v běžné televizi.

Zmíněné TV stanice se ze svých seriálů a filmů snaží co nejvíce vytěžit. Doposud měla např. NBC svůj vlastní kanál na YouTube, z čehož jim ale neplynuly žádné příjmy, což se na Hulu.com změní.

Na závěr je nutné dodat, že v našich zeměpisných končinách si nemůžeme žádné video prohlédnout, což lze ale pravděpodobně obejít proxy serverem v USA. Portál si také moc nerozumí s prohlížečem Opera.

Zdroj: blog.hulu.com

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2008031201-tv-fox-a-nbc-spousteji-vlastni-video-portal-hulu/ ].