× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Tlačítko Přejít ve Firefoxu 3

[ http://programujte.com/profil/371-jan-smucr/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       2. 6. 2008       15 171×

Jednou z novinek v přicházející verzi Firefoxu je i samomizící tlačítko Přejít, čímž jde jeden z nejpoužívanějších internetových prohlížečů ve šlépějích některých svých rivalů. Podle mého rozhodně nejde o změnu k lepšímu. Pokud máte stejný názor, v tomto článku se dozvíte, jak tlačítko Přejít vrátit zpět.

Ono zmíněné tlačítko nezmizelo tak docela. Objevuje se pokaždé, když uživatel píše adresu do adresního řádku. Bohužel úplně zbytečně, protože potvrzovat zadání myší je naprostá ztráta času a každý zajisté raději sáhne po Enteru.

V jiných případech, kdy je toto tlačítko skryté, by se naopak docela hodilo. Už se vám někdy stalo, že jste odesílali příspěvek do diskusního fóra a prohlížeč ohlásil, že pro načtení stránky vypršel časový limit? Nutno podotknout, že pokud byste v tuto chvíli místo tlačítka Přejít použili Aktualizovat, příspěvek by se odeslal znovu a moderátoři by měli o zábavu postaráno. Nezbývá, než klepnout do adresního řádku myší a vypomoci si Enterem.

Jak tedy napravit chybu vývojářů svépomocí (návod pro Microsoft Windows XP)?

  1. Vyhledejte složku s uživatelským nastavením aplikace Mozilla Firefox (naše změna se bude týkat pouze právě přihlášeného uživatele). To se obvykle nachází v 
    C:Documents and Settings<jméno_uživatele>Data aplikacíMozillaFirefoxProfiles<jméno_profilu>chrome
  2. V otevřené složce bývají zpravidla dva soubory - userContent-example.css a userChrome-example.css. Těch si nevšímejte. Pokud se tam ještě nachází soubor userChrome.css, otevřete jej například v Poznámkovém bloku, v opačném případě takový soubor vytvořte.
  3. Na konec souboru userChrome.css přidejte tento text:
    #urlbar[pageproxystate="valid"] > #urlbar-icons > #go-button {
      visibility: visible !important;
    }
    a uložte.
  4. Restartujte Firefox.

Teď již je tlačítko při přechod na stránku v adresním řádku napevno. Bohužel již není tak bytelné jako v předchozí verzi prohlížeče, ale stále lepší, než aby tam vůbec nebylo.

Doplňuji, že namísto výše zmíněné finty můžete také využít pluginu. Jmenuje se oldbar a stáhnout jej můžete zde [ https://addons.mozilla.org/cs/firefox/search?q=old+url+bar&cat=1%2C14 ]. Jedná se o rozšíření částečně upravující adresní řádek do podoby, jakou známe z Firefoxu 2.

Zdroj: http://nancib.wordpress.com/2008/03/04/regain-the-persistent-go-button-in-firefox-3/

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2008051801-tlacitko-prejit-ve-firefoxu-3/ ].