× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Vyšel ReSharper 4.0

[ http://programujte.com/profil/9617-jakub-kottnauer/ ]Google [ https://plus.google.com/+JakubKottnauer?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       29. 6. 2008       25 877×

Pokud vlastníte Professional verzi (nebo vyšší) Visual Studia 2008, nejspíš jste se po nějakých těch add-inech už koukali. ReSharper se řadí k těm velmi povedeným. Obsahuje nástroje pro refactoring (mezi moje oblíbené patří čištění a automatické přidávání klauzulí using), navigaci v kódu pomocí klávesových zkratek, generování kódu, vylepšený IntelliSense, výborný report chyb a mnoho dalších funkcí. Více informací v češtině naleznete třeba zde [ http://trupik.aspweb.cz/programovani/csharp-aspnet/resharper-uzitecny-visual-studio-add-in.aspx ].

Novinky ve verzi 4.0

C# 3.0

Tato verze ReSharperu se zaměřuje hlavně na podporu C# verze 3.0 a LINQu a daří se jí to na výbornou. Podpora automatických vlastností, lambda výrazů, anonymních typů a všech ostatních novinek. Kromě toho automaticky napovídá, kde je možné použít klíčové slovo „var“ nebo automatické vlastnosti a příslušný kus kódu za nás sám upraví.

Kontrola celého solution

Nesmírně příjemnou funkcí je skenování celého solution kvůli chybám, ještě před zkompilováním aplikace. Můžete si tím ušetřit několik zbytečných stisknutí F5.

Code clean-up

Code clean-up je vylepšená verze funkce známé jako Reformat Code. Jednoduše ho zapnete, zvolíte si, co se má udělat, a kliknete na tlačítko Run a vybrané akce se provedou. Co vše můžete tímto způsobem spáchat prozradí obrázek.

Další funkce

Ostatní novinky zmíním jen krátce. Užitečné je doplňování kódu, pokud například píšete hlavičku nějaké metody, stačí stisknout Ctrl +  Shift +  Enter a automaticky se doplní všechny závorky a kurzor se přesune do těla metody, abyste mohli hned začít psát další kód.

Zajímavou funkcí jsou CamelHumps (velbloudí hrby). Stejně jako v tzv. velbloudí notaci se využívá velkých písmen na začátku slov. Řekněme, že máme třídu HelloWorld, když na ni někde v kódu chceme odkázat, stačí napsat HW a stisknout klávesu Enter, název třídy se sám doplní.

Na oficiálních stránkách [ http://www.jetbrains.com/resharper/features/newfeatures.html ] naleznete další změny (je jich skutečně dost, pak už by se bleskovka nedala nazvat bleskovkou, ale článkem).

Na závěr to nejdůležitější – ceny. Bohužel, užitečný a unikátní kus software, jako je tento, není zdarma, ceny shrnuje tabulka níže.

Zdroj: http://www.jetbrains.com/resharper/features/newfeatures.html

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2008062901-vysel-resharper-4-0/ ].