× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Autologin ve Windows XP

[ http://programujte.com/profil/12241-zdenek-moravec/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/14523-martin-simecek/ ]Google [ ?rel=author ]       5. 3. 2010       33 276×

V tomto krátkém článku bych chtěl popsat jednoduchou cestu, jak nastavit automatické zalogování uživatele do systému Microsoft Windows XP.

Nedávno jsem potřeboval nastavit Windows XP tak, aby se po startu počítače automaticky zalogoval určitý uživatel. Toho se dá dosáhnout dvěma způsoby. První je velmi jednoduchý, ale ne vždy použitelný. Vyžaduje mít v OS zavedný pouze jeden uživatelský účet, který nesmí mít nastavené heslo. Toto řešení má mnoho nevýhod, především velmi ztěžuje vzdálený přístup na počítač. Druhý způsob je mírně náročnější, ale podstatně univerzálnější.

V nabídce Start zvolíme Spustit a do dialogového okna vložíme příkaz:

control userpasswords2

Otevře se okno, které umožňuje správu uživatelských účtů:

Okno obsahuje dvě karty, nám bude stačit první karta - Uživatelé. Uprostřed je přehled všech uživatelských účtů v našem systému. V horní části okna je checkbox, který je standardně zatržený a povoluje zobrazení přihlašovacího dialogu po startu systému. Pro naše účely ho musíme odškrtnout. Po potvrzení volby (tlačítko OK nebo Použít) se objeví dialog, ve kterém zadáme název účtu, který se má automaticky zalogovat, a heslo pro tento účet.

Po odeslání tohoto dialogu máme hotovo, při dalším startu Windows se automaticky zaloguje zvolený uživatel.

Toto nastavení samozřejmě není dobré z bezpečnostního hlediska, protože po startu bude počítač přístupný komukoliv, kdo se nachází v jeho blízkosti. Pokud jsou na počítači uložena citlivá data a je nezbytně nutné mít nastavený autologin, tak je vhodné přidělit uživateli taková oprávnění, aby nemohlo dojít ke zcizení nebo poškození těchto dat.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2010030100-autologin-ve-windows-xp/ ].