× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Jedenáctý ročník soutěže studentských projektů Imagine Cup startuje!

[ http://programujte.com/profil/14523-martin-simecek/ ]Google [ ?rel=author ]       16. 10. 2012       36 945×

Další, v pořadí již jedenáctý ročník soutěže studentských projektů společnosti Microsoft, Imagine Cup 2013 odstartoval. Studenti se mohou registrovat k účasti prostřednictvím stránek: www.imaginecup.com [ http://www.imaginecup.com ] nebo www.imaginecup.cz [ http://www.imaginecup.cz ].

Zadání je snadné, stačí dobrý nápad, projekt (aplikace), který díky využití informačních technologií pomůže řešit problémy dnešního světa.

Soutěžit se bude ve třech hlavních kategoriích:

  • World Citizenship, ve které se utkají aplikace s potenciálem přispět k řešení vzdělávacích, společenských nebo zdravotních problémů lidstva.
  • Games, do které vstupují ty nejzábavnější hry pro děti a mládež postavené na platformách Microsoftu.
  • Innovation, která vybírá ty nejzajímavější inovace z oblasti sociálních sítí, vyhledávání, internetové inzerce nebo nakupování. 

Nejlepší tým se může těšit na účast v mezinárodním finále, které proběhne v červenci 2012 v ruském Sankt-Petěrburgu. V jedenáctém ročníku došlo ale také k navýšení finančního obnosu. Vítězové na prvních třech místech a absolutní výherci v každé ze tří hlavních kategorií na mezinárodním finále získají celých 50 000 USD. Vedle finanční odměny a zajímavých věcných cen se mohou soutěžící těšit i na technologickou a poradenskou podporu společnosti Microsoft v průběhu soutěže, i po jejím skončení. Úspěšné týmy pak mají možnost se přihlásit do grantových programů v Microsoft Inovačních centrech v Brně a Hradci Králové, kde mohou až tři roky čerpat technickou i finanční podporu – mimo jiné i prostřednictvím programu BizSpark.

Soutěž má již i v České republice dlouhou tradici a studenti českých univerzit každoročně sbírají v celosvětové konkurenci cenné medaile. Mezi nejúspěšnějšími projekty z předchozích ročníků soutěže lze zmínit GINA Software se záchranářskou geolokační aplikací, operační systém pro seniory Celebrio Software nebo Wicked Games s hrou Firefighters: Whatever It Takes zabývající se lesními požáry. Některé české projekty, například již zmiňovaný GINA Software, se na základě účasti v soutěži Imagine Cup změnily ze studentských prací v úspěšné podnikatelské záměry. Díky soutěži získaly potřebné kontakty i mediální pozornost, kterou úspěšně využily, a nyní jsou z nich fungující firmy.

V minulém ročníku za Česko nastoupil do finále v kategorii Software Design tým JoyMind se systémem na výuku cizích jazyků pomocí obrazových a pohybových asociací a rozpoznávání řeči. „Účast v soutěži Imagine Cup nám otevřela zcela nové obzory, o kterých se nám doposud ani nesnilo, a v neposlední řadě možnost prezentovat náš koncept před celým světem,“ hodnotí přínos Imagine Cupu Jan Mayer, zástupce týmu JoyMind, jenž se probojoval mezi prvních třicet finalistů.

Dalším českým týmem, který se finále v Sydney zúčastnil, je Wicked Games se svou mobilní hrou s tématikou udržitelného rozvoje jménem Yggdrasil: The Tree of Life. „Být již podruhé na světovém finále Imagine Cupu bylo pro náš tým velice motivujícím zážitkem a po loňském úspěchu v New Yorku se nám naskytla celá řada možností, jak v našem projektu pokračovat, nebo se pustit do něčeho zbrusu nového a změřit své síly se světem znovu,“ poznamenal k opakované účasti na finále Rudolf Kajan z týmu Wicked Games, jejichž druhá hra se v celosvětové konkurenci umístila dokonce na šestém místě.

Registraci a více informací naleznete na stránkách:
www.imaginecup.com [ http://www.imaginecup.com ]
www.imaginecup.cz [ http://www.imaginecup.cz ]


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2012101600-jedenacty-rocnik-souteze-studentskych-projektu-imagine-cup-startuje/ ].