× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Tři doplňky pro Firefox, které musíte mít

[ http://programujte.com/profil/2592-jan-skrasek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       30. 10. 2013       25 150×

Prohlížeč Firefox si vždy zakládal na tom, že jeho funkcionalitu lze velmi mocně upravit a rozšířit. Jaké jsou dnes doplňky, které byste neměli opomenout, ale přitom nejsou úplně známé? Podívejte se na tři celkem nenáročné.

Awesome screenshot

Awesome screenshot [ https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/awesome-screenshot-capture-/ ] je velmi jednoduchý doplněk, který vám nejenže pomůže sejmout snímek aktuální stránky, ale nabídne též jednoduchou úpravu. Nejlepší vlastností je pak možnost okamžitého uploadu na internet, po kterém získáte odkaz, jenž můžete okamžitě odeslat svým přátelům. Potřebujete rychle poradit kamarádovi, kde se na stránce informace/tlačítko nachází? Awesome screenshot je pro vás ideální.

Možnost grafické úpravy obrázku po sejmutí screenshotu.

Uložení obrázku: dočasně, trvale, na disk.

Alternativou může být ještě screenshotovací nástroj přímo zabudovaný ve Firefoxu. Ten má jednu zajímavou vlastnost, příkazu můžete zadat "css" selektor, a Firefox vám udělá screenshot pouze elementu, který vás zajímá. Více se dočtete v článku na Mozilla Hacks [ https://hacks.mozilla.org/2012/08/new-firefox-command-line-helps-you-develop-faster/ ]. U obou nástrojů je snad samozřejmostí, že umí udělat screenshot celé stránky, tedy i té části, která se nevejde na displej.

Odkaz ke stažení na https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/awesome-screenshot-capture-/ [ https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/awesome-screenshot-capture-/ ].

Textarea cache

Doplněk Textarea cache [ https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/textarea-cache/?src=search ] je velmi nenápadný pomocník, jehož potřebu si uvědomíte, až když ho budete potřebovat. Textarea cache si automaticky pamatuje texty, které jste zadali do textových polí. Stane-li se vám, že si pole omylem smažete, prohlížeč spadne, či se počítač restartuje, Textarea cache vám obsah uchová a nemusíte text psát znovu. Kolikrát mě už toto zachránilo :-).

Doplněk si ukládá posledních 10 uživatelských vstupů. Toto nastavení lze libovolně změnit.

Uložení historie funguje i pro Wysiwyg editory.

Odkaz ke stažení na https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/textarea-cache/ [ https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/textarea-cache/ ].

Download panel tweaker

Pár posledních verzí obsahuje Firefox skvělé nové rozhraní pro stahování. Tento panýlek po rozkliknutí zobrazuje stahované soubory, průběh jejich stahování apod. Tedy, zobrazuje, avšak ne zcela ideálně. Například chybí informace o rychlosti stahování, nemusí vám vyhovovat limit zobrazovaných položek atd. Díky tomuto doplňku bude váš download panel bezkonkurenční. Download panel tweaker [ https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/download-panel-tweaker/ ] vám umožňuje nastavit počet položek, šířku a výšku panelu, přidává rychlost stahování, aj.

Výchozí vzhled panelu se stahovanými soubory.

Upravený vzhled panelu se stahováním doplněk Download panel tweaker.

Možnosti konfigurace stahovacího panelu.

Odkaz ke stažení na https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/download-panel-tweaker/ [ https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/download-panel-tweaker/ ].


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2013102101-tri-doplnky-pro-firefox-ktere-musite-mit/ ].