Názory ke článku Množí se stížnosti na Android 5.0 Lollipop – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Množí se stížnosti na Android 5.0 Lollipop – Programujte.comNázory ke článku Množí se stížnosti na Android 5.0 Lollipop – Programujte.com

 

Názory ke článku Množí se stížnosti na Android 5.0 Lollipop

Marty   NOVÝ
23. 11. 2014

Mám Nexus 5 a android 5.0:

žiadne problémy nemám a batéria citeľne dlhšie vydrží

D   NOVÝ
23. 11. 2014

Nexus 4 - naprosto bez problémů, pocitově svižnější

Speedy Turtle   NOVÝ
23. 11. 2014

Nexus 10 - Prestala fungovať jedna aplikácia (application not installed), nedá sa ani reinštalovať (unknown error -505), vygúglené návody nefungujú.

Prvé tri dni sa párkrát zasekol, vypadával zvuk, prípadne zvuk z youtube zostal bežať na pozadí, aj keď som aplikáciu zhodil.

Po asi desiatich reštartoch sa to utriaslo a dnes to zatiaľ ide v pohode. Všetky predošlé updaty boli bez problémov.

Jan Grygerek   NOVÝ
23. 11. 2014

Nexus 5 a 10, všecko v pohodě ;-)

Ivo   NOVÝ
25. 11. 2014

3.14čovina. Výrobcovia smartfónov ešte nestíhajú vydávať updaty pre info fóny a L sa týka iba zatiaľ Nexusov (BETA VERZIE L-KA) a smartfónov, do ktorých komunita vyvíja Android. Som vlastnýkom takéhoto smartfónu, a môžem potvrdiť že je to u mňa rovnaké: na3.14ču baterka, wifi nejde, volanie detto,... Je to preto, lebo L-ko má najviac zmien oproti prechodu na iné verzie zo starších verzii. Teda ide o update, s najväčším počtom zmien v zdrojákoch. Všetci títo komunitní vývojári zakladajú buildy novších androidov na starších zdrojákoch kernelu a hardvérovej časti zdrojákoch. Vlastne iba naclonuju si zdrojáky Androidu L napr. do zdrojákov 4.4 a zkompilujú to. Zapnú fón a polovica vecí nejde, pretože tie zdrojáky zo starších verzií sú outdated a trvá to aj 1-2 mesiace, kým to developeri dajú dokopy, aplikujú patchy na novší buildy androidu a prepíšu pár stoviek-tisícok riadku starších zdrojákov. Takže v podstate to nie je chyba Androidu ani developerovi, ani výrobcou (tých čiastočne :D). Treba čakať, kým to dajú DEVELOPERI dokopy, nie GOOGLE. To je podstatné si uvedomiť. Proste vy nemôžete zkompilovať tie isté zdrojáky na rôzne fóny - hardvérová časť je rozdielna.

androiďák, autor článku   NOVÝ
26. 11. 2014     web

#5 Ivo

Máš pravdu, ale:


Chceš mi snad tvrdit, že kvůli nekompatibilním zdrojákům baterka nic nevydrží ....tak takhle ne...

Ivo   NOVÝ
26. 11. 2014

#6 androiďák
By si sa divil koľko pomôžu tweaky do kernelu, vypnutie automatického jasu, iné governory a i/očka (cpu no-freeze app napr.). Moj telefón, ktorý bol pôvodne dodávaný s Android 2.3 dostal neoficiálny update od komunity na 4.1 a fón mi vydrží 2 dni pri intenzívnom používaní a 4-5 pri nulovom. A telefón nabíjam zhruba každý 3 deň. S 2.3 to bolo asi každý 2 deň. Proste keď som uvidel čo do kernelu natrepali a odstránili, tak aby to vydržalo. Android 4.4 je na tom rovnako ale L-ko ešte objektívne neviem povedať nakoľko chýba RIL (volania a podpora SIM), ale verím že to bude tiež takto dobré. Inak môj fón má 1300mAh baterku. :D

Ivo   NOVÝ
26. 11. 2014

#7 Ivo
Inak vrelo odporúčam zmeniť si hlavne ti governery a i/o. Pre každý hardvér je odporúčaný iný, napr. pre môj fón s 2-jadrovým Cortex A9 bol napísaný smartass2 a sio-plus. Kamoš, máš SG SIII, použil conservative a cfg a tiež hovorí o vyditelne vyššej výdrži. Inak, L-ko má iba ART runtime, nie? A ten by mal vydržať viacej ako Dalvik? Tak ako to môže byť vraj opačne?

Zerog   NOVÝ
9. 12. 2014

Nexus 10. Opravdu blbne zvuk. Hlavne prepnuti BT na klasicke repro. Zvuk pak nejede vubec nikde a chce to restart.

Dalsi vec je, ze nejde jednoduse zmenit hlasitost medii i bez pusteneho media (hw. tlacitkama). Avsak jine zmeny hodnotim kladne.

David   NOVÝ
6. 1. 2015

Nexus 5 Android 5.0.1 rooted, vyrazne se zlepsila vydrz baterie, tipnul bych tak o 30-40%, vsechno funguje svizneji, aplikace a kupodivu vsechny hry taky, akorat by si google mohl vzit priklad od jablek a nevydavat kazde 2 mesice novou verzi androidu, fakt me nebavi porad dokola mazat vsechno v mobilu a znova to po upgradu nastavovat

zbyndos99   NOVÝ
8. 1. 2015

Nexus 7

Pri aktualizaci na 5.0 se mi nehorazne zacal sekat a dokonce nekdy i padat system. Pomohl navrat do tovarniho nastaveni ale kitkat byl pro me lepsi (dokonce se mi vic libilo jeho prostredi)

pet jan   NOVÝ
24. 3. 2015

Mam s5 a po aktualizaci se zacal sekat,blbne internet,wifi atd.
Nespokojenost

Zasláno z mobilního telefonu.

Brembo   NOVÝ
1. 4. 2015

Z3 po aktualizácii ani nespustí android. Telefon je na zobrazovacej obrazovke Sony Xperia už 4 hodiny,na nabíjačku neraguje,nejde ani vypnut ani reštartovat,len tam svieti Sony. Takže super.

michal   NOVÝ
5. 9. 2015

Nejde mi vytvořit žádný uživatelský profil (nahoře panáček v modrém kolečku), píše - Kontakt neexistuje.

Kristýna   NOVÝ
23. 1. 2016

#13 Brembo ahoj, mám také xperia Z3 a od včera co se spustila aktualizace mi nefunguje, naběhne jen tytulka sony a pak android error a nic... vůbec s nespustí a nic se neděje... jak si to řešil??? co mám dělat??? nemůžu být bez mobilu!!!

Kanec   NOVÝ
8. 3. 2016

Honor C4 - hrůza, baterka -40 procent za 8 hodin. Telefon na ultra spořící režim ležel jen na stole. Tovární nastavení pomohlo.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý