NEWTON Media prohledá 200 milionů mediálních zpráv během sekund díky Cisco UCS
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

NEWTON Media prohledá 200  milionů mediálních zpráv během sekund díky Cisco UCSNEWTON Media prohledá 200 milionů mediálních zpráv během sekund díky Cisco UCS

 

NEWTON Media prohledá 200 milionů mediálních zpráv během sekund díky Cisco UCS

Google       8. 12. 2016       9 525×

Česká společnost NEWTON Media provozuje největší archiv mediálních zpráv ve střední a východní Evropě. Mezi její zákazníky patří například ministerstva, evropské instituce nebo komerční firmy z nejrůznějších oborů. NEWTON Media rozesílá svým zákazníkům každý den monitoring médií podle nastavených klíčových slov a nabízí online službu, kde lze vyhledat mediální výstupy v plném znění od roku 1996.

Její databáze obsahuje více než 200 milionů zpráv a za poslední rok zpracovala online služba přes 1,5 milionu dotazů. Aby byla schopna uspokojit stále vyšší nároky klientů a zefektivnit svoje IT, nasadila do svého datového centra servery Cisco UCS Mini.

„Společnost NEWTON Media je typickým příkladem moderního, digitálního podnikání. Zatímco dříve musely firmy podnikající v monitoringu médií ručně prohledávat všechny noviny a časopisy, dnes jim technologie umožňují monitorovat tisíce mediálních zdrojů a vyhledávat v nich podle klíčového slova v téměř reálném čase. NEWTON Media považuji za symbol digitalizace, která přináší dříve nemyslitelné možnosti. O to více mě samozřejmě těší, že důvěřují právě našich technologiím,“ říká Michal Stachník, generální ředitel společnosti Cisco ČR.

Rozsáhlé analýzy, které NEWTON Media poskytuje firmám, ale i státním a evropským institucím, kladou vysoké nároky na IT infrastrukturu společnosti. Požadavky na technologie navíc zvýšily nedávné mezinárodní akvizice, které rozšířily aktivity firmy do celkem 10 evropských zemí, například do Velké Británie. Společnost tak musela vyřešit i sjednocení IT technologií, které dosud fungovaly na více různých platformách. Pro své datové centrum umístěné v prostorách T-Mobile THP na pražských Vinohradech si vybrala jako nejvhodnější řešení systém Cisco UCS Mini. Cílem NEWTON Media je sjednotit datová centra všech akvírovaných firem pod technologii Cisco UCS. Nasazené řešení podporuje všechny služby firmy.

„Celá IT infrastruktura je vlastně náš výrobní systém. Naši klienti očekávají stoprocentní službu – když přijdou jejich zaměstnanci ráno do práce, potřebují mít pravidelný monitoring po ruce. Vedení naší firmy si velmi dobře uvědomuje důležitost IT investic pro zajištění těch nejlepších služeb a pro podporu expanze společnosti,“ říká Vladimír Vojtíšek, Chief Information Officer NEWTON Media.

Cisco UCS Mini bylo navrženo pro zákazníky, kteří potřebují méně serverů, ale přitom chtějí komplexní správu, kterou přináší Cisco UCS Manager. Zahrnuje servery, storage a 10 gigabitové síťové připojení v kompaktní, snadno implementovatelné podobě. Implementace Cisco UCS Mini proběhla za plného provozu od května letošního roku. Řešení zahrnuje bladové šasi Cisco UCS Mini s podporou LAN a SAN konektivity a tři bladové servery Cisco B200, které umožňují provoz 300 až 400 virtuálních strojů. Vše doplňují dva SAN Fibre Channel Switche MDS 9148S pro vytvoření redundantních cest. Implementaci provedla společnost ANECT, která drží certifikaci Cisco Gold Certified Partner v České republice.

„Jako inovativního ICT integrátora nás vždy velmi potěší, pokud náš zákazník požaduje moderní řešení, které pomůže s aktuálními požadavky a současně bude otevřené pro budoucí rozvoj. V případě společnosti NEWTON jsme měli možnost navrhnout a vybudovat architektonicky čistou a vysoce modulární infrastrukturu, založenou na Cisco UCS Mini ve validované konvergenci se souvisejícími systémy. S rozumnými náklady jsme vytvořili vysoce výkonný systém, reagující na současné i budoucí potřeby,“ řekl Pavel Srnka, Consulting Director společnosti ANECT.

Cisco UCS Mini je již připraveno na budoucí zvyšující se požadavky na infrastrukturu, neboť umožňuje zapojení až 8 bladových serverů. Budoucí rozšiřování usnadní možnost použití takzvaných servisních profilů pro jednotlivé servery. Prostřednictvím nich může administrátor nastavit, jak má server fungovat před tím, než jej zapojí, a zbavit se tak rutinní a časově náročné práce.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Tagy:
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Nikola VránováNikola se zajímá o řízení projektů, hledání nových talentů, startupy a pořádání společenských akcí.
Facebook    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý