Black Swan Security Congress ukáže, jak se chránit před největšími hrozbami na internetu
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Black Swan Security Congress ukáže, jak se chránit před největšími hrozbami na internetuBlack Swan Security Congress ukáže, jak se chránit před největšími hrozbami na internetu

 

Black Swan Security Congress ukáže, jak se chránit před největšími hrozbami na internetu

Google       11. 6. 2018       5 985×

Dva dny plné přednášek a diskusí na téma často podceňovaných bezpečnostních rizik na internetu pořádá Paralelní polis v pražských Holešovicích. Akce s názvem Black Swan Security Congress bude od pátku 18. do soboty 19. května hostit etické hackery a experty na IT bezpečnost převážně z Česka a Slovenska. Ti účastníkům vysvětlí, jaká rizika nese fenomén „černé labutě a jak se před ním mohou chránit.

Nová legislativa Evropské unie o ochraně osobních údajů, zákon o kybernetické bezpečnosti a mnoho dalších norem a předpisů usiluje o centrálně řízené snižování IT rizik, avšak pouze těch známých a snadno uchopitelných. Tím ale dochází k dramatickému nárůstu rizik zvaných „černé labutě“, které se vyskytují pouze s malou pravděpodobností, zato mohou mít zničující dopady nejen na organizace. 

„Bezpečnostní rizika nazývaná ‚black swans‘ nabývají enormních rozměrů a běžné organizace před nimi raději zavírají oči. Proto pořádáme kongres, na kterém budou IT experti diskutovat s účastníky o častých bezpečnostních chybách a zároveň představí možnosti ochrany,“seznamuje se záměrem Black Swan Security kongresu pořadatel Martin Leskovjan z Paralelní Polis.

Na kongresu vystoupí odborník na bezpečnost a kryptoměny Juraj Bednár, tvůrce nejuznávanějšího zabezpečeného úložiště na kryptoměny Trezor a zkušený hacker Pavol Rusnák, etická hackerka Liora Amina Berišaze Srbska a řada dalších odborníků na moderní technologie převážně z Česka a Slovenska.

„Pozvali jsme etické hackery a experty na IT bezpečnost, kteří účastníkům umožní nahlédnout hlouběji do bezpečnostních problémů stojících mimo pozornost středního proudu,“vysvětluje Martin Leskovjan.

Akci pořadatelé zahájí v pátek večer 18. května širší panelovou diskuzí. V sobotu potom přijdou na řadu témata jako nedostatky monitorovacích systémů, ukázky fatálních kyberútoků nebo silné a slabé stránky bezpečnostních koncepcí uvnitř organizací. Zazní zde také důvody, proč jsou podle řečníků decentralizované kryptotechnologie evolučně vyspělejší a odolnější než jejich nejmodernější centralizované protějšky. Po celodenním programu nabitém přednáškami a workshopy bude následovat neformální akce na rozloučenou.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Tomáš ČadaAutor se zajímá o moderní technologie, internet věcí a vlastně jakoukoliv technologii, která dokáže v dnešním životě pomoci anebo i pobavit.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý