× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

České Radiokomunikace nabízejí službu CRA Virtual Firewall

[ http://programujte.com/profil/24875-tomas-cada/ ]Google [ ?rel=author ]       3. 9. 2018       5 898×

Společnost České Radiokomunikace (CRA), poskytovatel cloudových a telekomunikačních služeb firmám, představuje novou podobu služby CRA Virtual Firewall, která nabízí profesionální ochranu zákaznické infrastruktury a reaguje na aktuální bezpečnostní trendy a hrozby, počínaje rostoucím počtem i druhy zařízení, přes nárůst kybernetických útoků až po legislativní požadavky a normy (např. GDPR). 

S rostoucím počtem společností, které si pro provoz své IT infrastruktury vybraly cloudové prostředí, nabývají na významu virtuální firewally. S ohledem na tento trend mají CRA ve svém portfoliu nabídku virtuálních firewallů, které díky svému provozu v rámci cloudové infrastruktury CRA mohou těžit z vysoké dostupnosti a bezpečnosti. CRA Virtual Firewall je zároveň integrován s dalšími službami CRA jako je CRA Business Cloud, CRA VPN či CRA Internet a může tak sloužit jako centrální bod ochrany zákazníkova ICT prostředí. 

„Jednou z velkých výhod naší služby CRA Virtual Firewall je to, že jde o komplexní řešení kybernetické bezpečnosti, které se však na straně zákazníka obejde bez počátečních investic do technologií i do vyškolených bezpečnostních specialistů, protože obě tyto věci jsou již součástí služby,“uvádí obchodní ředitel CRA Miloš Mastník.

Mezi tzv. „next-generation“ funkce, které služba CRA Virtual Firewall v rámci UTM balíčku nabízí, patří ochrana před škodlivým softwarem, spamem, kontrola navštěvovaných webů či provozovaných aplikací. Řešení je možné, pro zajištění ještě vyšší úrovně bezpečnosti, rozšířit o dvoufaktorové ověřování při zadávaní hesel. 

Stejnou pozornost, jaká je věnována ochraně perimetru na hranici firemní sítě, je dobré věnovat i zajištění bezpečnosti klientských zařízení. Služba poskytuje agenta pro instalaci na koncová zařízení uživatelů. Agent slouží nejen pro navázání zabezpečeného VPN tunelu, ale také jako antivirový program chránící před pokročilými hrozbami. Řešení je postaveno na škálovatelné a širokospektrální bezpečnostní architektuře Fortinet Security Fabric, která propojuje další síťové a bezpečnostní prvky v jeden provázaný celek, díky čemuž je možné kompletně spravovat firemní bezpečnost z jednoho bodu. 

Služba CRA Virtual Firewall nabízí zákazníkovi komplexní ochranu jeho infrastruktury před aktuálními bezpečnostními hrozbami a zároveň může zákazníkovi přinést úspory snížením nákladů nutných na zajištění adekvátní úrovně bezpečnosti.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2018082001-ceske-radiokomunikace-nabizeji-sluzbu-cra-virtual-firewall/ ].