Desktopový vývoj – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Desktopový vývoj – Články – Programujte.comDesktopový vývoj – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Využití .htaccess na malém webu

Využití .htaccess na malém webu

V dnešní době existuje spoustu cms, které mnohdy ale vůbec nepotřebujeme a stačila by nám pouze základní funkčnost k úpravě url, přesměrování. K tomuto účelu je ideální .htaccess soubor, který nám se všemi těmato úpravami umí pomoct.

Obrázek ke článku Idera kupuje společnost Whole Tomato;  akvizice pomůže zvýšit produktivitu vývojářů v jazyce C++.

Idera kupuje společnost Whole Tomato; akvizice pomůže zvýšit produktivitu vývojářů v jazyce C++.

Idera, Inc., mateřská společnost několika globálních značek z oblasti produktivity software, oznámila akvizici společnosti Whole Tomato. Tato organizace dodává nástroj Visual Assist, jenž zvyšuje produktivitu vývojářů v jazyce C++ používajících nástroj MS Visual Studio. Whole Tomato se stane součástí obchodní skupiny vývojových nástrojů, kam patří i Embarcadero a Sencha.

Obrázek ke článku Průzkum JetBrains: JavaScript mezi programátory vede, Kotlin získává na popularitě

Průzkum JetBrains: JavaScript mezi programátory vede, Kotlin získává na popularitě

Společnost JetBrains, přední tvůrce softwarových nástrojů pro profesionální vývojáře s centrálou v Praze, představila výsledky průzkumu, který pomáhá lépe porozumět a získat vhled do pracovních návyků programátorů. Zjištění mohou být nápomocná nejen pro zvýšení efektivity, ale také pro vytvoření ideálního pracovního prostředí pro programátory.  

Obrázek ke článku Využijte svůj čas na maximum s novým Windows 10 Update

Využijte svůj čas na maximum s novým Windows 10 Update

Společnost Microsoft dnes zpřístupnila aktualizaci operačního systému Windows 10 April 2018 Update, která bude k dispozici ke stažení od pondělí 30. dubna a počínaje 8. květnem se bude se celosvětově uvolňovat na počítačová zařízení s Windows 10.

Obrázek ke článku Před 55 lety byl představen předchůdce internetu – intergalaktická síť

Před 55 lety byl představen předchůdce internetu – intergalaktická síť

Právě dnes je tomu 55 let od doby, kdy Joseph Carl Robnett Licklider představil svým kolegům memorandum o intergalaktické počítačové síti. Šlo o myšlenku, kterou dnes zosobňuje internet. A i když o jeho původu většina jeho uživatelů pravděpodobně nikdy neslyšela, v roce 2017 jej podle údajů Českého statistického úřadu využívalo 8 z 10 Čechů.

Obrázek ke článku RAD Studio a Windows Store

RAD Studio a Windows Store

RAD Studio je první vývojové prostředí se zabudovanou podporou balení aplikací typu Win32 a Win64 pro jejich umístění a šíření prostřednictvím Windows 10 Store.

Obrázek ke článku Testujte na 2 400+ Android a iOS zařízení

Testujte na 2 400+ Android a iOS zařízení

V dnešní době, kdy většina softwaru pro mobilní aplikace je tvořena a distribuována průběžně, mnohdy do celého světa je třeba zajistit také průběžnou automatizaci testování mobilního softwaru. V případě mobilních aplikací pro Android a iOS začíná být problém, jak testovat na obrovském množství kombinací HW variant, rozměrů, edic operačních systémů různých výrobců v různých částech světa na reálných zařízení. Simulátory a emulátory nejsou většinou to pravé. Pokud již testuji, jak si udělat vlastní beta distribuci opravdovým reálným testerům napříč platformami?

Obrázek ke článku Funkcie main vo Windows API

Funkcie main vo Windows API

V tretej časti seriálu o Windows API budeme hovoriť o funkčných prototypoch main. Funkčný prototyp je tvorený názvom funkcie a typom signatúry, pričom sa vynecháva telo funkcie. 

Obrázek ke článku Delphi 10.1.2 (Berlin Update 2) – na co se můžeme těšit

Delphi 10.1.2 (Berlin Update 2) – na co se můžeme těšit

Touto roční dobou, kdy je zem pokrytá barevným listím a prsty křehnou v mrazivých ránech, se obvykle těšíme na zbrusu novou verzi RAD Studia. Letos si však ale budeme muset počkat na Godzillu a Linux až do jara. Vezměme tedy za vděk alespoň updatem 2 a jelikož dle vyjádření pánů z Embarcadero se budou nové věci objevovat průběžně, pojďme se na to tedy podívat.

Obrázek ke článku Funkcie, makrá a dátové typy vo Windows API

Funkcie, makrá a dátové typy vo Windows API

V druhej časti seriálu o Windows API si povieme niečo o funkciách, makrách a dátových typoch. Spomenieme tiež dôležitý pojem handleru. Pri štúdiu Windows API funkcií je treba mať na pamäti fakt, že pre Microsoft bola spätná kompatibilita jednou z dôležitých priorít.

Obrázek ke článku Úvod do aplikačného programového rozhrania Windows API

Úvod do aplikačného programového rozhrania Windows API

Tento článok je úvodom k sérii o aplikačnom programovom rozhraní Windows API. V ňom si predstavíme Windows API a integrované vývojové prostredie Pelles C, v ktorom budeme vytvárať svoje aplikácie. V tomto seriáli budeme predpokladať, že čitateľ ovláda aspoň základy programovacieho jazyka C.

Obrázek ke článku Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Mezi korporátním a IT vedením firem panuje velký nesoulad, co se týče investic do kybernetické bezpečnosti, priorit v oblasti kybernetické ochrany a očekávaných útoků. Vyplývá to z globálního průzkumu realizovaného The Economist Intelligence Unit (EIU) a sponzorovaného společností VMware. Podle něj v příštích 90 dnech očekává úspěšný kybernetický útok více než 30 % manažerů pro oblast IT bezpečnosti v porovnání s pouhými 12 % zástupců vedení firem.

Obrázek ke článku HERNÍ VÝVOJÁŘI Z RŮZNÝCH KOUTŮ SVĚTA SE SJÍŽDĚJÍ DO BRNA NA GAME ACCESS ’16

HERNÍ VÝVOJÁŘI Z RŮZNÝCH KOUTŮ SVĚTA SE SJÍŽDĚJÍ DO BRNA NA GAME ACCESS ’16

15. a 16. dubna roku 2016 se bude v brněnském hotelu BobyCentrum konat mezinárodní konference herních vývojářů Game Access ‘16. Ta všem začínajícím i zkušeným profesionálním vývojářům her nabídne řadu zajímavých přednášek od známých odborníků, stejně jako možnost seznámit se během formálních i neformálních diskuzí s ostatními kolegy z oboru.

Obrázek ke článku Digital Data Cube Framework – vývoj databázových aplikací bez kompromisů

Digital Data Cube Framework – vývoj databázových aplikací bez kompromisů

Systém Digital Data Cube© Framework přináší zcela odlišný způsob pohledu na vývoj databázových aplikací, než je doposud běžné. To je patrné zejména ve způsobu návrhu datového modelu a kolekce abstraktních tříd, které s tímto modelem pracují. Nasazení Digital Data Cube© Frameworku vede ke zpřehlednění zdrojového kódu, minimalizaci chyb, zkrácení vývojového cyklu a podstatným úsporám nákladů na vývoj.

Obrázek ke článku Konference: Jen správně nasazený informační systém je klíčem k úspěchu

Konference: Jen správně nasazený informační systém je klíčem k úspěchu

Mobilní práce s firemními daty, personalizace výstupů, využívání cloudu, nebo elektronizace dokumentů – to je jen několik z řady aktuálních trendů v oblasti podnikových informačních systémů, kterým se bude věnovat konference Firemní informační systémy, která se koná 22.3.2016 v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí.

Obrázek ke článku Ladíme PHP s pomocí Visual Studio Code

Ladíme PHP s pomocí Visual Studio Code

Nedávno jsem vydal článek PHP si rozumí s Microsoftem, kde jsem zmiňoval možnost vývoje PHP aplikací v prostředí Visual Studio Code. Uběhly zhruba dva měsíce od vydání verze, která umožňuje rozšíření prostředí pomocí různých doplňků z galerie, a v této galerii doplňků se objevil doplněk php-debug. Doplněk na pozadí využívá PHP rozšíření Xdebug a díky tomu můžete při ladění využívat breakpointy (body přerušení), prohlížet obsah proměnných a krokovat kódem.

Obrázek ke článku Velká Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio 10 Seattle z pohledu Miroslava Viriuse

Velká Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio 10 Seattle z pohledu Miroslava Viriuse

Na samém konci srpna tohoto roku uvolnila firma Embarcadero Technologies opět novou verzi svých vývojových nástrojů, jež nese tentokrát označení RAD studio 10 Seattle. I když skok v číslování – předchozí verze nesla číslo 8 – naznačuje, že jde o produkt šitý na míru Windows 10, jedná se o nástroj pro vývoj aplikací pro 32bitová a 64bitová Windows, Mac OS X, iOS, Android a IoT (Internet věcí).

Obrázek ke článku Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Nejlepší obranou není vždy útok, v oblasti IT bezpečnosti fungují vědomosti, a pokud možno co nejaktuálnější. Pokud chcete zjistit, co se děje v reálné praxi zabezpečení IT systémů a obrany proti hackingu, rezervujte si v kalendáři 29. září 2015. Na tento termín připravila Počítačová škola Gopas třetí ročník největší události v oblasti IT bezpečnosti a etického hackingu u nás – HackerFest 2015.

Výsledky 1-30 z celkem 702 nalezených
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý