Různé – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Různé – Články – Programujte.comRůzné – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Kariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře IT

Kariérní postup & vyšší plat: Titul MBA ve sféře IT

Působíte jako specialista v oblasti IT a aspirujete na povýšení, příp. řídící pozici? Pak se jistě potýkáte nejen s vysokými nároky (potenciálních) zaměstnavatelů, ale i se silnou konkurencí ze strany ostatních uchazečů. Pokud chcete zvýšit své šance na kariérní posun a lepší plat, měli byste vedle technických dovedností ovládat i ty manažerské. Pomoci vám v tomto ohledu může studium MBA se specializací na management IT.

Obrázek ke článku Generace Z: Proč je pro ně důležité, kolik mají follow?

Generace Z: Proč je pro ně důležité, kolik mají follow?

Životem jdou vybaveni chytrým telefonem v ruce a nedokáží si představit, že by to bylo jinak. Narodili se okolo přelomu tisíciletí a nikdy nezažili nic jiného než digitalizovaný svět. Dotykové obrazovky měli poprvé v rukou na základní škole, ti mladší možná už ve školce. Proto mají na svět jiný pohled než jejich předci. První zástupci této generace začínají dospívat a my brzy uvidíme, jestli je to s nimi tak zlé, jak o nich mnohdy tvrdí jejich rodiče.

Obrázek ke článku Zpětné sledování sportovních přenosů využívá v létě řada lidí.

Zpětné sledování sportovních přenosů využívá v létě řada lidí.

Červenec a srpen představují měsíce, kdy Češi nejčastěji jezdí na vícedenní dovolené. V této době však rovněž probíhá řada důležitých sportovních událostí, jako jsou olympijské hry nebo například právě odehrané fotbalové mistrovství světa. Míra promeškaných sportovních přenosů však klesá díky moderních technologiím a službám. 

Obrázek ke článku Jsou Youtubeři jen pro mladé?

Jsou Youtubeři jen pro mladé?

Každá generace má své, a tak zatímco v šedesátkách si celý svět ujížděl na Beatles a v devadesátkách jsme všichni hrdě nosili šusťákovky, dnešnímu světu jednoznačně vládne jiný fenomén, a to jsou Youtubeři. Jedná se o jakési novodobé idoly, které jsou mladým blíže než celebrity z dob minulých. 

Obrázek ke článku NVIDIA shrnuje přehled novinek na E3 2018

NVIDIA shrnuje přehled novinek na E3 2018

Společnost NVIDIA si u příležitosti E3 2018 připravila řadu novinek, které uvádí v kompletním přehledu, Například nové hry s podporou NVIDIA Highlights, která je součástí aplikace GeForce Experience, i nadále nabírá na obrátkách. Kromě výše zmíněné Shadow of the Tomb Raider získaly podporu také hry Dirty Bomb a Switchblade.

Obrázek ke článku Již 52 % českých zákazníků e-shopů nakupuje online také módu.

Již 52 % českých zákazníků e-shopů nakupuje online také módu.

Obraty internetových obchodů rok od roku rostou. Jedním z progresivních segmentů jsou v posledních letech také on-line nákupy oblečení a módy. Podle aktuálního průzkumu Rondo.cz nakupuje pravidelně tento sortiment na e-shopech přes 52 % Čechů nakupujících na internetu. 

Obrázek ke článku V kuchyni se čím dál více uplatňuje internet.

V kuchyni se čím dál více uplatňuje internet.

Drtivá většina Čechů a Češek ráda vaří. Lákají je nové recepty, ty ale více než v papírových kuchařkách hledají na internetu. Zejména pro mladší generaci se smartphone či tablet staly nepostradatelnými kuchyňskými pomocníky. 

Obrázek ke článku Nový CEBIT je připraven: Pochopit digitální dnešek a objevit digitální zítřek

Nový CEBIT je připraven: Pochopit digitální dnešek a objevit digitální zítřek

Nový veletrh  CEBIT je připraven. V polovině června začne v Hannoveru evropský festival obchodu s radikálně změněnou koncepcí věnovaný inovacím a digitalizaci.  CEBIT jedinečnou formou spojuje obchod v digitálním hospodářství 
s festivalovými prvky a posouvá do středu pozornosti téma digitální transformace hospodářství a společnosti.  

Obrázek ke článku DoDo Car: Nový projekt úspěšného startupu převezme péči o auto

DoDo Car: Nový projekt úspěšného startupu převezme péči o auto

Úspěšný startup DoDo, který nabízí osobní asistenční služby, přichází s novinkou v podobě služby DoDo Car. Majitelé vozů díky ní ušetří čas strávený v servisu, myčce nebo na STK. DoDo autokurýři se o vůz kompletně postarají od jeho vyzvednutí přes požadovanou péči až po dovezení zpět.

Obrázek ke článku Studenti z ČVUT porazili na největším českém hackathonu tým z Oxfordu

Studenti z ČVUT porazili na největším českém hackathonu tým z Oxfordu

Automatický sběr dat o dírách na silnicích, vylepšené jízdní řády pro městskou hromadnou dopravu nebo navigace, která pozná, kam chcete jet. To jsou ukázky projektů oceněných na největším českém hackathonu Ceehacks. Celkem 18 tříčlenných týmů složených z mladých lidí z celého světa inovace vytvořili během 48 hodin. Vítěz si odnesl ceny až za 500 000 Kč.

Obrázek ke článku Engage Prague 2018 ukáže sílu konverzace na sociálních sítích

Engage Prague 2018 ukáže sílu konverzace na sociálních sítích

Praha se brzy stane nejdůležitějším místem pro digitální marketéry z celého světa. V polovině května sem totiž dorazí významní představitelé světových médií a zástupci marketingu prestižních firem. Na 4. ročníku konference Engage Prague budou mluvit o tom, jak jsou v dnešní on-line době důležité konverzace, a poradí, jak je úspěšně vést. 

Obrázek ke článku V sobotu 5. května 2018 proběhne první setkání Joomlistů v ČR.

V sobotu 5. května 2018 proběhne první setkání Joomlistů v ČR.

Akce je věnovaná všem, které jakkoliv zajímá redakční systém Joomla! a chtějí vyslechnout nějakou přednášku věnovanou tomuto systému a případně chtějí společně diskutovat o CMS Joomla!. Nejde pouze o komunitní záležitost, zúčastnit se může kdokoliv.

Obrázek ke článku Čeští inovátoři se v Praze utkají se studenty z Oxfordu a dalšími světovými mozky

Čeští inovátoři se v Praze utkají se studenty z Oxfordu a dalšími světovými mozky

Celkem 142 hackerů z celého světa se přihlásilo do hackathonu CEEHACKS, který se aktuálně koná 6.- 8. dubna 2018 v DigiLab ŠKODA AUTO v pražských Holešovicích. V tříčlenných týmech budou někteří z nich celý víkend bez minuty spánku řešit například témata carsharingu, autonomních vozidel, elektromobility, zlepšení ovzduší ve městech apod. 

Obrázek ke článku VMware rozšiřuje portfolio cloudových služeb

VMware rozšiřuje portfolio cloudových služeb

VMware dnes představilo rozšíření portfolia svých cloudových služeb. Smyslem novinek je pomoci zákazníkům lépe zvládat rizika a náročnost současného provozování různých cloudových prostředí a zároveň zajistit konzistentní řízení provozu IT od datového centra po cloud.

Obrázek ke článku Gamifikace nakupování dorazila i do České republiky

Gamifikace nakupování dorazila i do České republiky

Zákazníci zejména retailových společností jsou často znuděni klasickými věrnostními či motivačními programy. Většinou z toho důvodu, že jsou jeden jako druhý a nepřináší nic nového. Ale i v České republice se projevují zahraniční trendy, nedávno zde totiž vstoupila na trh a rychle se uchytila nová platforma kombinující to nejlepší z věrnostních a motivačních programů, která navíc využívá prvky gamifikace – Rondo.cz. Na hlavní milníky vývoje nálad a motivace zákazníků a nejnovější trendy se zaměřil Jan Hřebabecký, spoluzakladatel Rondo.cz

Obrázek ke článku První český hackathon ve vlaku inspirovaly služby jako  Tinder, Airbnb nebo Uber

První český hackathon ve vlaku inspirovaly služby jako Tinder, Airbnb nebo Uber

Patnáct set kilometrů, cesta přes dva státy, šestnáct hodin programování a přísun energy drinků, tak by se dal shrnout unikátní hackathon ve vlaku pořádaný Kiwi.com. Z Prahy do Košic a zpět se svezlo celkem 13 týmů, každý s originálním nápadem. Hlavní výhru, voucher na letenky v hodnotě 2 500 EUR, si v Praze převzal tým až z Ukrajiny.

Obrázek ke článku Facebook spouští službu Marketplace V ČR

Facebook spouští službu Marketplace V ČR

Společná platforma Marketplace usnadní lidem na Facebooku vyhledávání, nákup a prodej použitého zboží na lokální úrovni. Bude tak přímou konkurencí pro weby a aplikace se stejným zaměřením jako je například Letgo, Bazoš, Aukro, Sbazar a další.

Obrázek ke článku Blockchain & Bitcoin konference

Blockchain & Bitcoin konference

V pátek 19. 5. 2017 se v pražském konferenčním centru Andel’s konala Blockchain & Bitcoin konference. Řada odborníků a podnikatelů v oboru blockchainu a kryptoměn představila možnosti budoucího směřování tohoto oboru. Speakeři většinou rusky mluvící provenience prezentovali řešení svých firem založená na technologii blockchainu.

Výsledky 1-30 z celkem 467 nalezených
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý