Různé – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Různé – Články – Programujte.comRůzné – Články – Programujte.com

 

Spore – herní projekt Willa Wrighta

Willa Wrighta snad ani není nutné představovat, ale pro jistotu. Will Wright je spoluzakladatelem společnosti Maxis, která uvedla na svět herní hit The Sims. Wright sám byl hlavním designérem her se Sims tématikou (The Sims, SimCity) a teď se věnuje vývoji hry Spore, o které je tento článek.

YouOS – operační systém v prohlížeči!

Velká shoda náhod pomohla tomu, že po přečtení článku „Hit jménem Web 2.0“ od Lukáše Churého zde na Programujte.cz, čtu článek „Webový operačný systém: Vízia blízkej budúcnosti Internetu“ na Živě.sk. A co z toho? YouOS!

Zhodnocení dosavadního působení patice AM2

Už je to nějaký čas od uvedení novinky v podobě nové patice pro AMD známé pod názvem AM2. Jak si s touto skutečností poradili sami výrobci základních desek? Jaké výhody nám dosavadní řešení zatím přineslo? To vše a mnohem více se dozvíte v následujícím článku.

Miranda 0.5! Konečně!

Po dlouhé době vydávání předběžných verzí Mirandy vyšla ta stabilní. Jaká je?

Joomla! – návod na instalaci

Instalace redakčního systému Joomla! je jednoduchá, avšak se mohou objevit problémy. Na vše se podíváne v druhém díle našeho seriálu.

Blu-ray

V tomto článku si povíme, co vlastně Blu-ray Disc je.

Rome: Total War

Rozhodol som sa Vám dnes predstaviť jednu hru zo série Total War, konkrétne Rome: Total War.

VariCad

Stalo se jednoho krásného dne to, že jsem si potřeboval nechat vyrobit plechy konkrétních rozměrů a nechat je pozohýbat. No a k tomu bylo zapotřebí technických výkresů. Ale jak na ně? Kreslení rukou jsem zamítl, i když ve škole jsme ho měli a docela mě bavilo. Pak jsem dostal doporučení na program VariCad a že prý existuje i demoverze na 15 dní, tak jsem si řekl, že to zkusím…

Prey

1996–2006, 10 let vývoje… Co to je? Je to Prey! Prey není z řady dnes již „klasických“ 3D akcí, Prey jde svým nápadem daleko dál…

Joomla! - Úvod do redakčních systémů

Chcete si udělat internetovou stránku? Chcete se vyhnout učení programovacích jazyků? Pokud jste si odpověděli na obě otázky ano, jsou zde pro Vás redakční systémy. Zde se dozvíte, co to redakční systémy jsou, jak se dají využít a proč si vybrat právě Joomlu!

AIDS – PC se snaží přijít na řešení

AIDS, to je pohlavní choroba, na kterou zatím nemáme 100% účinnou léčbu. Co to dělá v sekci „Hardware“? IBM společně s dalšími společnostmi vyvinula gigantický výkon počítačů.

Ballmer: Další Windows musí přijít rychleji

Výkonný ředitel Microsoftu, Steve Ballmer, zakončil své setkání s finančními analytiky ujištěním, že se společnost postará o to, aby nástupce Windows Vista přišel rychleji, než je tomu tentokrát.

Rozhovor s Jakubem Ryvolou

V deseti letech vyhrál soutěž s názvem O zemi, kde zítra již znamená včera. Byl předsedou třídy, ale jen proto, že byl největší. Věří, že všechno má svůj čas, a nerad se striktně drží vyšlapaných cest. Nemyslí si, že se odbornost sama zvyšuje počtem přibývajících let a dokáže si představit, že by mohl dělat úplně jinou práci.

Jak funguje ESB

Při nasazování podnikových systémů upřednostňuje stále více středních a velkých organizací architekturu orientovanou na služby SOA (Service Oriented Architecture). Vývojáři a IT oddělení podle principů SOA navrhují, implementují a provozují informační systémy složené z komponent, které vykonávají diskrétní procesní funkce.

Cocoon, brand a obaly - Petr Báča

Desetileté výročí firmy je jistě důvodem k ohlédnutí a zamyšlení, zejména když jde o přední packagingovou agenturu s nadnárodní klientelou i mezinárodním know-how, jakou je společnost Cocoon.

Windows Vista

Na co se těšit a čeho se obávat? To si probereme v tomto článku.

Co nabídne MVO – virtuální mobilní operátor

Česká republika je jednou z mála zemí Evropy, kde ještě aktivně nepůsobí ani jeden virtuální mobilní operátor. To, že se to v nejbližší době změní, je jasné. Pojďme se podívat, co je potřeba pro to, aby MVO vznikl i v našich zeměpisných šířkách.

Apple mění platformu z Power PC na x86

Počítače společnosti Apple Computer budou v budoucnu využívat procesorů Intel Pentium. Co tato revoluční změna znamená? Jak se může dotknout jejich využívání v podniku? Znamená to, že se jeden z modelů moderního IT řítí ke zkáze nebo spíše k lepší budoucnosti? Stane se Mac běžným počítačem? Na všechny tyto otázky se pokusíme odpovědět.

EUPL - nová open-source license na obzoru

European Union Public License (EUPL) v tuto chvíli nemá definitivní podobu, a tak budeme hodnotit její koncept. Při tvorbě tohoto rozboru vycházíme z návrhu verze 1.0. EUPL si klade za cíl zjednodušit využití svobodného softwaru ve veřejném sektoru a vytvořit licenci, která bude plně respektovat právní řád jednotlivých zemí EU.

ManiaDrive

Na počátku 90. let byla hodně známá hra Stunts. O co v ní šlo? Postavili jste si vlastní automobilovou dráhu s různými překážkami a poté jste na této dráze závodili. Nyní je tu podobná hra, ManiaDrive, akorát s lepší grafikou a jinými vylepšeními.

Moje první – a snad ne poslední – dojmy ze SUSE

Dalo mi to sice spoustu práce a dlouho jsem se odhodlával, ale nakonec jsem se rozhodl na GNU/Linux přejít. Začal jsem kdysi (asi před rokem) s distribucí, myslím, jménem Mandrake a nějak moc mě neoslovila, zkusil jsem tedy Xandros, který mi přišel na CD časopisu Computer, a tomu jsem řekl jednoznačně ne. Prostě mi ta distribuce nesedla…

TempInbox.com – e-mailová schránka bez registrace

Už vás nebaví si vytvářet na freemailech stále nové a nové e-mailové schránky, kdykoli se chcete někam zaregistrovat, aniž byste tam museli uvádět svůj „skutečný“ e-mail? Tak zkuste tuto převratnou službu! TempInbox přichází…

Jakub Krčmář alias whitwa

První díl seriálu oborově zaměřených rozhovorů se zajímavými lidmi, který obsahuje názory grafika, působícího především na Internetu, Jakuba Krčmáře. Design je probírán nejenom z pohledu teoretického, ale částečně i praktického. Zjistíte další názor na grafické editory a dozvíte se informace ohledně připravované knihy.

JetAudio

Univerzálny program pre hudbu a video. Vypaľovanie, ukladanie bez problémov.

Výsledky 301-330 z celkem 467 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý