Různé – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Různé – Články – Programujte.comRůzné – Články – Programujte.com

 

Surfujte, ale spravedlivě

Fair Use Policy z pohledu poskytovatelů služeb. S rozvojem širokopásmových služeb v České republice, a obecně i ve světě, dochází v posledních letech k poměrně zásadním změnám v pohledu na Internet. Uživatelé, kteří byli zvyklí na nejběžnější vytáčené připojení k Intertnetu (tzv. dial-up) a používali primárně datově nenáročné služby, jako je komunikace elektronickou poštou a běžné brouzdání webovými stránkami, objevují s příchodem vysokorychlostního Internetu nové dimenze služeb.

Scalable Vector Graphics

Počuli ste už o formáte SVG? Je to pomerne nový „grafický formát“, pomocou ktorého môžeme zobrazovať vektorovú grafiku. Samozrejme, nie je na tom predsa nič výnimočné, podstatným faktom je, že ide o vektorovú grafku na webe. Keď ešte zdôrazním, že za tým nestojí žiadny flash, iste každý spozornie. Ak by ste teda radi vedeli viac, čítajte.

Rozhovor s Kenem Claffeyem

Rozhovor s produktovým manažerem Adaptecu. Adaptec je možná v podvědomí veřejnosti známý jako výrobce řadičů. Ovšem jejich produkty lze najít v širokém spektru IT trhu, od stolních počítačů po korporátní společnosti. Více o Adaptecu, ale také o jejich technologii SAS nám prozradil Ken Claffey.

Znáte již význam RoHS?

Mnoho výrobců elektroniky se poslední dobou holedbá tím, že již splňují nebo mají v plánu splnit požadavky RoHS dané Evropskou unií. Ale o co jde?

Microsoft přesvědčuje o výhodnosti legálních Windows

Práci na počítačích s nelegálními kopiemi operačního systému Windows se připravil uživatelům znepříjemnit výrobce systému, společnost Microsoft. Nová součást programu, kterou firma nabízí v akci „Výhody legálních Windows“ pod službou Automatická aktualizace, má docílit toho, že se všichni uživatelé, kteří nevědomě či vědomě porušují autorská práva, zaregistrují k legálnímu používání vlastní kopie. Vyplývá to ze sdělení společnosti Microsoft.

Malá výdrž baterie - chyba na straně Microsoftu

Architektura Core Duo od Intelu, jejíž hlavní síla má tkvít ve vysokém výkonu a nižší spotřebě u notebooků, je zmítána problémy právě s avizovanou výdrží. Při zapojení zařízení do USB 2.0 portu přenosného počítače dojde k obrovskému vzrůstu spotřeby baterie. Existují komponenty, u nichž problém nenastává, ty však musejí podporovat tzv. Selective Suspend mód. Původně se mělo za to, že jde o chybu v samotném hardwaru, nyní je však jasné, že za vším stojí chyba v ACPI ovladačích Windows.

Letní prázdniny v USA - v Microsoftu!

Jste studentem z České republiky nebo ze Slovenska? Studujete třetím či čtvrtým rokem vysokou školu zaměřenou na obory informačních technologií? Hovoříte plynně anglicky a zajímáte se o programování? Pokud splňujete výše uvedené požadavky a máte zájem získat zkušenosti od nejlepších odborníků ve svém oboru, pak čtěte dál.
..

MMOWBS – 1. část – Trocha teorie

MMOWBS jsou tahové strategie hrané přes prohlížeč. Trocha teorie nikdy neuškodí, tak hurá na to, ať si příště můžeme zahrát první hru...

Programátor roku 2005: výsledky 1. - 4.kola

Největší programátorská soutěž se blíží k závěru. Na oficiálních stránkách soutěže www.programatorroku.cz proto již naleznete přehled všech oceněných účastníků z předchozích čtyř kol. Finálové kolo, ve kterém lze mimo jiné vyhrát exkluzivní dovolenou v hodnotě 100 tisíc korun, notebooky či mobilní telefony, však oficiálně končí až v neděli 5.února. ..

Programátor roku 2005: dárek pro každého!

Exklusivní dovolená, notebooky, mobilní telefony a řada dalších zajímavých cen v astronomické hodnotě 250 tisíc korun. I tak lze popsat nejatraktivnější kolo největší programátorské soutěže, která oficiálně končí ve čtvrtek 2.února...

NetObject Fusion - WWW snadno a rychle

Pokud byste si chtěli vytvořit vlastní internetové stránky a neznáte žádný programovací jazyk, není nic snazšího, než použít NetObject Fusion. Tento program není v Čechách moc rozšířen a ani se nedá nalézt na serverech, které nabízejí programy, ať v demu či trial verzi ke stažení zdarma...

Soutěž o krále programátorů se blíží do finále

Programátor roku 2006 se blíží do finiše. Právě odstartovalo poslední kolo soutěže, které je z pohledu cen jednoznačně nejatraktivnější. Vítěz finálového kola, které oficiálně končí ve čtvrtek 2.února, získává zájezd v hodnotě 100 tisíc korun. ..

Zvoní veľkému Billymu na poplach?

Postavenie operačných systémov Microsoft Windows je na trhu viac než dominantné. Niektorí ich nenávidia a zatracujú, iní ich milujú a prácu na PC si bez nich nevedia predstaviť. Takzvanej "anti-Microsoft" lige nespokojných užívateľov tento článok iste vyčarí na tvári úsmev.
..

Prohlížečům vede Internet Explorer, ale pomalu ztrácí

Světu internetových prohlížečů podle nejnovější analýzy nadále dominuje Internet Explorer firmy Microsoft. Za rok však přišel o pět procent podílu a postavení. Naopak dále posílily konkurenční výrobky Firefox a Safari.
..

Domáca kancelária zdarma? - 1. časť

V tomto článku si ukážeme, že nie vždy musíme vyhadzovať tisíce za profesionálne aplikácie, ukážeme si, že existujú aj iné alternatívy. V dnešnej dobe, kde ceny softwareu už dávno prekročili prijateľné hranice, sa našťastie ešte nájdu aplikácie, ktoré sú schopné nahradiť mnohé iné, platené. A tak ak ste to práve vy, ktorý nie ste až tak majetný, aby ste si mohli dovoliť produkty svetových výrobcov, čítajte.
..

IT Future 2006

4. ročník odborné konference IT FUTURE 2006, která se uskuteční ve dnech 7. – 8. 2. 2006. Konference je tématicky zaměřena na serverové produkty společnosti Microsoft uvedené na trh v roce 2005 a na připravované produkty pro rok 2006...

RTL Ski Jumping 2005

Koukáte na skoky na lyžích? Fandíte Jakubu Jandovi? Chtěli byste taky něco takového vyzkoušet, alespoň na PC?
..

Vzhůru za vzděláním

Jistě máte každý své cíle – ať už jsou jakékoliv. Někdo z vás by se možná chtěl stát programátorem, uznávaným grafikem či webdesignérem. Jak ale probíhá tato dlouhá cesta? V následujícím článku bych vás chtěl seznámit s touto cestou, možnými problémy, na¨co byste se měli připravit a čemu se naopak vyhnout. Nejsem žádným profesionálem, nespadám ani do jedné z výše uvedených kategorií, ale měl jsem stejné cíle, ne-li sny, a snažil jsem se jich za každou cenu dosáhnout. Proto bych se s vámi chtěl podělit o nasbírané zkušenosti a ukázat, že cesta ke zdánlivě blízkému cíli může být zatraceně dlouhá a zda-li existují zkratky. Článek vychází z vlastních zkušeností.

Zdarma kniha, CD a DVD!

Microsoft v rámci programu MSDN Connection nabízí zdarma k objednání knihu "Začínáme vytvářet webové stránky ve Visual Web Developeru 2005" s přiloženým CD a dále DVD s multimediálními prezentacemi a zkušebními verzemi edicí SQL Server 2005 Enterprise a Visual Studio 2005 Team Suite...

PES 5

Recenze hry Pro Evolution Soccer 5..

Internet a jeho historie v ČR

Pokud vás zajímá, jak internet vznikl, jak postupoval v České republice a jak je Česká republika připojena nyní, či jak funguje e-mail, přečtěte si následující článek. Stručnou formou Vás tím provedu a možná se dozvíte věci, o kterých jste ani nevěděli...

Výsledky 391-420 z celkem 467 nalezených
  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý