Různé – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Různé – Články – Programujte.comRůzné – Články – Programujte.com

 

Chladenie nápojov cez USB

Vychladol vám čaj? Zohriala sa vám plechovka s Colou? Žiaden problém, ak máte po ruke počítač…

(Ne)známé programy ve Windows - 2. část

Operační systém Microsoft Windows XP ukrývá pod kapotou mnohem více programů, než zná většina uživatelů. Asi bude nejlepší se s těmito méně známými programy seznámit trochu blíže. Druhá část seriálu se zabývá programy od písmene „L“ k písmenu „O“.

Co ví senioři o IT?

Vyrazil jsem do ulic města Plzně a zjišťoval jsem, co starší generace ví o Počítačích, Internetu a ostatních informačních technologiích.

Linux - nebojte se přechodu

Linux je krásný systém a to pozná jen ten, kdo ho vyzkouší. Tento článek nemá za úkol informovat vás o distribuci Linuxu, ale říci vám, že Linux je výzva pro všechny, kteří chtějí se svým systémem něco zažít.

Wi-Fi v autě

Budoucnost automobilového průmyslu nespočívá pouze v přechodu na ekologické zdroje pohonu. Kalifornská firma AutoNet Mobile ukazuje i jiné směry vývoje…

Basic Miranda III. - Nastavení zvuků

Okolnosti mě přiměly, abych krapet přiblížil nastavení zvuků a zároveň umožnil bývalým uživatelům ICQ jemnější přechod k Mirandě a to tím, že jim pomůžu k nastavení zvuků, které znají z ICQ do Mirandy.

Co s vypraným MP3 přehrávačem

Znáte to – maminka stále něco pere a když vám oznámí, že bude prát mikinu, nevěnujete jí pozornost. Pozornost jí ale určitě věnujete po doprání, kdy v pračce nalezne kabely. Nejsou to ale obyčejné ani začarované kabely. Jedná se o sluchátka připojená k vašemu MP3 přehrávači! Co byste měli udělat, když nastane tato situace? Pojďme si přečíst pár zásad, budou se vám hodit…

Mafia vs. dnešní hry

Mafia je výborná hra z Čech, kterou klidně můžeme považovat za legendu! Ovšem mnoho novějších her je považováno za lepší jen kvůli tomu, že jsou právě novější. Já se vám snažím ukázat, že Mafia je i nyní, po šesti letech od vydání, lepší než hry, které vyšly relativně nedávno…

Přístupové metody

Základní informace o 4 metodách přístupu k přenosovému médiu, v první části pouze o prvních dvou – Statické přidělování a Distribuované přidělování.

Zkuste si Lineage 2 na oficiálním serveru zadarmo!

Hrajete Lineage 2 (dále jen L2) na nějakém z free serverů a říkali jste si, jaké by to bylo hrát na oficiálním serveru? Asi se většině, tak jako mně, nechce platit (i když ne moc) za přístup na oficiální server. Ale teď máte jedinečnou možnost si zapařit na oficiálnim serveru úplně zadarmo!

Windows Vista v reálném nasazení I.

Operační systém Windows Vista je na světě. V tomto článku přinášíme první pohled na možnosti systému, dostupnost základního softwaru či možnosti jeho provozu nyní, krátce po vydání.

Bad Day L.A.

Znáte to, jste klasický vyšinutý bezdomovec, který se ocitne uprostřed města, kde se stávají divné věci. Na obyvatele útočí Zombie, velké záplavy provázené tsunami nebo zemětřesení, které způsobí sesuvy většiny budov ve městě. K tomu všemu se ve městě objeví teroristé a snaží se udělat co nejvíce škod a vy, jako hlavní postava, máte za úkol jim v tom zabránit a pomoci obyvatelům L. A. přežít tento strašný den.

Obrázek ke článku Pavel Kout: Jablíčka jsou jen jiná cesta

Pavel Kout: Jablíčka jsou jen jiná cesta

Třetí díl série rozhovorů v Kavárně, tentokrát na téma Apple s Pavlem Koutem, předním českým webdesignérem pracujícím již 2 roky pod platformou společnosti Apple.

Tuning OS MS Windows XP - 4. časť

Dnešným dielom sme sa dostali až ku zmene úplne prvej farebnej obrazovky systému Windows XP. Určite väčšinu z vás už nebaví denne pri spúšťaní systému "čumieť" na stále rovnakú obrazovku s 5 farbami a čiernym pozadím (teda logo Windows XP). Takže nezdržujme a poďme si túto "úžasnú" obrazovku zmeniť...

ATI Sapphire Dual Radeon X1950 Pro

Snaha zdvojování všech počítačových komponent za účelem razantního zvýšení výkonu se v poslední době objevuje v segmentu IT stále častěji. Vzpomeňme si například na operační paměti, které s tímto trendem začaly nejdříve a po představení Dual Channel jistě srdce nejednoho IT nadšence zaplesalo radostí. Po tomto počinu se zanedlouho objevily dvoujádrové procesory a jako by toho nebylo málo, dnes si lze už koupit i základní desku s dvěma paticemi, které nabízí až neuveřitelnou sílu 4 jader procesorů. Do třetice se do tohoto počinu pustili i výrobci grafických karet a před několika měsíci byla představena GeForce 7950. Jako odezvu se teď snaží odpovědět ATI, potažmo Sapphire.

Moderní platformy s integrovanými grafikami

Tento článek detailně zasvětím novým a moderním chipsetům s integrovanými grafikami jak pro platformu AMD, reprezentovanou chipsety nVidia 6150 a 6100, tak i pro platformu Intel, jako například 965G. Samozřejmě nebude chybět ani malé ohlédnutí do historie v podobě intelovské 945G.

Basic Miranda II. - pár maličkostí

V tomto článku vám osvětlím jen nějaké maličkosti. Sice to jsou maličkosti, ale k plnohodnostné obsluze Mirandy se rozhodně hodí. Jde o čtení statusů (away zpráv) lidí z contact listu, přednastavení away zpráv, nastavení zvuků, ignorování uživatelů (případně něco od nich); nastavení doby, kdy bude váš status automaticky změněn…

Basic Miranda I. - Začínáme

Nejsem expert na Mirandu, ale trochu jsem jí porozumněl a chtěl bych i ostatním pomoci k nalezení cesty k Mirandě… V prvním článku vás seznámim se základním nastavením Mirandy, abyste již po jeho přečtení mohli začít Mirandu používat.

Výsledky 211-240 z celkem 467 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý