Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Photoshop II - dodatek k 1. lekci

Photoshop II - dodatek k 1. lekci

V dodatku (bohužel velmi opožděném od původního článku) budou vysvětleny určité technické výrazy, které se budou hodit každému, kdo chce jít věci blíže k jádru. Vysvětlíme si, co je barevný režim a model a také jak fungují u fotografie.

Obrázek ke článku Google Code Jam 2008 - cvičení semifinále

Google Code Jam 2008 - cvičení semifinále

Google Code Jam se přibližuje k semifinále, které probíhá přímo v pobočkách firmy Google. Zatím je možné si ho alespoň vyzkoušet. Úlohy jsou tentokrát velice lehké, což je možná způsobeno tím, že účastníci budou úlohy poprvé řešit v neznámém prostředí a tedy ve větším stresu.

Obrázek ke článku Object Pascal - 03: Úvod k OOP, datové typy 2. část

Object Pascal - 03: Úvod k OOP, datové typy 2. část

Vítejte ve třetím dílu malého seriálu o jazyku Object Pascal určeném pro začátečníky. V tomto dílu bych chtěl začít se základními pojmy z objektově orientovaného programování (OOP), protože OOP by dnes do základů programování jistě patřit mělo. Něco z OOP si pak hned vyzkoušíme v Pascalu. Nejdřív ale malé opakování pojmů z minulého dílu a ještě také další část povídání o datových typech v Pascalu, tedy "Typy 2. část". Je toho dost, tak s chutí do práce.

Obrázek ke článku Vlákna v C# - 7. díl

Vlákna v C# - 7. díl

Tentokrát probereme jednu z klíčových věcí – přístup k ovládacímu prvku formuláře pomocí Control.Invoke a BackgroundWorkeru. Na začátek se ale podíváme na věc známou pod názvem apartments.

wxPython - Instalace a první krůčky

wxPython je multiplatformní knihovna pro vytváření GUI aplikací. Pomocí wxPythonu tedy můžete vytvářet aplikace na Windows, Macu a různých UNIX-like systémech. wxPython je založen na wxWidgets, což je C++ knihovna. V prvním díle tohoto seriálu se naučíme, jak otevřít okno a pár dalších věcí.

Obrázek ke článku Ajax - 6. lekce

Ajax - 6. lekce

V dnešní lekci se podíváme na opakované asynchronní požadavky a naučíme se elegantně ošetřit chyby PHP, které můžou vzniknout.

Obrázek ke článku Expression Blend - Úprava šablony tlačítka, 1. díl

Expression Blend - Úprava šablony tlačítka, 1. díl

Dnes nás čeká další z funkcí Blendu, které využijete téměř vždy při tvorbě kterékoliv aplikace. Tou je možnost úpravy výchozí šablony ovládacích prvků, nás bude zajímat konkrétně tlačítko. V první části uděláme kompletní vzhled tlačítka.

Fotogalerie v PHP - 1. díl

Jistě jste se dostali již do situace, kdy potřebujete na svých stránkách umožnit návštěvníkovi prohlédnout si vaše fotky, ale dávat je do jednotlivých stránek ručně je buď nepraktické, nebo příliš náročné. Hodit by se mohla automaticky generovaná fotogalerie.

Obrázek ke článku Adobe Creative Suite 4

Adobe Creative Suite 4

Populární firma Adobe připravuje k prodeji produkty zcela nové řady Creative Suite 4.

Obrázek ke článku Ajax – 5. lekce

Ajax – 5. lekce

Již několik lekcí mluvíme o Ajaxu, objektu XHR, asynchronních požadavcích, XML a mnohých dalších věcech. V dnešní lekci bych vás rád uvedl do principů hypertextového přenosového protokolu (HTTP). Pochopením HTTP je základem pro pochopení technik Ajaxu.

Obrázek ke článku Object Pascal - 02: Datové typy 1

Object Pascal - 02: Datové typy 1

Vítám vás ve druhém dílu malého seriálu o jazyku Object Pascal určeném pro začátečníky, kteří se chtějí seznámit se základními principy a pojmy z oblasti programování (snad to není moc troufalá formulace…). Tento díl se zabývá datovými typy. Povídání o typech rozložím do několika dílů, dnes tedy 1. část.

LilyPond – píšeme noty jinak

Hudba a počítače – to jsou velké možnosti, říkal mi kdysi jeden můj učitel. Měl pravdu – propojením krásy s usnadněním, to propojení hudby s počítačovými technologiemi nepopiratelně je. Jak snadné nahrávání, přehrávání a šíření, tak i možnost noty psát a tisknout – nejméně to toto spojení přináší. Nejspíš každý z nás, kdo hudbě trochu rozumí a počítačům také, párkrát nějaké ty noty naklikal. K tomu slouží třeba skvělý program Finale Notepad, který je zdarma, ale mně takovéto klikání připadá dost zdlouhavé. Pokud vám taky, čtěte tento článek dál.

Obrázek ke článku PSPad nebo Eclipse jako základ pro Visual Studio 2008 UPGRADE

PSPad nebo Eclipse jako základ pro Visual Studio 2008 UPGRADE

Visual Studio je světově nejpoužívanější vývojové prostředí pro tvorby webových a Windows aplikací. Již několik let se dodávají zcela zdarma vývojové produkty řady Microsoft Visual Studio Express. Pomocí nich můžete tvořit a neomezeně i komerčně distribuovat softwarové aplikace. Express nástroje mají vlastnosti, které je předurčují pro začátečníky, nikoli pro profesionální vývojáře. Pro ty jsou určeny vyšší, placené verze. (Porovnání vlastností všech edic Visual Studio 2008…)

Úlohy v PHP

Mnozí z vás se jistě již setkali s problémem, jak spustit nějaký skript, vykonat nějakou práci – úlohu – v určitý čas. V tomto článku si shrneme některé možnosti řešení.

Obrázek ke článku Object Pascal - 01: Úvod k výuce

Object Pascal - 01: Úvod k výuce

Vítám vás v malém seriálu o jazyku Object Pascal. Seriál je určen pro začátečníky, kteří se chtějí seznámit se základními principy a pojmy z oblasti programování.

Mohl by se hodit jako materiál k samostudiu nebo jako pomůcka k výuce základů programování ve škole (myslím třeba na svoje studenty v době nemoci apod.). Pokud by pomohl při výuce některé kolegyni či kolegovi na jiné škole, budu rád. V každém případě předem děkuji za ohlasy a připomínky.

Seriál nemůže být důkladný jako dobrá učebnice, ale někomu snad může být užitečný.

Obrázek ke článku Ajax – 4. lekce

Ajax – 4. lekce

V minulém díle jsme letecky probrali XML a naučili jsme se číst dokumenty XML pomocí asynchronního požadavku XHR. V dnešním díle upravíme pouze příklad ze třetí lekce. Rozdíl bude akorát v tom, že dokument XML bude generován serverem, například z dat uložených v MySQL. Ke generování použijme DOM v PHP.

Obrázek ke článku Windows Live „Vlna“ 3

Windows Live „Vlna“ 3

Dnes ráno byla spuštěna nová stránka „Windows Live Hotmail Coming Soon“, kde se již nachází info o novém připravovaném Hotmailu.

Výsledky 751-780 z celkem 3 030 nalezených
  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý