Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Máte otázky na Steva Ballmera?

Chcete položit otázku hlavě společnosti Microsoft? Dejte o sobě vědět, třeba budete mít štěstí a dostanete odpověď.

Delphi II - 10. lekce

Dnes se vrátíme k textovému editoru a rozšíříme ho o panel nástrojů a do okna „O aplikaci“ přidáme Easter Egg.

Alan Turing

Do toho článku jsem si vzal na „paškál“ slavného, ve své době asi ne moc uznávaného Alana Turinga. Narodil se v Londýně, konkrétně v Paddingtonu 23. června roku 1912. Turing byl významný logik, matematik a založil mnoho vědních oborů, které se zabývaly nejen počítačovou technologií.

CSS průhlednost a nastavení krytí

Možná si někdo z vás pokládal otázku, zda lze pomocí CSS zprůhlednit obrázek, nebo text. Možná už se to někomu podařilo, možná ne. My se proletíme od základů CSS transparentnosti přes moře příkladů až po využití v praxi.

Obrázek ke článku CoolHotmail.cz

CoolHotmail.cz

Získej unikátní e-mailovou adresu a „Vystup z davu!“

Obrázek ke článku Windows Live Partner Day

Windows Live Partner Day

Dne 29. 5. 2008 se bude v budově hotelu Pyramida (Bělohorská 24, Praha 6) konat vývojářská konference věnovaná službám Windows Live.

Obrázek ke článku IBM IDC v Brně

IBM IDC v Brně

Slavnostní zahájení provozu servisního centra IBM Integrated Delivery Center proběhlo před dvěma roky 12. dubna 2006 a dnes poskytuje služby v oblasti outsourcingu informačních technologií již více než šesti stovkám klientů po celém světě.

Obrázek ke článku XHTML - 2. část

XHTML - 2. část

  • XHTML modularizace
  • Klíčové atributy
  • Události v XHTML
  • XHTML 1.1
  • Často zodpovídané dotazy

Win The Web - maraton pro programátory

Microsoft pořádá o víkendu 17.–18. května 2008 paralelně v sedmi zemích střední a východní Evropy 24hodinový soutěžní maratón v programování.

Obrázek ke článku jQuery - úvod

jQuery - úvod

Rozhodol som sa predstaviť jQuery ako nástroj, pomocou ktorého si môžete na stránke vytvoriť zaujímavé efekty a animácie a dodať tak vašim stránkam trochu Web 2.0 looku. Pôjde teda o viacmenej pravidelnú sériu tutoriálov pre začiatočníkov s praktickými ukážkami zameranými na reálne využitie.

Obrázek ke článku Expertní systémy I

Expertní systémy I

Expertní systémy jsou asi nejznámější teorií umělé inteligence. Článek popisuje základní myšlenky těchto systémů zejména z pohledu jejich realizace v průmyslové praxi. V závěru je představen procedurální systém umístění pravoúhlých dílců na ploše, kde použití popsaných principů velmi zjednodušilo řešení úlohy a přineslo další příznivé vedlejší efekty.

Obrázek ke článku Konstruktory v C#

Konstruktory v C#

Určitě jste o nich už slyšeli, možná i víte k čemu jsou a jak fungují. V tomto článku si je ale rozebereme trochu podrobněji.

Total Commander - Ultima Prime

Používáte rádi oblíbený souborový manager Total Commander? Můžete vyzkoušet variantu Ultima Prime. Pokusím se vám přiblížit její přednosti.

Největší odborné setkání IT specialistů v ČR

Počítačová škola GOPAS ve spolupráci se společností Microsoft pořádají ve dnech 22.–25. dubna 2008 již šestý ročník odborného setkání IT specialistů – TECHnical EDucation Conference 2008. Odborná konference je určena pro všechny, kteří chtějí mít přehled o současných a budoucích trendech v oblasti produktů společnosti Microsoft. Jednotlivé semináře jsou koncipovány vždy do několika znalostních úrovní.

Obrázek ke článku Firefox 3: pátá beta přináší 750 změn

Firefox 3: pátá beta přináší 750 změn

Mozilla po třech týdnech vydala slibovanou pátou beta verzi webového prohlížeče Firefox 3. Mnoho změn v této verzi bylo provedeno na základě požadavků a zpětné vazby od komunity uživatelů dřívějších beta verzí. Vývojáři slibují, že je nyní Firefox 3 rychlejší než kdykoliv dříve.

AMPÉR 2008

Dnes po 9. hodině se oficiálně otevřely brány 16. ročníku mezinárodního veletrhu elektroniky Ampér 2008. Jako tradičně bylo i letos nabyto a bylo tedy na co se dívat.

Obrázek ke článku Windows Live ID aneb jak na něj

Windows Live ID aneb jak na něj

V některých článcích o Windows Live se píše o tom, že k používání je nutné mít zaregistrované Windows Live ID, ale jak ho zaregistrovat? Na to se podíváme v tomto článku.

Obrázek ke článku Windows Live Události

Windows Live Události

Jak jsem již v minulých článcích zmiňoval, Windows Live je rozsáhlá platforma, která nabízí mnoho služeb, jednou z nich jsou i Windows Live Události.

Obrázek ke článku WebCamp 08

WebCamp 08

Rád bych vás pozval na konferenci WebCamp, kterou pořádá, spolu s Vilémem Málkem, Jakub Vrána na konci března v Praze. První den – čtvrtek 27. 3. 2008 – je věnovaný webdevelopmentu (převážně PHP) a na starosti ho má Jakub Vrána. Druhý den – pátek 28. 3. 2008 – je věnován webdesignu a na starosti ho má Vilém Málek.

Výhody databázových procedur

Databázové procedury jsou jednou z vývojářských praktik, na kterou většina aplikačních vývojářů, podle mého názoru, hledí se značným despektem. Jsou využívány u velkých aplikací v bankovnictví nebo telekomunikacích, ale u menších a středně velkých aplikací současné trendy spíše směřují k objektově-relačnímu přístupu (ORM). Kde to jen jde, je snaha „zadrátovat“ práci s daty do aplikační vrstvy. Kámen úrazu ale většinou nastane, pokud se nároky na zátěž aplikace zvýší nebo je včleněna do podnikové infrastruktury.

Výsledky 841-870 z celkem 3 030 nalezených
  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý