Počítačová grafika – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Počítačová grafika – Články – Programujte.comPočítačová grafika – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku NVIDIA shrnuje přehled novinek na E3 2018

NVIDIA shrnuje přehled novinek na E3 2018

Společnost NVIDIA si u příležitosti E3 2018 připravila řadu novinek, které uvádí v kompletním přehledu, Například nové hry s podporou NVIDIA Highlights, která je součástí aplikace GeForce Experience, i nadále nabírá na obrátkách. Kromě výše zmíněné Shadow of the Tomb Raider získaly podporu také hry Dirty Bomb a Switchblade.

Obrázek ke článku Multiexpozice digitálních fotografií

Multiexpozice digitálních fotografií

Adobe Photoshop naštěstí neumí pouze transformovat přirozenou lidskou krásu ve všech podobách do uniformních a žádaných modelů. Naposledy jsem jej využil pro více kreativní účel. Při mém umělecky směrovaném focení jsem se často setkal s problémem, že na fotce toho nemám příliš mnoho. Záběry, kdy se na snímku rýsuje postava sedící, stojící, pózující, nebo kde mi dominuje makro detail, mě přestaly v jistém okamžiku uspokojovat. Chtěl jsem už něco, co dokáže na první pohled budit pozornost.

Obrázek ke článku Photoshop je králem fotek – podívejte se na fotky před a po

Photoshop je králem fotek – podívejte se na fotky před a po

Známe to všichni – většina fotografií, se kterými se dnes potkáváme na každém kroku – v televizních reklamách, tisku, na plakátech, billboardech a hlavně na internetu, mají s originálem společného máloco. Původní focený objekt je často změněn k nepoznání. Výsledek je však obvykle vždy lepší než originál. Na pár upravených kousků se nyní podíváme.

Obrázek ke článku Photoshop - když grafik opustí realitu, aneb opravdové faily při úpravách

Photoshop - když grafik opustí realitu, aneb opravdové faily při úpravách

Photoshop je pravděpodobně nejrozšířenějším a zároveň nejmocnějším nástrojem pro kompletní editaci grafiky. A kdo by dnes nechtěl vypadat dokonale. Vidina většího poprsí a štíhlejšího pasu mladé středoškolačky, která díky Liquify filtru svoje vnady skutečně zvětší, ale zároveň neefektivně zdeformuje i prostředí kolem sebe, to je jen začátek.

Obrázek ke článku Photoshop II - dodatek k 1. lekci

Photoshop II - dodatek k 1. lekci

V dodatku (bohužel velmi opožděném od původního článku) budou vysvětleny určité technické výrazy, které se budou hodit každému, kdo chce jít věci blíže k jádru. Vysvětlíme si, co je barevný režim a model a také jak fungují u fotografie.

Obrázek ke článku Úprava digitální fotografie - Díl 1: Základní tipy pro dobrou fotografii

Úprava digitální fotografie - Díl 1: Základní tipy pro dobrou fotografii

Vytvářet v domácích podmínkách klenoty fotoalba není s moderní technikou, která je (hlavně díky Internetu) stále dostupnější široké veřejnosti, takový problém. My si v našem seriálu ukážeme, jak z dobrých fotek udělat pomocí několika jednoduchých triků v Adobe Photoshop fotografie výborné.

Obrázek ke článku Tvorba layoutu webových stránek

Tvorba layoutu webových stránek

V tomto tutoriálu si ukážeme, jak ve Photoshopu vytvořit jednoduché, ale i přesto dobře vypadající webové stránky. Pomocí 11 jednoduchých kroků vás postupně provedu procesem tvorby velmi jednoduché stránky, která může být ve výsledku použita třeba pro osobní prezentaci.

Hlavičky šroubků

Hlavičky šroubků se vždy hodí, ať už pro webdesign, nebo pro různé grafické návrhy. Je to velmi jednoduché a účinné. V tomto článku se dozvíte, jak na ně.

Cinema4D - Sklenice s čajem - díl II.

A je tu pokračování návodu na  tvorbu modelu sklenice s čajem. Doufám, že vám minulý díl nedělal větší problémy a můžeme se pustit do pokračování…

Prohlížení modelů z 3Ds Max na webu

Stalo se vám někdy, že jste chtěli své výtvory z 3Ds Maxu nebo i jiného 3D programu pro modelování prezentovat na webu a pouhý obrázek vám nestačil? Tento návod vás naučí, jak můžete volně rotovat či procházet 3D modely přímo na webu za použití prohlížeče.

3Ds Max - Stůl

Velmi jednoduchý tutoriál, převážně pro ty, co s Maxem začínají. Předvedem si nějaké funkce modifu Editable Poly na modelování jídelního stolu.

Vector girl

U uživatelů je celkem oblíben vector art, takže i my si něco lehkého zkusíme vytvořit.

Základy fotografování - 1. díl - Osvit

První díl tohoto serálu nese příhodný název, a to osvit, protože se bude zejména zabývat clonou a časem, tedy nejhlavnějšími faktory ovliňující hodnotu osvitu expozice. Původně jsem se nechtěl zabývat hloubkou ostrostti, ale pro přehlednost jsem přehodnotil svůj názor, a tak budu hovořit o čase, cloně a o aspektech ovlivňujících hloubku ostrosti.

Výsledky 1-30 z celkem 90 nalezených
1  2  3     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý