Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Opera 9.5

Dlouho očekávaná verze Opery konečně vyšla.

Obrázek ke článku Tvoříme webové stránky ve Flashi (krok za krokem)

Tvoříme webové stránky ve Flashi (krok za krokem)

V tomto tutoriálu se naučíte vytvořit webové stránky kompletně ve Flashi, a to krok za krokem. Je určen i pro začátečníky, ale je potřeba mít alespoň základní orientaci v prostředí Flash 8.

Závislost na Internetu

Je počítačová myš první věci, na kterou myslíte, když se ráno probouzíte? Jste posedlí e-maily a internetovými stránkami? Vědci nyní mluví o tom, že by se měla závislost na Internetu řadit mezi psychické poruchy.

PCRE - Regulárne výrazy v C/C++

Z času na čas sa stretneme s problémom, kedy je potrebné analyzovať reťazce na vyššej úrovni ako len porovnávaním. Tieto situácie sa dajú riešiť vlastným kódom, kedy reťazec pracne analyzujete. V takýchto situáciách jeale výhodnejšie a jednoduhšie použiť regulárne výrazy. Tento článok vám ukáže ako regulárne výrazy implementovať do C/C++ kódu a uvediem aj zopár asi najpoužívanejších príkladov.

Oracle C++ Call Interface – 2. First contact, hups connect.

Tak sa stretávame opäť. Snáď to netrvalo tak dlho že ste už zo svojho PC ORACLE 10g EXPRESS odinštalovali. V tomto dieli sa konečne dostaneme k C++. Najprv si však nastavíme kompilátor tak, aby nám úspešne všetko zlinkoval a skompiloval. Potom si vytvorime spojenie z ORACLE XE a povieme v skratke niečo o TNS.

E-mailový server na localhostu

Nainstalujte si zdarma dostupný e-mailový server, který využijete pro zasílání e-mailů u svých PHP aplikací. Vše provádíme na localhostu spolu s využitím Apache + MySQL + PHP.

Události v C++

V poslední době se stalo trendem programovat pomocí událostí. V C# tento mechanismus známe jako delegáty, v Javě pro změnu pod názvem listenery (listeners). C++ je jazyk o dost starší a takovýto mechanismus není nativní. To však neznamená, že něco takového není v C++ možné.

Rozhovor s Billem Gatesem

Rozhovor s donedávna nejbohatším člověku světa, zakladatelem gigantu Microsoft, počítovým průkopníkem a také některými lidmi nesnášeným člověkem.

C++ – řetězce

Dneska si zoberieme na pozorovanie, čo sú to reťazce a ako sa používajú.

Blu-ray vs. HD-DVD

Filmů na médiích Blu-ray se prodalo za první pololetí roku 2007 dvakrát více než filmů na nosičích HD-DVD.

Obrázek ke článku Savana.cz – ještě lepší webhosting

Savana.cz – ještě lepší webhosting

Minulý týden nastaly na webhostingu Savana.cz velké změny, které potěší nejednoho klienta. Nový věrnostní systém, možnost více e-mailů, databází a FTP účtů. Zvětšení diskového prostoru s možností jeho rozdělení. To je pouze základní výčet novinek.

Widgety v Opeře

V tomto článku se vám pokusím přiblížit funkci a tvorbu widgetů pro internetový prohlížeč Opera.

Výsledky 1081-1110 z celkem 3 030 nalezených
  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý