Databáze – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Databáze – Články – Programujte.comDatabáze – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Instalace nejnovější verze Apache 2.4, PHP 7.3, MariaDB 10.3 a Memcached na Windows 10

Instalace nejnovější verze Apache 2.4, PHP 7.3, MariaDB 10.3 a Memcached na Windows 10

Buďte při vývoji efektivní! Pomocí tohoto návodu během chvíle vytvoříte ze svého počítače lokální webový server. Vyzbrojíte jej vším, co budete při práci potřebovat: Apache 2.4, PHP 7.3, MariaDB 10.3 a Memcached. Je to plná polní pro webové vývojáře s Windows 10. Navíc poradíme, jak mít na localhostu více projektů pomocí VirtualHost.

Obrázek ke článku Instalace nejnovější verze Apache 2.4, PHP 5.6, MySQL 5.6, PHPUnit, XDebug a Memcached na Windows 10

Instalace nejnovější verze Apache 2.4, PHP 5.6, MySQL 5.6, PHPUnit, XDebug a Memcached na Windows 10

Buďte při vývoji efektivní! Pomocí tohoto návodu během chvíle vytvoříte ze svého počítače lokální webový server. Vyzbrojíte jej vším, co budete při práci potřebovat: Apache 2.4, PHP 5.6, MySQL 5.6, PHPUnit, XDebug a Memcached. Je to plná polní pro webové vývojáře s Windows Vista, 7, 8 a 10. Navíc poradíme, jak mít na localhostu více projektů pomocí VirtualHost.

Obrázek ke článku Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Více než 30 % manažerů v IT bezpečnosti očekává v příštích 90 dnech úspěšný kybernetický útok

Mezi korporátním a IT vedením firem panuje velký nesoulad, co se týče investic do kybernetické bezpečnosti, priorit v oblasti kybernetické ochrany a očekávaných útoků. Vyplývá to z globálního průzkumu realizovaného The Economist Intelligence Unit (EIU) a sponzorovaného společností VMware. Podle něj v příštích 90 dnech očekává úspěšný kybernetický útok více než 30 % manažerů pro oblast IT bezpečnosti v porovnání s pouhými 12 % zástupců vedení firem.

Obrázek ke článku Digital Data Cube Framework – vývoj databázových aplikací bez kompromisů

Digital Data Cube Framework – vývoj databázových aplikací bez kompromisů

Systém Digital Data Cube© Framework přináší zcela odlišný způsob pohledu na vývoj databázových aplikací, než je doposud běžné. To je patrné zejména ve způsobu návrhu datového modelu a kolekce abstraktních tříd, které s tímto modelem pracují. Nasazení Digital Data Cube© Frameworku vede ke zpřehlednění zdrojového kódu, minimalizaci chyb, zkrácení vývojového cyklu a podstatným úsporám nákladů na vývoj.

Obrázek ke článku Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Chcete dobře zabezpečit své systémy? Potřebujete vědět proti čemu!

Nejlepší obranou není vždy útok, v oblasti IT bezpečnosti fungují vědomosti, a pokud možno co nejaktuálnější. Pokud chcete zjistit, co se děje v reálné praxi zabezpečení IT systémů a obrany proti hackingu, rezervujte si v kalendáři 29. září 2015. Na tento termín připravila Počítačová škola Gopas třetí ročník největší události v oblasti IT bezpečnosti a etického hackingu u nás – HackerFest 2015.

Obrázek ke článku Sestavte si server na míru dle vašich potřeb

Sestavte si server na míru dle vašich potřeb

Od října tohoto roku nabízí společnost ACTIVE 24 novou službu, pomocí které si můžete objednat vlastní server na míru. Díky této novince máte možnost si rychle a velmi jednoduše nakonfigurovat serverové řešení dle vašich potřeb, přičemž získáte ihned přehled o jeho ceně. Služba je dostupná pro platformu Linux i operační systém Windows.

Celý článekGoogle20. listopadu 2014PR
Obrázek ke článku Skipper, vizuální vývoj ORM snadno a rychle

Skipper, vizuální vývoj ORM snadno a rychle

Skipper je nejnovější verze vizualizačního nástroje pro ORM frameworky, dříve známého jako ORM Designer. Jeho hlavní výhodou je možnost automaticky převést existující projekty do vizuální podoby, editovat je přímo v diagramu a změny automaticky exportovat jako definice.

Celý článekGoogle17. července 2014PR
Obrázek ke článku Petr Soukup: Proč jsme migrovali do cloudu Amazonu (AWS)

Petr Soukup: Proč jsme migrovali do cloudu Amazonu (AWS)

Za ty roky provozování e-shopů jsme přešli přes různá řešení zázemí. Začali jsme na obyčejném hostingu, přešli na dedikovaný server, pak vlastní server, více vlastních serverů, zpět na dedikované servery a nyní jsme migrovali do AWS. Co nás k tomu vedlo?

Obrázek ke článku Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 3. díl

Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 3. díl

Budeme pokračovat v tématu z předchozího dílu, věnovaného tvorbě parametrů reportu. Přidáme do reportu parametry různých datových typů a kromě jejich použití jako filtru dat si ukážeme, jak pomocí parametrů měnit vzhled reportu.

Obrázek ke článku Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 2. díl

Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 2. díl

V minulém díle jsme si představili technologii SSRS a vytvořili jednoduchý report. Tato část vás blíže seznámí s tvorbou parametrů, hierarchií parametrů a jejich použitím pro filtraci dat a úpravu vzhledu reportů. Článek je pro svou relativní obsáhlost tématu rozdělen na dvě části.

Obrázek ke článku Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 1. díl

Tvorba reportů v MS Reporting Services 2008 – 1. díl

Technologie SQL Server Reporting Services (SSRS) umožňuje vytváření přehledných datových sestav obohacených o nejrůznější grafické prvky, které je možné zakomponovat do stávajících aplikací či exportovat do externích souborů. V tomto seriálu se postupně seznámíme s tvorbou reportů v tomto nástroji a různými specifiky jejich vývoje.

Generujeme náhledy s PHP objektově

Ve velmi volném pokračování předchozího článku o vytváření webové galerie si napíšeme třídu pro vytváření automatických náhledů, jejich zobrazování a použití.

Obrázek ke článku Normalizace relačních databází

Normalizace relačních databází

S relačními databázemi se při vývoji aplikací setkáváme velice často, jelikož se povětšinou jedná o nejlepší možnost uložení a spravování dat aplikace. Dnes se podíváme, co se skrývá pod jejich normalizací a tzv. „normálními formami“.

SQL Injection a zabezpečení

Už jste někdy o tomto pojmu slyšeli, ale nevíte, jak vaši webovou aplikaci zabezpečit? Právě pro vás je určen tento článek.

Výsledky 1-16 z celkem 16 nalezených
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý