Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Začal CeBIT 2007

Dnes začal veletr spotřební elektroniky, výpočetní techniky a informačních technologií.

Delphi II - 6. lekce

V dnešním díle si rozebereme VCL a řekneme si něco základního ke komponentám v Delphi. Tím zakončíme teoretickou část a od příštího dílu se už vrhneme na komponenty a programování.

Chystá se nový model PSP

Společnost Sony Computer Entertainment potvrdila, že se pouští do projektu, ve kterém by mělo jít o změnu designu a vlastností PSP (Play Station Portable).

Jak na zvuky v Pythonu

Jistě se vám někdy stalo, že jste potřebovali do svého programu vložit nějaký zvuk, ale nevěděli jste, jak na to. Zde je řešení!

Valgrind – ako na pamäťové úniky

O tom, že každé alokované miesto v pamäti je treba aj uvolniť, sa píše snáď v každej publikácii o programovaní. Napriek tomu sa často stáva, že nie všetko za sebou poupratujeme. Tento problém sa týka ako začiatočníkov, tak aj skúsených programátorov, ktorí nejaký ten rôčik už programujú.

Python a matematika

Sčítat a odčítat umí v Pythonu každý, ale občas je potřeba spočítat goniometrické funkce nebo odmocninu nějakého čísla. V tomto článku si ukážeme, jak na to.

Dvojitý monitor

Společnost Woojin Inc. představila na první pohled neobyčejný monitor!

Project Python

Ak ovládate angličtinu, viete programovať v Pythone či prípadne zvládate obidve činnosti naraz, hľadáme práve vás!

Internetové blogy - k čemu se dnes používají?

Dnešní Internet je plný blogů, čili internetových deníčků. Do deníčků si lidé píší své zážitky, pocity apod. Dnes však na valné většině blogů nalézáme úplně jiné věci!

Beta verze Ad-Aware 2007

Většina z vás určitě zná skvělý freeware program Ad-Aware, který dokáže odstranit havěť z našich počítačů. Firma Lavasoft nyní přichází s novou verzí 2007, zatím ovšem pouze ve stádiu beta.

O2 zrychluje i domácím uživatelům

Nedávno naše momentálně největší telekomunikační společnost oznámila, že bude snižovat velkoobchodní ceny. Nedlouho poté se rozhodla pro podobný krok i u koncových uživatelů.

Prohlížení modelů z 3Ds Max na webu

Stalo se vám někdy, že jste chtěli své výtvory z 3Ds Maxu nebo i jiného 3D programu pro modelování prezentovat na webu a pouhý obrázek vám nestačil? Tento návod vás naučí, jak můžete volně rotovat či procházet 3D modely přímo na webu za použití prohlížeče.

Obsluha maticové klávesnice 3x4 tlačítka (ASM51) jednochipem

V tomto článku hodlám rozebrat problematiku obsluhy jednoduché maticové klávesnice 3×4 tlačítka. Bude zde rozveden postup připojení k mikroprocesoru (jednochipu), detailnější rozbor vlastní obsluhy a také příklad programu pro x51. Tento příklad můžete využít při tvorbě vlastní aplikace, popřípadě si jej libovolně modifikovat pro vlastní účely.

Nové certifikované ReadyBoost FlashDisky

Na trhu se začínají objevovat flashdisky s označením ReadyBoost. Pokud uvažujete do budoucna o operačním systému Windows Vista, možná to bude jasná volba právě pro vás.

Boj mezi IE6 a IE7

Internet Explorer 6 se pomalu posouvá k bodu mrazu, kdo za to může? Jeho bratr IE7.

Výsledky 1321-1350 z celkem 3 030 nalezených
  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý