Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Flexibilní webdesign

Recenze knihy „Flexibilní webdesign – Vytváříme přizpůsobitelné a přístupné stránky pomocí XHTML a CSS“ od Dana Cederholma.

Aspektově orientované programování v Javě

Může se zdát, že v teorii klasických programovacích jazyků se od prosazení myšlenky objektů nic nového neděje. Přesvědčíme se o opaku na příkladu rozšíření objektových jazyků, které slibuje ještě lepší modularitu a opětovnou použitelnost kódu.

Bezpečnost v Linuxu

Recenze knížky Bezpečnost v Linuxu – Prevence a odvracení napadení systému od Boba Toxena.

Alpha verze Firefox 3.0

Byla vypuštěna alpha verze next-gen prohlížeče Firefox 3.0. Pro veřejnost nebude dostupná.

Gamepad od Trust

Minirecenzia zariadenia Trust Compact Dual Stick Gamepad GM-1500 od spoločnosti Trust.

Linux shell - 1. diel

Vitajte v prvom diele seriálu o textovom režime ( ďalej len Shell ) linuxu. V tomto seriáli sa naučíme základnú prácu s užívateľmi/skupinami, súbormi a správou celého systému. V prvom diele seriálu vysvetlím základné pojmy a prácu v textovom režime.

Mistrovství v PHP5

Další publikace z edice „Mistrovství v…“ se tentokrát zabývá programovacím jazykem PHP ve verzi 5 a slibuje poznat jeho dosud netušené možnosti v oblastech objektového programování, zabezpečení, ošetření chyb, ladění výkonu, integrace databází a mnohých dalších. Dalo by se tedy tušit, že kniha není určena pro začínající PHP programátory. Jako ale snad každá publikace o programování i tato obsahuje kapitolu „Základy jazyka PHP5“, která vás (jak je uvedeno na přebalu) rychle zasvětí do jeho možností.

AMD konečně představila svůj 65nm mikroprocesor

Zatímco Intel hýčká své Intel Core 2 Duo procesory, tak AMD se pouští do dalšího odvážného kroku a po představení 4jádrových procesorů přechází na 65nm technologie jako konkurence v podobě světové jedničky Intelu.

Mistrovství v RedHat a Fedora Linux

Výborná kniha pro zvládnutí práce v Linuxu. Základní nástroje, konfigurace systému, nastavení webového serveru nebo skriptování v bashi již nebude problém.

Delphi II - 3. lekce

V dnešním díle se podíváme na procedury a funkce a nakonec si uděláme i nějaký ten prográmek…

Komunikace budoucnosti

Jabber je svobodný komunikační systém založený na protokolu XMPP, který používá k předávání zpráv data ve formátu XML. V současné době se Jabber těší čím dál tím větší oblibě, a to díky službám, které nabízí navíc ve srovnání s jinými IM systémy.

Obrázek ke článku Web 2.0: lpíme na jménu, nebo upneme na hodnotu?

Web 2.0: lpíme na jménu, nebo upneme na hodnotu?

„Web 2.0“ není jenom nejnovější technologickou frází popisující robustní a rozrůstající se skupinu aplikací a portálů, které mají velký dosah a mají za následek příchod mnoha dalších. Nezáleží na označení, jde o jednoznačný rozdíl mezi první generací internetových aplikací a těmi, které se objevují dnes.

E-mailové zlepšováky

My vývojáři máme tendenci idealizovat Internet. Přiznejte si, že kdyby bylo po vašem, vyvíjeli byste pro RSS nebo webové služby. Tvrdá realita je však taková, že e-mail pořád vede.

Výsledky 1591-1620 z celkem 3 030 nalezených
  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý