Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

AVR – prakticky II

Pro mnohé připomínky ze strany čtenářů, jsem se rozhodl pro změnu stylu, jakým budu psát tento seriál. Především ubyde teorie. Budu se odkazovat na externí zdroje, případně vysvětlení teorie bude probíhat pouze v nutné míře. Tento a další dily budou tedy orientovany čistě prakticky.

INVEX – DIGITEX 2006

Čeká nás letos překvapení? Zmízí úpadek stylu největšího veletrhu podobného zaměření ve střední a východní Evropě?

Simulace - 8. díl

Osmý díl seriálu se zabývá nejjednodušší simulací z mechaniky – simulací pružiny.

AVR – prakticky

Kdo má už doma programátor, jistě si zkusil některý z prográmků poupravit a nahrát. Někteří pozornější měli možná štěstí a program jim fungoval, tak jak měl. Jiní si museli počkat na dnešní díl. Dnes si totiž krok po kroku nejprve vytvoříme program, zkompilujeme a nahrajeme do procesoru.

Simulace - 7. díl

RLC obvody jsou prakticky ve všech obvodech, ať už vysokofrekvenčních nebo třeba silnoproudých. My si je zkusíme alespoň v základní podobě nasimulovat.

Linux Programujeme profesionálně

Možná, že jste stejně jako já právě dočetli knihu Linux Začínáme programovat nebo už „něco“ z programování pod GNU/Linuxem umíte, ale chcete více, tak hledáte co dál. A právě teď jste nalezli – je to kniha Linux Programujeme profesionálně.

Gimp – uživatelská příručka

GIMP, pro většinu uživatelů je to jistě známý pojem. V záplavě komerčních programů, které si lze samozřejmě získat i „jinak“ se mnohdy jeho význam ztrácí, avšak pro poctivé uživatele je to jedna z nejschůdnějších možností, jak si pořídít kvalitní grafický editor zdarma.

Yahoo! UI Library - Úvod

Druhý nejpoužívanější vyhledávač Yahoo! uvolnil zdrojové kódy některých jeho prvků uživatelského rozhraní (našeptávač, kalendář, menu) postavených na JavaScript/AJAX. V tomto seriálu uvidíte návod na jejich použití na stránkách.

VB - 46. lekce

46.1 Objekty a objektově orientované programování v jazyce VB
46.2 Třídy, co to je, k čemu jsou, jak se vytváří
46.3 Vytvoření instance třídy, tedy objektu
46.4 Domácí úkol
46.5 V další lekci

Win32 API - 5. díl - GDI

A je to tady, po dlouhé době jsem zpět a se mnou prichází code ;-). Dnes se podíváme na funkci TextOut a blíže si vysvětlíme GDI.

Vývojové nástroje pro elektrotechniku

Už něco málo přes rok bojuji s myslěnkou úplného přechodu na Linux. Bohužel stále mi stojí v cestě jeden velký problém. Dostupnost zástupného software. Ne ani tak kancelářských aplikací či messengerů, ale vývojových nástrojů pro elektrotechniku.

Spore – herní projekt Willa Wrighta

Willa Wrighta snad ani není nutné představovat, ale pro jistotu. Will Wright je spoluzakladatelem společnosti Maxis, která uvedla na svět herní hit The Sims. Wright sám byl hlavním designérem her se Sims tématikou (The Sims, SimCity) a teď se věnuje vývoji hry Spore, o které je tento článek.

500 GHz procesor

Zní myšlenka o přetaktování procesoru na 5 GHz skvěle? A co rovnou procesor 500 GHz?

Vytvořte nový web Óčka

TV Óčko, jediná česká hudební TV, vyhlásila soutěž o nový design webu. No myslím, že s podobnými soutěžemi se roztrhl pytel, ale proč to neskusit.

YouOS – operační systém v prohlížeči!

Velká shoda náhod pomohla tomu, že po přečtení článku „Hit jménem Web 2.0“ od Lukáše Churého zde na Programujte.cz, čtu článek „Webový operačný systém: Vízia blízkej budúcnosti Internetu“ na Živě.sk. A co z toho? YouOS!

Zhodnocení dosavadního působení patice AM2

Už je to nějaký čas od uvedení novinky v podobě nové patice pro AMD známé pod názvem AM2. Jak si s touto skutečností poradili sami výrobci základních desek? Jaké výhody nám dosavadní řešení zatím přineslo? To vše a mnohem více se dozvíte v následujícím článku.

Miranda 0.5! Konečně!

Po dlouhé době vydávání předběžných verzí Mirandy vyšla ta stabilní. Jaká je?

Výsledky 1921-1950 z celkem 3 030 nalezených
  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý