Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Python - 24. lekce

Python - 24. lekce

Dokončíme pythonovsko-tkinterovský Prohlížeč obrázků. Letem světem, protože předpokládám, že budete více sami objevovat. Zprovozníme tlačítka Vpřed a Vzad, s čímž souvisí tvorba seznamu, ve kterém budou všechny obrázky z adresáře s aktuálním obrázkem. Potom Stavový řádek a úkol je hotov!

Využití sluneční energie

Kalifornie bude využívat velké množství sluneční energie v rámci svého nového energetického programu.

Web 2.0: AJAX, či něco jiného? Curo se mýlí!

Web 2.0 nejsou (jenom) síťové služby používající technologii AJAX. Curo nedávno napsal článek Hit jménem Web 2.0. Tento článek ale rozhodně není namířen proti adminovi serveru Programujte. Jak to vlastně je?

Effect text

Tak jsem pro vás při dlouhé chvíli vytvořil zajímavě vypadající text…

Joomla! – návod na instalaci

Instalace redakčního systému Joomla! je jednoduchá, avšak se mohou objevit problémy. Na vše se podíváne v druhém díle našeho seriálu.

50GB dvojvrstvové Blu-ray médiá

Jednovrstvový Blu-ray disk (BD) umožňuje uložiť 23,3, 25 alebo 27 GB dát, čo je dosť pre štyri hodiny videa so zvukom vo vysokom rozlíšení.

Instalace a nastavení IIS

Trochu odskočíme od kurzu ASP.NET a ukážeme si, jak nainstalovat a nastavit Internetovou informační službu (IIS) z instalačního CD/DVD MS Windows 2000/XP.

Notebook s dvoma displejmi

Čo by sa stalo, keby sme notebooku zobrali klávesnicu a nahradili ju ďalším dotykovým displejom?

Jak blokovat stránky v IE

S Internet Explorerem jsme si v mých článcích hráli už mnohokrát. Tentokrát si vytvoříme skutečně užitečnou aplikaci, nebo alespoň její základ. Naučíme se blokovat „závadné“ stránky.

Blu-ray

V tomto článku si povíme, co vlastně Blu-ray Disc je.

Rome: Total War

Rozhodol som sa Vám dnes predstaviť jednu hru zo série Total War, konkrétne Rome: Total War.

Google Calendar – organizujte si svůj čas

Oblíbený vyhledávač Google není jen vyhledávač. Jednou z jeho nabízených služeb je i kalendář. Co nám nabízí, jaké má výhody a nevýhody, najdete v tomto článku.

Příkazový řádek – pomocník hackera

Příkazový řádek ve Windows XP poskytuje několik, na první pohled nevinných, funkcí (příkazů), které mají posloužit majiteli počítače pro snadnější ovládání operačního systému a různých nastavení sítě atd. V tomto článku je ovšem použiji k jinému účelu.

Obrázek ke článku Co bylo nového v Python 2.4

Co bylo nového v Python 2.4

Přináším vám výběr z novinek v Python 2.4, přestože je na světě již nějakou tu dobu. Čerpal jsem z Whats new in Python 2.4. Vybíral jsem témata, která by mohla zajímat hlavně přihlášené ve zdejším kurzu, tedy žádné „složité“ věci.

VariCad

Stalo se jednoho krásného dne to, že jsem si potřeboval nechat vyrobit plechy konkrétních rozměrů a nechat je pozohýbat. No a k tomu bylo zapotřebí technických výkresů. Ale jak na ně? Kreslení rukou jsem zamítl, i když ve škole jsme ho měli a docela mě bavilo. Pak jsem dostal doporučení na program VariCad a že prý existuje i demoverze na 15 dní, tak jsem si řekl, že to zkusím…

12 úloh

Předkládám vám takový žebříček úloh, pomocí kterých zvládnete většinu programovacích jazyků rychle a efektivně. Můžete se jim věnovat po přečtení specializovaného tutoriálu nebo ho vzít jako samotný tutoriál s tím, že help budete hledat v manuálech a na fórech. Některé z těchto úloh nejsou nejvhodnější pro absolutní začátečníky/lamy, protože předpokládají určitou míru znalostí (nejen programovacích).

Prey

1996–2006, 10 let vývoje… Co to je? Je to Prey! Prey není z řady dnes již „klasických“ 3D akcí, Prey jde svým nápadem daleko dál…

Výsledky 1951-1980 z celkem 3 030 nalezených
  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý