Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

JavaScript – 4. díl

Předtím, než začneme psát opravdové scripty, si něco řekneme o zásadách psaní programů.

Vesmír - úvod

V tomto seriálu se postupně seznámíme s teorií relativity, kvantovou mechanikou, teorií superstrun...

Rozhovor s Jakubem Ryvolou

V deseti letech vyhrál soutěž s názvem O zemi, kde zítra již znamená včera. Byl předsedou třídy, ale jen proto, že byl největší. Věří, že všechno má svůj čas, a nerad se striktně drží vyšlapaných cest. Nemyslí si, že se odbornost sama zvyšuje počtem přibývajících let a dokáže si představit, že by mohl dělat úplně jinou práci.

Jak funguje ESB

Při nasazování podnikových systémů upřednostňuje stále více středních a velkých organizací architekturu orientovanou na služby SOA (Service Oriented Architecture). Vývojáři a IT oddělení podle principů SOA navrhují, implementují a provozují informační systémy složené z komponent, které vykonávají diskrétní procesní funkce.

Náhodná data jako zdroj bezpečí v RFC 4086

Prakticky každý kryptografický software vyžaduje určitou dávku náhodných dat, na nichž později staví celou svou bezpečnost. Zajímavým přínosem na poli představení zdrojů náhodnosti se stal dokument RFC 4086 – Randomness Requirements for Security. Kterými cestami se vydat za náhodnými bity?

Autodesk pracuje na 3Ds Max 9 a Maya 8

Společnost Autodesk oznámila na konferenci a výstavě SIGGRAPH 2006 v Bostonu nové verze svých animačních a vizualizačních programů – 3ds Max 9 a Maya 8.

Cocoon, brand a obaly - Petr Báča

Desetileté výročí firmy je jistě důvodem k ohlédnutí a zamyšlení, zejména když jde o přední packagingovou agenturu s nadnárodní klientelou i mezinárodním know-how, jakou je společnost Cocoon.

Windows Vista

Na co se těšit a čeho se obávat? To si probereme v tomto článku.

Svět informačních systémů 2006

Ve dnech 10.–11. března se konala ve Zlíně mezinárodní konference Svět informačních systémů 2006, pořádaná Centrem pro výzkum informačních systémů a Fakultou managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně. Na konferenci byly diskutovány čtyři hlavní problémové oblasti – budoucí vývoj profese informatika v souvislosti s výukou podnikové informatiky u studentů vysokých škol ekonomického a manažerského zaměření, trendy využití ICT pro management organizací, aspekty řízení výrobních a logistických procesů a požadavky malých a středně velkých firem na informační systémy.

Co nabídne MVO – virtuální mobilní operátor

Česká republika je jednou z mála zemí Evropy, kde ještě aktivně nepůsobí ani jeden virtuální mobilní operátor. To, že se to v nejbližší době změní, je jasné. Pojďme se podívat, co je potřeba pro to, aby MVO vznikl i v našich zeměpisných šířkách.

Co přináší nový procesor VIA C7?

Procesory společnosti VIA Technologies nejsou dodnes brány vážně. Nová rodina VIA C7 však dokazuje, že je nutné s nimi počítat v mnoha oborech světa IT od mobilních přes kancelářské počítače až po servery.

Apple mění platformu z Power PC na x86

Počítače společnosti Apple Computer budou v budoucnu využívat procesorů Intel Pentium. Co tato revoluční změna znamená? Jak se může dotknout jejich využívání v podniku? Znamená to, že se jeden z modelů moderního IT řítí ke zkáze nebo spíše k lepší budoucnosti? Stane se Mac běžným počítačem? Na všechny tyto otázky se pokusíme odpovědět.

Mobilní hračka - dobrý sluha, zlý pán

Mobilní technologie jsou často dvousečná zbraň. Především nakupující, který ještě nemá žádné zkušenosti, sotva ví, zda ten či onen handheld je právě to, co potřebuje. Parametry přístrojů jsou různé a pokud nevyhoví povaze majitele a jeho práci úplně, je to špatné. Použitelnost je dána nejslabším článkem výrobku a ten jde z toho důvodu jako celek často „pod drn“.

Hit jménem Web 2.0

V Sillicon Valley právě vládne nový hit: vzniká řada nových firem, které se hodlají zaměřit na „Web 2.0“, tedy síťové služby používající technologii AJAX. Zkratka AJAX označuje Asynchronní JavaScript a XML, tedy způsob programování webových služeb založený na dynamických funkcích HTML, které mohou být spouštěny ve webovém prohlížeči. Umožňuje tak efektivnější a jednodušší interakci mezi prohlížečem a webovým serverem.

EUPL - nová open-source license na obzoru

European Union Public License (EUPL) v tuto chvíli nemá definitivní podobu, a tak budeme hodnotit její koncept. Při tvorbě tohoto rozboru vycházíme z návrhu verze 1.0. EUPL si klade za cíl zjednodušit využití svobodného softwaru ve veřejném sektoru a vytvořit licenci, která bude plně respektovat právní řád jednotlivých zemí EU.

Úleva pro živnostníky a podnikatele

Vláda České republiky schválila návrh, který odstraňuje povinnost podnikatelů potvrzovat úřadům svou bezdlužnost. Elektronické potvrzení o tom, zda podnikatel je nebo není veden v této evidenci, si bude moci obstarat sám úřad, který bude podmínku bezdlužnosti zkoumat.

Výsledky 2011-2040 z celkem 3 030 nalezených
  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý