Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Stardust – první virus pro OpenOffice.org

Firma Kaspersky Lab přinesla informaci o tom, že byl objeven kód, který je pravděpodobně prvním virem pro OpenOSce.org – nějvážnějšího soupeře MS Office. Virus může infikovat jak OpenOffice.org, tak jeho komerční ekvivalent – StarOffice.

E-mail namísto názvu ulice

US Post (americká pošta) nedávno obdržela žádost o dodání zásilek na základě e-mailové, nikoliv fyzické adresy odběratele.

Google Summer of Code 2006

Google Summer of Code je akce nabízející studentům stipendia jako odměnu za tvorbu nových svobodných programů nebo pomoc na již existujících projektech. V roce 2005 se akce zúčastnilo cca 400 studentů z celého světa a 40 organizací, které si vyvíjené projekty vzaly pod patronát (mentoring organization). Tohoto ročníku Google Summer of Code se účastní přes 100 patronátních organizací a cca 2 000 mladých programátorů.

Zpráva BSA

BSA (Business Software Alliance) už potřetí vydala společně s IDC zprávu o počítačovém pirátství na světě – The IDC Global Software Piracy Study. V dokumentu se dočítáme, že ztráty vznikající výrobcům software v důsledku počítačového pirátství jsou přímo nebetyčné.

Elephants Dream

Každý z nás se dívá na filmy. Ať už ho to baví nebo ne – divá se. Každý, nebo téměř každý z nás, také ví, jak vypadá výrobní proces průměrného filmu. Běžného filmu. Zapomeňte ale na všechno, co víte. Elephants Dream porušuje pravidla komerční kinematografie stanovená trhem a nabízí místo toho něco zcela nového. Něco, co tu ještě nebylo a co si určitě najde své pokračovatele.

Hardware: 3. Základní desky

Každý z vás odvážlivců, kdo někdy neodolal pokušení a sundal boční plech ze své skříně, si jistě všiml toho, jak jsou v tom všechny karty nasazené. Ano, to je základní deska.

ManiaDrive

Na počátku 90. let byla hodně známá hra Stunts. O co v ní šlo? Postavili jste si vlastní automobilovou dráhu s různými překážkami a poté jste na této dráze závodili. Nyní je tu podobná hra, ManiaDrive, akorát s lepší grafikou a jinými vylepšeními.

Ochrana webu proti hackerům

Nedávno vyšel článek o ochraně e-mailů proti hackerům, nyní nadešel čas na článek o ochraně webů.

Evoluční optimalizační systémy I.

Při vytváření informačních systémů se někdy setkáváme s problémy, pro které neexistuje algoritmus řešení. Častým případem jsou optimalizační úlohy, kdy je třeba vybrat nejvhodnější z velkého množství možností, přitom neexistuje návod, jak takový výběr provést. Každou již nalezenou alternativu však musíme umět ohodnotit. Přehled několika takových úloh s nástinem řešení jsem již podal v článku Genetické algoritmy a jejich aplikace v praxi, v tomto seriálu bych se chtěl touto problematikou zabývat podrobněji.

Moje první – a snad ne poslední – dojmy ze SUSE

Dalo mi to sice spoustu práce a dlouho jsem se odhodlával, ale nakonec jsem se rozhodl na GNU/Linux přejít. Začal jsem kdysi (asi před rokem) s distribucí, myslím, jménem Mandrake a nějak moc mě neoslovila, zkusil jsem tedy Xandros, který mi přišel na CD časopisu Computer, a tomu jsem řekl jednoznačně ne. Prostě mi ta distribuce nesedla…

TempInbox.com – e-mailová schránka bez registrace

Už vás nebaví si vytvářet na freemailech stále nové a nové e-mailové schránky, kdykoli se chcete někam zaregistrovat, aniž byste tam museli uvádět svůj „skutečný“ e-mail? Tak zkuste tuto převratnou službu! TempInbox přichází…

Ochrana e-mailu, aneb stop hackerům

Uvedeme si metody, které používají lidé, kteří stojí o vaši korespondenci. A také jak se těmto metodám bránit. Popřípadě jak co nejvíce znepříjemnit zjištění hesla od e-mailu.

Počítače a mozky, spojte se!

Nová technologie založená na spolupráci mozek–počítač může vytvořit z našeho mozku automatický rozpoznávací přístroj, který pracuje rychleji než lidské vědomí.

AVR – blikáme II

Dnes budeme pokračovat vysvětlením příkladu z minulého dílu. Uvedeme si také možnosti, jak program dostat do procesoru. Uvidíte, že k cíli vede mnoho cest a že ne vždy nejdražší rovná se nejlepší…

VB – 45. lekce

45.1 ShellSort
45.2 Přihrádkové třídění (RadixSort)
45.3 Třídění slučováním (MergeSort)
45.4 Domácí úkol
45.5 V další lekci

Otevřené implementace .NET Frameworku

Článek popisuje otevřené implementace standardizovaných částí .NET Frameworku, které v jisté míře umožňují běh .NET aplikací na jiných platformách, než je platforma Windows.

AVR – blikáme

Po třech teoretických dílech se dnes podíváme na to, jak si s naším procesorem „zablikat“. Jistě, je to jako kanónem na vrabce, ale nějak se začít musí, nebo ne?

Seznam.cz už zprovoznil všechny e-maily, ale ne docela

Největší tuzemský internetový portál Seznam.cz již zprovoznil všech zhruba 200 000 e-mailových schránek, které byly kvůli výpadku proudu od minulého úterý mimo provoz. Ve většině schránek však stále chybějí původní data, uvedla mluvčí Seznamu Rita Gabrielová.

500 GHz?!

Na serveru novinky.cz se toho napíše spousty třeba o slevách AMD, které mnohé potěší, mnohé potěší třeba slevy LCD televizí nebo to, že AMD proniká do super počítačů. Někoho by mohlo oslovit třeba to, že MS uvolnil verzi Office 2007, mě osobně nejvíce zaujala zpráva o tom, že společnosti IBM se podařilo vyvinout tranzistor, který je schopen zpracovat frekvenci 500 GHz.

Simulace – 6. díl

V elektrotechnické praxi se často objevuje napájení střídavým proudem. Jeho časový průběh je ne náhodou sinusový a my se dnes podíváme na jeden ze způsobů, jak jej vytvořit.

Obrázek ke článku Python - 22. lekce

Python - 22. lekce

Zkusíme si vyrobit stotisícerýprvý Prohlížeč obrázků. Prohlížeč, který bude zobrazovat fotky podobně, jako ten z Windows či Linuxu. Proč, když jich je tolik? Důvody, proč lidé vyrábí pořád stejné nebo podobné prográmky, jsou různé. O tom bude hned úvod.

Jak na moderní web – Úvod

Léto začalo a spolu s ním náš nový seriál, ve kterém se Vám budu snažit přiblížit vše, čím by se měl řídit budoucí tvůrce úspěšného „moderního webu“. Rád bych vám dnes v úvodníku přiblížil, jakou problematiku budeme probírat.

Nastavení Visual C++ 2005 Express Edition pro tvorbu WIN32 API aplikací

Už je to nějaký ten pátek, co Microsoft vydal express edice svých vývojových nástrojů, a přesto se na některých programátorských fórech objevují dotazy, zda se dají použít tyto nástroje na vývoj aplikací ve Windows API. V tomto článku popíšu, jak si toto prostředí přizpůsobit tak, aby v něm bylo možno tyto aplikace vytvářet. Ještě dodám, že všechny express edice jsou zcela free, a to i na tvorbu komerčních aplikací.

  • Instalace
  • Resource editor
  • Nastavení Visual C++ 2005 Express Edition
  • Na MFC si nechte zajít chuť
  • Kde získat MSDN
  • Závěrem

Obrázek ke článku Příkazová řádka – 7. lekce

Příkazová řádka – 7. lekce

Co se přesně děje, když v DOSu něco napíši a dám Enter? Jak vytvořit soubor? Jak do něj něco zapsat? Tak to je část věcí, které jsou dnes na řadě.

Výsledky 2041-2070 z celkem 3 030 nalezených
  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý