Ostatní – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ostatní – Články – Programujte.comOstatní – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku MAYA – DNA počítač hrajúci piškvorky

MAYA – DNA počítač hrajúci piškvorky

Dominantnou technológiou využívanou pri stavbe výpočtových systémov sú v súčasnosti integrované obvody založené na logických hradlách realizovaných na kremíkovom substráte.

Microsoft túži ísť do neba, XNA je zadarmo

Technológia Microsoft XNA by mala podľa zlatých jazykov z Redmondu výrazne zmeniť základné postupy pri vývoji hier a hlavne ho výrazne zjednodušiť. Je vývoj hier teda ešte stále iba v rukách profesionálov? Vzniká skutočne revolúcia vo vývoji hier alebo ide len o ďalší marketingový ťah zo strany Microsoftu?

Flexibilní webdesign

Recenze knihy „Flexibilní webdesign – Vytváříme přizpůsobitelné a přístupné stránky pomocí XHTML a CSS“ od Dana Cederholma.

Aspektově orientované programování v Javě

Může se zdát, že v teorii klasických programovacích jazyků se od prosazení myšlenky objektů nic nového neděje. Přesvědčíme se o opaku na příkladu rozšíření objektových jazyků, které slibuje ještě lepší modularitu a opětovnou použitelnost kódu.

Bezpečnost v Linuxu

Recenze knížky Bezpečnost v Linuxu – Prevence a odvracení napadení systému od Boba Toxena.

Alpha verze Firefox 3.0

Byla vypuštěna alpha verze next-gen prohlížeče Firefox 3.0. Pro veřejnost nebude dostupná.

Gamepad od Trust

Minirecenzia zariadenia Trust Compact Dual Stick Gamepad GM-1500 od spoločnosti Trust.

Mistrovství v PHP5

Další publikace z edice „Mistrovství v…“ se tentokrát zabývá programovacím jazykem PHP ve verzi 5 a slibuje poznat jeho dosud netušené možnosti v oblastech objektového programování, zabezpečení, ošetření chyb, ladění výkonu, integrace databází a mnohých dalších. Dalo by se tedy tušit, že kniha není určena pro začínající PHP programátory. Jako ale snad každá publikace o programování i tato obsahuje kapitolu „Základy jazyka PHP5“, která vás (jak je uvedeno na přebalu) rychle zasvětí do jeho možností.

AMD konečně představila svůj 65nm mikroprocesor

Zatímco Intel hýčká své Intel Core 2 Duo procesory, tak AMD se pouští do dalšího odvážného kroku a po představení 4jádrových procesorů přechází na 65nm technologie jako konkurence v podobě světové jedničky Intelu.

Mistrovství v RedHat a Fedora Linux

Výborná kniha pro zvládnutí práce v Linuxu. Základní nástroje, konfigurace systému, nastavení webového serveru nebo skriptování v bashi již nebude problém.

Výsledky 931-960 z celkem 1 559 nalezených
  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý