Ostatní – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ostatní – Články – Programujte.comOstatní – Články – Programujte.com

 

Komunikace budoucnosti

Jabber je svobodný komunikační systém založený na protokolu XMPP, který používá k předávání zpráv data ve formátu XML. V současné době se Jabber těší čím dál tím větší oblibě, a to díky službám, které nabízí navíc ve srovnání s jinými IM systémy.

Obrázek ke článku Web 2.0: lpíme na jménu, nebo upneme na hodnotu?

Web 2.0: lpíme na jménu, nebo upneme na hodnotu?

„Web 2.0“ není jenom nejnovější technologickou frází popisující robustní a rozrůstající se skupinu aplikací a portálů, které mají velký dosah a mají za následek příchod mnoha dalších. Nezáleží na označení, jde o jednoznačný rozdíl mezi první generací internetových aplikací a těmi, které se objevují dnes.

E-mailové zlepšováky

My vývojáři máme tendenci idealizovat Internet. Přiznejte si, že kdyby bylo po vašem, vyvíjeli byste pro RSS nebo webové služby. Tvrdá realita je však taková, že e-mail pořád vede.

Malajsie šetří díky open source

Malajská vláda úspěšně završila první fázi projektu, který usiluje o co největší nasazení otevřeného softwaru ve vládních institucích.

Radeon X1950 Pro AGP od Sapphire

Máte základní desku s AGP slotem pro grafiku a mysleli jste si, že už patří do starého železa a nebudete moci svému počítači dopřát nějaké nové komponenty? Tento článek vás vyvede z omylu a představí vám novou grafiku pro AGP od Sapphire.

Obrázek ke článku Microsoft slibuje nevyužívat některé své patenty

Microsoft slibuje nevyužívat některé své patenty

Poněkud překvapivé prohlášení vyšlo z Microsoftu, firmy stavějící se k vývojářům otevřeného softwaru dosud spíš nepřátelsky: Microsoft se zavázal, že nebude žalovat vývojáře používající jeho softwarové patenty týkající se webových služeb.

Pomsta pirátů

Ve Švédsku založená organizace The Pirate Bay (anglicky Pirátská zátoka) je jedním z největších internetových míst pro počítačové piráty, využívající P2P sítě založené na protokolu BitTorrent.

Smrt modré žáby

Projekt Blue Frog (anglicky Modrá žába) firmy Blue Security účinně zjednodušoval boj se spammery. Bohužel právě tato nadprůměrná vlastnost jej zabila.

Vyšel Bitcomet 0.79

Objevila se nová verze oblíbeného klienta pro stahování v síti BitTorrent.

Tuning OS MS Windows XP: 3. časť

V dnešnom pokračovaní si predvedieme zmenu Úvodnej obrazovky, čiže login-u. Nieje to vôbec ťažké, tak sa zdržím zbytočných rečí a ideme na vec ....

Opera Mini 3

Objevila se nová verze mobilního prohlížeče Opera Mini.

Samsung vyvinul nejtenčí LCD displej

Pryč jsou doby, kdy LCD displeje byly nekvalitní, drahé a velké věcičky. Firma Samsung nedávno oznámila, že se jí podařilo vyrobit nejtenčí LCD displej na světě.

Připojte se k petici proti organizaci OSA

Také nesouhlasíte s činností organizace OSA, která udájně za naše peníze chrání autorská a vlastnická práva k hudebním dílům v ČR? Čtěte dál.

Half-Life 2: Episode One

Konečně mám tu čest psát recenzi na pokračování výborné série Half-Life. Povedla se Episode One? Narovinu vám řeknu, že ano.

GrayFuture - 2. díl

Druhá část seriálu popisuje základní kroky instalace, změny v bootmanageru, uživatelské prostředí systému a poskytuje informace o databázi ovladačů.

Nové GPU od ATI je na světě!!

Je to ani ne měsíc, co firma nVidia uvedla na trh novinku ve formě GeForce 8800 GTX a 8800 GTS. Jak je vidno, tak na odpověď jsme dlouho čekat nemuseli a už hrozí konkurenční ATI novou řadou GPU s názvem R600, která má být k mání na začátku srpna příštího roku.

Blue orb

V tomto seriále si ukážeme, jak udělat vcelku pěkný orb.

Procesory za 35 let 25 000 krát rychlejší

Možná jste někde četli o tom, jak vypadaly a co vše dokázaly první procesory. Studie Intelu nyní spočítala, o kolik se posunul vývoj procesorů od začátku do dneška.

Výsledky 961-990 z celkem 1 559 nalezených
  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý