Ostatní – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ostatní – Články – Programujte.comOstatní – Články – Programujte.com

 

Právo nejen autorské

Během své jedenáctileté poradenské praxe se setkala s problémy fotografů, grafiků, obrazových manažerů, reklamních agentur, fotobank, nakladatelů i studentů fotografie, kteří museli řešit praktické právní situace a v podstatě si s nimi nevěděli rady. I ti zběhlejší v právním systému však velmi často argumentují, že jsou autory, nebo s autory pracují, a přitom v autorském zákoně o jejich problému nic není. Došla proto k závěru, že výklad autorského zákona je sice pro uvedené profese velice užitečný a přínosný, ale je to jako chtít se naučit lyžovat na černé sjezdovce. Mgr. Ing. Lenka Němečková otevřeně mluví o autorských právech.

Notebooky Lenovo budou chránit HDD otiskem prstu

Notebooky ThinkPad od čínského výrobce Lenovo budou mít otiskem prstu zakódovaný přístup k harddisk. ThinkPady již používají otisk prstu k přihlášení uživatele k počítači.

triple.fi 10 Pro – sluchátka pro totální vychutnání hudby

Už se vám někdy stalo, že jste poslouchali písničky z iPodu, MP3 přehrávače nebo discmana a při nižších nebo naopak vysokých tónech začalo ve sluchátkách jen divně šumět? Pokud ano a nechcete, aby se to ještě někdy opakovalo, vyvinula pro vás americká firma Ultimate Ears sluchátka, z nichž se valí kvalitní zvuk spíše jako z velmi drahé aparatury než ze sluchátek.

Vnuk chatuje, babička si povídá

Když si devětašedesátiletá Růžena Jahodová povídá se svým vnukem, jde jí z toho hlava kolem. Každou chvíli ho totiž musí přerušit a vyptat se, co ten který výraz znamená. Její sedmnáctiletý vnuk Jan Odehnal je na tom ale skoro stejně: to když se rozpovídá jeho babička.

Podporujeme vzdělání – zahajujeme recenze škol

Pokud máte zájem pomoci dalším studentům při výběru jejich budoucí školy, zapojte se i vy a přidejte recenzi na svoji školu/fakultu. V tomto článku nastíním cíle tohoto projektu v oblasti školství, proč vůbec vznikl a jaká jsou kritéria pro přijímané recenze.

Cena kitu AVR DRAGON v ČR

Před nedávnem jsem vás infomoval o kitu AVR DRAGON od Atmelu a jeho ceně v ČR. Kontaktoval jsem oficiálního zástupce firmy ATMEL, a to firmu Codico. Přestože cena je výrazně vyšší než uváděných 49 USD, je přeci jen nižší než u GM, a to 2 350,– Kč bez DPH.

Šedivá budoucnost: EK vyhrává nad MS!

Společnost Microsoft oznámila ústupky vůči Evropské komisi. Při instalaci bude jasně na výběr, jestli chcete software přibalený k Windows Vista používat, nebo ne.

Google plánuje koupit YouTube

Hlavní tahoun vyhledávacích enginů na internetu v pondělí oznámil, že kupuje populární video stránku YouTube za 1,65 miliardy dolarů v akciích.

Míra počítačového pirátství v ČR

Minule jsme si řekli o odměnách za udání lidí, co používají nelegální software v Austrálii. Dnes se začneme věnovat České republice. Uvedeme si kraje s nejvyším počtem odhalených případů pirátství, skutečné číslo vlastníků bude daleko větší. Příště si řekneme o postizích za pirátství a uvedeme si pár případů, které skončili až u soudu, takže se máte na co těšit.

Invex & Digitex 2006 – první den

Veletržní akce pro IT odborníky a širokou veřejnost. Vše začalo dnes – 9. 10. 2006 a potrvá pět dní, tedy do 13. 10. 2006.

Obrázek ke článku Evoluční optimalizační systémy II.

Evoluční optimalizační systémy II.

V minulé kapitole jsme odvodili základní pravidla, kterými se řídíme při navrhování evolučních systémů v souladu se zákony vývoje, které platí v přírodě. V této kapitole si předvedeme, jak takový jednoduchý genetický algoritmus na počítači skutečně pracuje. Seznámíme se také s některými riziky, se kterými se při navrhování těchto systémů můžeme setkat.

Newsletter na portálu obnoven

Po několika měsících jsme opět obnovili Newsletter, tedy pravidelné zasílání novinek registrovaným čtenářům, kteří si tuto možnost zvolili v nastavení. Co nového přináší?

Výsledky 1081-1110 z celkem 1 559 nalezených
  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý