Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

Internetová propagace, aneb zvýšení návštěvnosti

Většina lidí, kteří má svoje vlastní stránky, doufá v to, že jejich stránky budou zhlédnuty co největším počtem uživatelů. Jenže jak toho dosáhnout? Tento článek se nebude věnovat metodám SEO, ani placené reklamě, a dokonce ani jiným podobným metodám. Bude výhradně o výměnných reklamních systémech. Kde za zobrazení cizího odkazu na vašich stránkách bude zobrazen váš odkaz na jiných.

AVR - obecně

V dnešním díle se podíváme na zoubek samotné architektuře procesoru. Je to věc často opomíjená, zvláště těmi, kteří programují procesory v jazyce C. Musím však upozornit, že pro zvládnutí jakéhokoliv typu procesoru, jsou tyto znalosti nesmírně důležité.

DC

Někdo má a někdo nemá. Tak by se dal vystihnout popis sítě Direct Connect známé jako DC.

Xgl klepe na dveře

V této novince načuchneme k tomuto poněkud neznámemu X serveru pro Linux a podíváme se na možnosti, co nám nabízí. Věřte, i windowsářům spadne čelist :).

AVR - Úvod

Právě dnes se rozjíždí nový seriál o programování procesorů AVR (ATMEL). Je určen zejména začátečníkům, kteří třeba nemají zkušenosti s programováním žádného jiného typu procesoru. První díly budou zaměřeny především na popis vlastností procesoru, programátorský model, ale také na získávání a výrobu vývojových prostředků, které nám ulehčí „život“ s tímto jednočipem.

ADSL může zlevnit, Telecom sníží ceny

Ceny rychlého internetu přes ADSL mohou dál klesnout. Český Telecom sníží od července všechny položky svého velkoobchodního ceníku pro ostatní operátory o 22 korun. Zástupci společnosti to uvedli na dnešním setkání s novináři.

C# - 1. lekce

Tento kurz navazuje na Seriál C#. Řekneme si, které infromace ze seriálu byste si měli zopakovat a něco navíc samozřejmě doplním. Nakonec si zadáme první tzv. opakovací úkol.

Obrázek ke článku Python - 21. lekce

Python - 21. lekce

Není vůbec samozřejmé, že když na něco kliknete, že se něco stane. Stejně tak, když někde kliknete pravým tlačítkem nebo zmáčknete písmeno „a“. Je věcí programátora, aby zajistil, že když uživatel „něco“ udělá, že se „něco“ stane. A přesně to budeme dělat i my.

Architektura Microsoft .NET Framework – 3. díl

Garbage collection (dále jen GC) v Microsoft .NET Frameworku kompletně osvobozuje každého programátora od starostí kdy uvolnit paměťové prostředky apod. Pokud čtete tento článek, chete určitě porozumět, jak to vlastně funguje. V první části si povíme, jak GC alokuje a kontroluje objekty, detailně si popíšeme, jak pracují jeho algoritmy. Budeme také mluvit o tom, jak GC čistí paměť.

IFA 2006 – už o 3 mesiace

Spotrebná elektronika, vďaka trendu digitalizácie a viacerých technologických zmien, priťahuje čoraz viac pozornosť používateľov. Tomuto trendu sa prispôsobili organizátori berlínskeho veľtrhu IFA, GFU a Messe Berlin, ktorí sa rozhodli zmeniť periodicitu výstavy z dvojročnej na ročnú.

Výsledky soutěže Za hubičku o NOD32

Výsledky jsou tentokrát celkem brzy, ani ne po hodině od skončení soutěže. Nakonec byly oceněny 2 e-maily, i když výherce může být jen jeden.

CA ITM R8: Kompletní bezpečnost pro firmy

Bezpečnost počítačů je nejdiskutovanějším tématem dnešní doby. Jedna z prvních odpovědí na otázku „jak na bezpečnost“ bývala: antivir a firewall. S rozvojem internetového spojení a e-mailu se bezpečnostností rizika změnila. První místo nadále zaujímají viry a na druhé místo se v posledním roce vyhoupl spyware a adware.

Test Drive Unlimited predstavuje Lotus!

Tým Atari, ktorý má na svedomí vývoj Test Drive Unlimited, dnes predstavuje ďalšie auto, ktoré sa objaví v tejto skvelej hre, ktorá by mala vyjsť niekedy v septembri.

Uživatelé Skypu, bojte se

Pracovníci ze společnosti vytvářející komunikační freeware program Skype narazili na nebezepčnou díru v programu…

Style switcher

Na rôznych diskusných fórach k PHP sa často objavuje dotaz na to, ako docieliť zmenu vzhľadu stránky po kliknutí na odkaz. Je to pomerne jednoduché, a tak vám to v krátkosti predvediem.

Funkcionální programování - Typy

Ve třetí části seriálu o funkcionálním programování si řekneme o typech výrazů, jak lze z jednodušších typů skládat typy složitější a také něco o polymorfismu.

Phishing – opravdová hrozba?

Na Internetu se vyskytuje mnoho nebezpečí a čím dál více ohrožují běžné uživatele. Phishing se stává jedním z největších nebezpečí pro získávání hesel do internetových obchodů, do aplikací pro bankovní převody přes Internet, získávání hesel z e-mailu apod. Pomocí phishingu lze získat informace s mizivými znalostmi.

Výsledky 2131-2160 z celkem 3 030 nalezených
  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý