Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Články – Programujte.comČlánky – Programujte.com

 

NVU 1.0

Program na tvorbu webových stránok bez znalosti HTML jazyka.

XHTML 2.0 a MIME typy pro XHTML

MIME typ u XHTML a XHTML 2.0? Někteří z vás ani neví, že něco takového existuje. A právě těm to zkusím trochu přiblížit.

Předplacený počítač?

Microsoft přichází s novým obchodním modelem plateb na počítači. Místo relativně vysokého jednorázového poplatku za jeho koupení se bude platit za čas u něj prosezený.

BitComet

Klient pre sťahovanie a zdieľanie cez p2p siete.

Obrázek ke článku Python - 20. lekce

Python - 20. lekce

Tlačítko vedle tlačítka. Navazuji na přerušený seriál o programování oken v Tkinter, které bylo v lekcích 11 a 12. V těchto dvou lekcích jsme se seznámili se základy okenního programování. Vysvětlili jsme si, že, narozdíl od Delphi či Visual Basicu, má Python několik modulů, jak tvořit okna. Tkinter je jedním z nich.

Testováním řízený vývoj

V tomto článku vás Doug Seven seznámí s Testováním řízeným vývojem a ukáže, jak používat tuto metodu designu při každodenním programování s použitím Visual Studio 2005 Team System.

Bezpečnostné problémy Skype

Philippe Biondi a Fabrice Desclaux zverejnili svoju analýzu programu a protokolu Skype určeného na internetovú telefóniu, pričom odhalili niekoľko závažných bezpečnostných problémov.

Radeon X1900GT

Společnost ATI spustila prodej grafických karet založených na čipu Radeon X1900GT.

Padol rýchlostný rekord v optických sieťach

Európskym vedcom sa podarilo prekonať starý rekord v rýchlosti prenosu dát cez optické vlákno. Nemeckí výskumníci dosiahli za pomoci štvorfázovej modulácie svetelného pulzu prenosovú rýchlosť 2,56 terabitu za sekundu.

2007 Microsoft Office - první dojmy

Jak na mě zapůsobila pre-beta verze nového Office? Co přináší za zlepšení? Bude to opravdu revoluční? Na tyto otázky se pokusím odpovědět v následujícím článku.

Začne AMD cenovú vojnu s Turion 64 X2?

Výrobcovia notebookov v Taiwane predpokladajú, že prvá várka mobilných dvojjadrových procesorov Turion 64 X2 od AMD, ktorá má byť vydaná 9. mája, vyvolá cenovú vojnu s procesormi od Intelu. Od AMD sa očakáva, že bude pýtať za svoje procesory lepšie ceny, než majú porovnateľné procesory od Intelu.

Používáme Linux

Recenze knihy Používáme Linux, za kterou stojí autoři Matt Welsh, Matthias Kalle Dalheimer, Terry Dawson, Lar Kaufman.

Obrázek ke článku Python - 19. lekce

Python - 19. lekce

Podíváme se blíže na moduly. Nebude to přehled všech, které jsou s distribucí dodávány, protože těch je mnoho, opravdu nezvykle mnoho. A těch, co si můžete stáhnout mimo, je ještě více. Půjde však o pochopení toho, co se to děje, když se modul importuje, a tvorbu modulů vlastních.

Java bez předchozích znalostí

Recenze knihy „Java bez předchozích znalostí“ od Jamese Koegha, kniha je průvodcem jak v začátcích programování vůbec, tak v začátcích programování v Javě.

HD DVD vs. Blu-ray – Jak se liší?

Proč přejít z DVD na Blu-ray či HD DVD? Jaké jsou jejich parametry, rozdíly a hlavně cena? Neznáte jejich vlastnosti? Tak právě pro vás je tu malé shrnutí.

Začínáme s DelphiX – 5. díl

Je tu další díl seriálu pro všechny, kteří ještě nemají s programováním žádné zkušenosti. Tentokrát si velice detailně ukážeme, jak by mohlo vypadat primitivní animované menu do případné hry.

Seznam spouští Encyklopedii

Víte, co to je diabetes mellitus? Nebo Ogg Vorbis? Chcete vědět, kdo to byl Pilat Pontský? Pro všechny z vás, kdo se chcete něco rychle dozvětět, je na adrese encyklopedie.seznam.cz spuštěna nová služba Seznam Encyklopedie.

PHP a MySQL – Vytvárame prvé spojenie s DB

Dnes si vytvoríme novú databázu s tabuľkou plnou údajov a ukážeme, ako si ju pomocou funkcie mysql_fetch_array vypísať. Ukážeme si dva spôsoby, jeden so smyčkou while a druhý s cyklom for.

Konec FrontPage, přichází Web Designer

Společnost Microsoft minulý týden uvolnila první preview svého nového profesionálního nástroje pro webdesign, jehož prostřednictvím hodlá konkurovat momentálnímu leaderovi v oboru, firmě Adobe Systems.

Rapidshare.de Premium zdarma

Chcete stiahnuť viacej veci zaradom na stránke pre upload, ale nedarí sa vám lebo čas medzi sťahovaním je okolo 50 minút? Chcete mať Premium account zadarmo? Žiaden problém.

VB – 43. lekce

  • 43.1 Třídění Probubláváním (Bubble sort)
  • 43.2 Třídění výběrem (Select Sort)
  • 43.3 Třídění vkládáním (Insert Sort)
  • 43.4 Domácí úkol
  • 43.5 V další lekci

VB – Používání znakové sady unicode.

Možná jste někdy chtěli použít znakovou sadu Unicode ve vašem programu a nevěděli jste, jak na to. Pokud tedy potřebujete někam vložit znak typu Unicode a nebudou vám stačit běžné textboxy a podobně, budete muset využít trochu jinou nabídku.

Výsledky 2191-2220 z celkem 3 030 nalezených
  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý